Şimdi Ara

Bilgisayarım Kapanıyor. İ5 4670k-Asus Gtx760-8GB RAM-Custom Sıvı Soğutma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar biraz uzun, açıkça sorunumu yazacağım destan gibi olacak ama kusura bakmayın lütfen.
    Bilgisayarımı yaklaşık 3 ay önce dizdim.
    İlk zamanlar bi sıkıntı yoktu. "WATCH DOGS, BATTLEFİELD 3, NFS MW 2012, NFS RİVALS, ve son olarakta GRID 2'yi Full ayarlarda saatlerce, hatta ramazanda iş çıkışı 5 den sonra sahura kadar oynadım. taki 2 hafta önceye kadar.
    2 hafta önce taşınırken lastikçiye gittim hava tabancasıyla kasanın ve fanların tozlarını üfürdüm.
    Şu an yeni evimizdeyiz bilgisayarı kurarken Soğutma pompasının 5 ayarı var. önceden 3 deydi onu 1,5'a aldım sessiz çalışsın diye, oyun oynarken (10-15 dk içinde) bilgisayarım kapanmaya başladı. Onu tekrar 3. kademesine getirdim ama sonuç değişmedi.

Memtest86 ile Ram'ı test ettim sorun yok,
    İşlemci boştayken: 33-35 derece, OCCT ile İşlemiyi test ettim 60 dereceleri gördüm sorun yok,
    Ekran Kartı boştayken 35-36 derece sorun yok, OCCT Ekran kartını test ederken (8-10 defa test ettim) ısı değeri 78-80 arasına gelince bilgisayar kapanıyor.

Not: Bilgisayar boştayken 6-7 saat açık kalıyor müzik çalıyor, Photoshop falan kullanıyorum o zaman sorun yok...

Sistem Özellikleri:

İntel Core i5 4670k
    Asus GTX 760 Directu II OC
    Corsair 8GB (2x4GB) Vengeance DDR3 1600 Mhz CL9 Ram
    Kasa: Cooler Master Sniper SGC-6000-KWN1 GP
    Custom Sıvı Soğutma
    Windows 8.1

Kasanın önünde 1 tane 20 cm fan, altında bi tane 14 cm fan var kasaya temiz hava çekiyor, 1 tane 12 cm egzoz fan, 2 tane de yukarda 12 cm fan var hem kasadaki havayı dışarı üfürüyor hemde radyatördeki suyu soğutuyor.

Şimdi ne yapmalıyım ne etmeliyim yardımcı olan herkese teşekkürler...

• ekran kartının hızını biraz düşür derim,muhtemelen ortam sıcaklığı fazla olduğundan ekran kartı aşırı ısınıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: getaway

ekran kartının hızını biraz düşür derim,muhtemelen ortam sıcaklığı fazla olduğundan ekran kartı aşırı ısınıyor

Sorunu hallettim hocam, güç kaynağının fan'ını plastik parçası sıkıştırmış, ısınınca kendisini korumaya alıyormuş.
    Sağ olun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.