Şimdi Ara

Bilgisayarım Oyun Oynarken Kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benim bilgisayarım gta 5 olsun cs go olsun ve world in conflict oynarken tamamıyla kendi kendine kapanıyor. Yeniden başlamıyor direk kapanıyor.

Sistemimi yazmadan önce bazı ufak bilgiler vereyim. Anakart, işlemci, ekran kartı 2. eldir. Anakartı taktıralı 1 ay oluyor. İşlemci ve ekran kartını da geçen sene aldım. Psu'm sıfırdır onu da geçen sene aldım. Ram'i bilmiyorum ama 2019 yılından daha eski.

Sistemim

Anakart: A74ML 3.0/A74ML-K 3.0
    Ekran kartı: Msi gtx 750 ti
    İşlemci: Amd phenom x4 955 3.20 ghz
    Ram: G.skill 8 gb ddr3 1333 mhz
    Psu: Fsp hexa 500 500w +80
    İşletim sistemi: Windows 10 pro

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FuseTea06 -- 25 Temmuz 2020; 20:2:25 >

• oyunları oynarken msi afterburner ile sıcaklık değerlerine bakın olmadı msi afterburner değerleri açıkken Bi resim atın. çok fazla ısındığı için kendini kapatıyor olabilir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Öncelikli hata şurada... islemci + anakart uyumsuz. işlemci 125w anakart 95w tdp degerlerine sahip. ikincisi fan ne durumda? stok fan mi özel fan mi çakma fan mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yücelllgebze

oyunları oynarken msi afterburner ile sıcaklık değerlerine bakın olmadı msi afterburner değerleri açıkken Bi resim atın. çok fazla ısındığı için kendini kapatıyor olabilir
    sıcaklık değerlerini daha önce ölçmüştük, %99'du.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Din Djarin

Öncelikli hata şurada... islemci + anakart uyumsuz. işlemci 125w anakart 95w tdp degerlerine sahip. ikincisi fan ne durumda? stok fan mi özel fan mi çakma fan mı?
    Daha önce msi gf615 kullanıyordum fakat o bozuldu teknik servis de bunu taktı. Fan çok kötü soğuttuğundan şüpheliyim çünkü elimi dokundaramıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FuseTea06

sıcaklık değerlerini daha önce ölçmüştük, %99'du.

Alıntıları Göster
    sıcaklık değeri % olarak gözükmez bilmem kaç derece olur 50°-60° gibi

• quote:

sıcaklık değeri % olarak gözükmez bilmem kaç derece olur 50°-60° gibi

Alıntıları Göster
    valla size şöyle söyleyeyim anakartın kendisi şu an el değmeyecek şekilde alev alev. Usb girişlerine bile el süremiyorum. Dün işlemci termal macununu değiştireyim dedim balkona koydum yarım saat soğumasını bekledim öyle macunladım. Sucuk koysan pişer o derece sıcaklık :)
  • FuseTea06 kullanıcısına yanıt
    e sizin sorunuz belli ozaman şimdi çözüm arama zamanı fanlar kontrol edin işlemci fanı tam oturmuş mu iyi bakın

• quote:

e sizin sorunuz belli ozaman şimdi çözüm arama zamanı fanlar kontrol edin işlemci fanı tam oturmuş mu iyi bakın
    daha dün vidaladım sorun yok şu an. daha önceki anakartımda da pc kapanıyordu ve son kez kapandı 1 daha da açılmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FuseTea06 -- 25 Temmuz 2020; 19:56:13 >
  • quote:

Öncelikli hata şurada... islemci + anakart uyumsuz. işlemci 125w anakart 95w tdp degerlerine sahip. ikincisi fan ne durumda? stok fan mi özel fan mi çakma fan mı?
    Anakartımı güncelledim yanlış yazmışım ama dediğiniz gibiymiş maalesef çok teşekkürler.
  • Ana kart, ram, ram slotları veyahut harddiske, power ünitesine bakmalısın ya da pc uzmanına baktırmalısın.
    Not: şöyle bi arıza da biliyorum. Fan yetersiz kalınca kartlar etkilenebiliyor. Fan sağlıklı çalışıyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: tonodias

