Merhaba Arkadaşlar bu zamana kadar sorunsuz kullandığım sistemimde can sıkıcı bir durum ortaya çıktı,Uzun süreli zaten sıcaklık problemi vardı fakat problem teşkil etmediğinden dolayı müdahale etme gereği duymadım 2 gün öncesine kadar cs oynarken birden fps değerlerim hissedilir seviyede düştü. Neler yaptım peki ; Pc resetledim tekrar açtım yüksek sıcaklık, Nedeni tabiki termal macun olamaz bir anda böyle bir etki yapabilceğini sanmıyorum, Her neyse emin olmak için termal macun değiştirdim. Kullandığım macun : COOLER MASTER - MASTERGEL PRO tabiki hiç bir etki yaratmadı.PC'yi bir süre çalıştırdım belki sıcaklık sonra düşer (Kendimi avutuyorum.) Daha sonra kendimi avutmaya devam ettim tekrar macun değiştirdim. 2.Kullandığım macun : Zalman ZM-STG1 performans olarak kaliteli bir macun.Tekrar açtım pc her hangi bir fark yok aynı sorun devam ediyor(Termal macunları kıyaslamıyorun arkadaşlar şu bu derece fark etti bu şu derece diye) (Corsair H100i GTX)Kullandığım soğutucu'da problem olabilir diye düşündüm ; 1.Sızdırma ; gibi bir problem olsaydı zaten fark ederdim.En kötü ihtimalle termal macun değiştirince fark ederdim. 2.Ses : Rahatsız edici bir ses'de yok zaten duyardım.Pompa sürekli performans modda çalışıyor,Emin olmak için normal ve performans modda çalıştırdım tekrar rahatsız edici bir ses gelmiyor. 3.Termal Macun sonrasında soğutucu vidalarını fazla sıkmış olabilirim diye düşündüm vidaları gevşettim bi fark yaratmadı. 4.İşlemci 90 Derece civarı soğutucunun üzerinde bulunan plastik boruları kontrol ettim 1 tanesi soğuk 1 tanesi sıcak sorunun soğutucuda olduğuna karar verdim.Öncesinde hiç fark etmemiştim.
Sorunun %100 soğutucudan kaynaklandığından emin olmam için yeni bir soğutucuyla tekrar test yapmam lazım tabiki. Bunun içinde yeni bir soğutucu almam gerekiyor:( Soğutucunun garantisi hala devam ediyor en azından bu konuda biraz şanslıyım.
Sistem boşta iken bu şekilde ;
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme