Arkadaşlar biraz uzun, açıkça sorunumu yazacağım destan gibi olacak ama kusura bakmayın lütfen. Bilgisayarımı yaklaşık 3 ay önce dizdim. İlk zamanlar bi sıkıntı yoktu. "WATCH DOGS, BATTLEFİELD 3, NFS MW 2012, NFS RİVALS, ve son olarakta GRID 2'yi Full ayarlarda saatlerce, hatta ramazanda iş çıkışı 5 den sonra sahura kadar oynadım. taki 2 hafta önceye kadar. 2 hafta önce taşınırken lastikçiye gittim hava tabancasıyla kasanın ve fanların tozlarını üfürdüm. Şu an yeni evimizdeyiz bilgisayarı kurarken Soğutma pompasının 5 ayarı var. önceden 3 deydi onu 1,5'a aldım sessiz çalışsın diye, oyun oynarken (10-15 dk içinde) bilgisayarım kapanmaya başladı. Onu tekrar 3. kademesine getirdim ama sonuç değişmedi.
Memtest86 ile Ram'ı test ettim sorun yok, İşlemci boştayken: 33-35 derece, OCCT ile İşlemiyi test ettim 60 dereceleri gördüm sorun yok, Ekran Kartı boştayken 35-36 derece sorun yok, OCCT Ekran kartını test ederken (8-10 defa test ettim) ısı değeri 78-80 arasına gelince bilgisayar kapanıyor.
Not: Bilgisayar boştayken 6-7 saat açık kalıyor müzik çalıyor, Photoshop falan kullanıyorum o zaman sorun yok...
Sistem Özellikleri:
İntel Core i5 4670k Asus GTX 760 Directu II OC Corsair 8GB (2x4GB) Vengeance DDR3 1600 Mhz CL9 Ram Kasa: Cooler Master Sniper SGC-6000-KWN1 GP Custom Sıvı Soğutma Windows 8.1
Kasanın önünde 1 tane 20 cm fan, altında bi tane 14 cm fan var kasaya temiz hava çekiyor, 1 tane 12 cm egzoz fan, 2 tane de yukarda 12 cm fan var hem kasadaki havayı dışarı üfürüyor hemde radyatördeki suyu soğutuyor.
Şimdi ne yapmalıyım ne etmeliyim yardımcı olan herkese teşekkürler...
ekran kartının hızını biraz düşür derim,muhtemelen ortam sıcaklığı fazla olduğundan ekran kartı aşırı ısınıyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
quote:
Orijinalden alıntı: getaway
ekran kartının hızını biraz düşür derim,muhtemelen ortam sıcaklığı fazla olduğundan ekran kartı aşırı ısınıyor
Sorunu hallettim hocam, güç kaynağının fan'ını plastik parçası sıkıştırmış, ısınınca kendisini korumaya alıyormuş. Sağ olun.