Şimdi Ara

Bilgisayarım İyi Ancak Oyun Oynayamıyorum !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Asus Laptop’um var cihazı yeni aldım, donanımım iyi olmasına rağmen oyunlarda çok kötü fps alıyorum. Asus teknik servisine gönderdim donanımsal bir problem yok diyip geri gönderdiler. 2 ekran kartı olduğu için (intel ve nvidia) acaba dedim nvidia ekran kartına geçemiyor mu, inteli devre dışı bırakıp oyuna girdim,(witcher 2) bu sefer daha da kötü oldu önceden lowda açıyordu resmen lowda bile açamadı 7fps aldım...

Asus x556U series
    16 GB DDR4 Ram
    Intel core i7 7. Nesil işlemci 2.7ghz turbo ile 3.5ghz
    Nvidia geforce gt 940mx 2gb - Intel Hd series (2 ekran kartlı)
    Orijinal windows 10
    Driverlar ve bios güncel

Bilgisayarcıya götürdüm hdd var sen de ssd al düzelir dedi, ben de ne alakası var dedim oyunların yüklenme süresinde sıkıntım yok ssd hızı beklemiyorum zaten dedim ancak oyunu oynayamıyorum 7 fps nedir :D Witcher 2 örnek verdim orta ayarda bir oyun sonuçta. Tamam ekran kartım çok iyi değil ama orta ayarda oyunları rahat oynatabilecek bir oyun sonuçta.

Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Öncelikle şunu belirteyim ki boşuna para vermeyin yaşadığınız sıkıntı ssd hdd meselesi değil

Sıkıntınız bilgisayarınız oyun bilgisayarı değil ultrabook tarzı bir bilgisayar soğutması iyi değil bu yüzden illa ki throttling yasayacaksiniz

U serisi işlemci ayrı bi sıkıntı u serilerinin performansları düşüktür

Ekran kartına gelecek olursak can alıcı nokta 940mx olmasindan ziyade 2 gb olması

Oyun oynamayı düşünüyorsunuz vaktiniz varsa iade edin derim

Bilgisayarcının dediği ssd mevzusuna da hiç bulaşmayın boşuna paranız gider ssd sadece oyununuzun daha hızlı açılmasını sağlar ayrıca bilgisayarı açıp garantiden de çıkarırsınız

• Yalnız-Adam kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle yardımınız için teşekkür ederim ancak aklıma takılan birkaç husus var.

Soğutma konusunda bilgisayar daha hiç ısınmadı çünkü hiç oyun oynamadım bile, yani ısındıktan sonra fps düşse anlarım ancak direk ortalama bir oyunu bile düşük ayarlarda 20 fps’te orta ayarlarda 3-4fps’te açıyor ki bu çok tuhaf. Oyun bilgisayarı olmadığını biliyorum ancak eski bilgisayarım toshiba idi, i5 işlemcili ve amd radeon hd 7610 vardı bu oyunu orta ayarlarda rahat oynuyordum örnek vermek gerekirse. Yani sanki bilgisayar oyuna girerden nvidia ekran kartı ile değil de intel ekran kartı ile giriyor gibi, halbuki nvidia seçili.

Bu arada ekran kartında GDDR5 yazıyor

• Gddr5 ekran kartı belleğinin modeli piyasadaki hepsi şu an böyle zaten ddr3 ddr4 ram gibi

Msi afterburner indirip hangi ekran kartını kullandığını görebilirsiniz veya hafıza doluyo mu nerde bi sıkıntı var ona bakarsınız.

Afterburner kullanmayı bilmiyosaniz youtubedan videolar felan izleyebilirsiniz oyun oynarken sol üstte açık olacak hale getirin ordan bakın

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.