Şimdi Ara

Bilgisayarım ölüyoor :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bakma gereksinimi duyan arkadaşlara teşekkürler Uzatmadan geçeyim. Bundan iki gün önce bilgisayardayken elektrikler kesildi. Neyse yarım saat sonra geldi ama açılırken CHECKSUM ERROR veriyordu. Tarihi vb. ayarlayarak burayı geçtim ama sorunum bilgisayar açılınca oldu. Eskisinden çok daha verimsizdi. Mesela sabit 25 FPS aldığım oyunlarda 25 FPS'i görmez oldum. Video-Stream izlerken takılmalar başladı. Ben anlam veremedim bunlara ne alaka elektrik kesintisiyle falan dedim. Ne yapacağımı da bilemedim. Ekran kartı driverını kaldır-kur yaptım. Yaramayınca format attım. Format atmak da yaramadı. Özetle bunları diyebilirim. Sistemimden bahsedeyim azıcık da:
    CPU:AMD Athlon 64 Processor 3500+, 2.2Ghz
    GPU:Nvidia GeForce 6100
    Ram: 1.5GB DDR2
    BIOS(Bios elektrik gidince sıfırlanmıştı verme gereksinimi duydum):Phoenix-AwardBIOS v6(Hiç update denemedim)
    Sanırım yeterli. Yorum yazanlara teşekkürler

• O ram nedir arkadaş bu devirde

Hdd zarar görmüş olabilir hdtune ile eror scan taraması yap.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BonezCrusher

O ram nedir arkadaş bu devirde

Aklıma gelmemişti hocam sağol. Deneyip bilgilendiririm. Bilgisayar biraz fazla eski
  • chkdsk yaptın mı aynı şey bendede olmuştu yaptım düzeldi bir dene istersen yapmayı biliyor musun
  • quote:

Orijinalden alıntı: BonezCrusher

O ram nedir arkadaş bu devirde

Hocam şimdi bitti taş gibi duruyor 80GB HDD'm
  • quote:

Orijinalden alıntı: ironman166

chkdsk yaptın mı aynı şey bendede olmuştu yaptım düzeldi bir dene istersen yapmayı biliyor musun

Duydum ama bilmiyorum. Araştırayım biraz yapamazsam dönerim sana
  • tamam sisteme hdd ye hiçbir zararı yok hatalı dosyaları düzeltiyor iki saniye bile sürmez açılan ekrana enter a bas yapar onarım yapıyor yani ben bir iki haftada bir yapıyorum ii akşmlr...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ironman166

tamam sisteme hdd ye hiçbir zararı yok hatalı dosyaları düzeltiyor iki saniye bile sürmez açılan ekrana enter a bas yapar onarım yapıyor yani ben bir iki haftada bir yapıyorum ii akşmlr...

chkdsk /f /r komutunu kullanıp bilgisayarı yeniden başlattım. Baya uzun sürdü ama bitti. Sonunda C: diskinde hiçbir hata bulunamadı gibi bir bildirim verdi. Sonuç yine sıfır. Ne yapmalıyım?
  • Bende sorun gitmişti kardeş onarmayı büyük ihtimal tamamladı sıkıntı başka birşeyden olabilirmi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ironman166 İ kullanıcısına yanıt
    Keşke bilsem Anlamadım çok garip bir sorun
  • İşlemci zarar görmüş olabilirmi düşük ihtimal ama yine de olabilir voltaj birden gdnce olabilir

• ironman166 İ kullanıcısına yanıt
    Her şey mümkün gibime geliyor ama işlemci zarar gördüyse nereden anlayabilirim ki?
  • Baska bir harddisk tak dene olmadiysa rami degistir belki bi istimal duzelebilir

• Konu açmadan önce Teknik Yardım Bölüm Kurallarını okuyunuz.

Konu başlığınız şu şekliyle, Bölüm Kurallarının 3. maddesine aykırıdır.

Bölüm kurallarını okuduktan sonra, kurallara uygun olarak, yeniden, bir konu açabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.