Şimdi Ara

Bilgisayarım ısınıyor kapanıyor yardım edin lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarın içini aştım temizledim ama sorun hala devam ediyor fanlarda gayet normal çalışıyor gibi duruyo gpu diyot ısınıyor çok fazla 110 derceye çıkıyor kapanıyor bilgisayar lütfen yardım edin napmam gereekiyo
     Bilgisayarım ısınıyor kapanıyor yardım edin lütfen

• yemre26 Y kullanıcısına yanıt
    Fanın soğutucu ünitesinin GPU'yu tam ısıttığını kontrol eder misiniz? (soğutucu kısmı ile 0 olacak şekilde takılı olmalı) Yada termal macun yenilemesi yaptınız mı?
  • Kasa ici sogutma herhalde cok yetersiz veya bir virus felan gereksiz bisi gpuyu cok zorluyor sanirim 100 derecede yanma durumlarina gelmis duzeltmeden acma gumler yoksa bana kalirsa virus olabilir yada macun yenilemesi yapmalisin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • işlemci sıcaklıkları normal görünüyor...
    yüksek olan kuzey köprüsü ve güney köprüsü sıcaklıkları...
    onların pasif soğutucularını söküp...
    aradaki macunu yenilerseniz...
    sorun çözülebilir...
    kaliteli macun kullanın...
    uzun süre o bölgeyi açmak zorunda kalmazsınız...
  • genelde oyun oynarken ortaya çıkan durumdur. eğer bilgisayar ısındığı için kapandıysa hemen açılmaması ve soğumasının beklenmesi önerilir.

ekstra fan taktırılmalıdır. eğer diz üstü bilgisayar ise süpermarketlerde bile rahatlıkla ulaşabileceğiniz fan sistemleri mevcuttur. kasa içerisinde ısınan parçaları buzdolabı poşetine koyarak buzluğa atanlar da vardır ki hiç tavsiye edilmez.

fan aparatının etrafını toz kapladığı için laptoplarda sık rastlanan durum. insanı çileden çıkarır böle durumlar. internetde gezersiniz yada oyun falan oynarsınız tık diye gider makina sıcaktır bide dokunsanız yanarsınız. böle durumlarda hemen açmayın makinayı ne olur ne olmaz.

sistemin ciddi bir hatadan kurtarılmış olmasıyla ilgili olabilir.

makinenin hava girebilecek tüm kısımlarını elektrikli süpürge ile çektirdiğinizde kurtulacağınız problemdir. deneyiz,
  • hepinize çok teşşekür ederim pek kasadan falan anlamıyorum en yakın zamanda bi bilgisayarcıya götürücem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yemre26

hepinize çok teşşekür ederim pek kasadan falan anlamıyorum en yakın zamanda bi bilgisayarcıya götürücem.

Benzer bir sorun bende de var kardeşim.Bir çözün bulabildin mi bilgi verir misin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.