Ana kart, ram, ram slotları veyahut harddiske, power ünitesine bakmalısın ya da pc uzmanına baktırmalısın.
    Not: şöyle bi arıza da biliyorum. Fan yetersiz kalınca kartlar etkilenebiliyor. Fan sağlıklı çalışıyor mu?
    pc uzmanım pek pc uzmanı çıkmadı işlemcime uyumsuz anakart takmışlar o yüzden sorunum çözülmüştür sanırım?
  • Bilgisayarımı teknik servise verdim ve şu an yapıldı sorun yok dediler. Ayrıca işlemcimle anakartım uyumluymuş eğer uyumlu olmasaymış görüntü vs gelmezmiş ekrana. Bir de şöyle bir test yapmış adam

Bilgisayarım Oyun Oynarken Kapanıyor
  • Cevapta süper görüntü vermezmiş... görüntü verir sizinki gibi ama sürekli ya isinir ya yavaş calisir yada anakart yanar!!! O cevabi veren termal tasarim anlayisi bilmeyen yada öğrenmemiş bir arkadaş. arada yanımıza yollayında termal tasarim dersine alalim.

am3+ olduğu için üreticiler anakartin biosunu genel olarak tüm işlemci kodlarını eklerler. calisir mi calisir ama dediginiz aşırı ısınır. nedenide anakartinizin yeterli gücü sağlamaması.

eger sizin dediginiz gibi olsa 9370 veya 9590 gibi islemciler her anakartta calisir. islemciler 220w tdp degerine sahip olduğu için normal 970 yada 990fx anakartlarda destegi bile yoktu.
    www.cpu-upgrade.com
    CPU-Upgrade: AMD FX-9590 motherboards
    https://www.cpu-upgrade.com/CPUs/AMD/FX-Series/FX-9590_motherboards.html
    bu kadar anakart destekleyebilmiş işlemciyi. şimdi sizin anakarta taksak calismaz mi calisir ama en sonunda bir yerden patlak verir. sizin durumunuzda bu şimdilik görüntünüz var ama en sonunda olmayacak. dediğim gibi tezimin arkasindayim işlemcinizin mutlaka 140w tdp degerine sahip bir anakarta takılması gerekmekte. takmazsanız siz bilirsiniz.

• quote:

Cevapta süper görüntü vermezmiş... görüntü verir sizinki gibi ama sürekli ya isinir ya yavaş calisir yada anakart yanar!!! O cevabi veren termal tasarim anlayisi bilmeyen yada öğrenmemiş bir arkadaş. arada yanımıza yollayında termal tasarim dersine alalim.

am3+ olduğu için üreticiler anakartin biosunu genel olarak tüm işlemci kodlarını eklerler. calisir mi calisir ama dediginiz aşırı ısınır. nedenide anakartinizin yeterli gücü sağlamaması.

eger sizin dediginiz gibi olsa 9370 veya 9590 gibi islemciler her anakartta calisir. islemciler 220w tdp degerine sahip olduğu için normal 970 yada 990fx anakartlarda destegi bile yoktu.
    https://www.cpu-upgrade.com/CPUs/AMD/FX-Series/FX-9590_motherboards.html bu kadar anakart destekleyebilmiş işlemciyi. şimdi sizin anakarta taksak calismaz mi calisir ama en sonunda bir yerden patlak verir. sizin durumunuzda bu şimdilik görüntünüz var ama en sonunda olmayacak. dediğim gibi tezimin arkasindayim işlemcinizin mutlaka 140w tdp degerine sahip bir anakarta takılması gerekmekte. takmazsanız siz bilirsiniz.
    zaten
    gittigidiyor
    ASUS M5A78L + AMD FX4300 İŞLEMCİ Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
    https://www.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/asus-m5a78l-amd-fx4300-i-slemci_pdp_579258934
    şunu almayı düşünüyorum teşekkürler yardımlarınızdan dolayı şu an bilgisayarım kapanmıyor ama ileride dediğiniz gibi olabilir.

• Alinabilir. fx 4300 sizdeki islemciden hizli midir bilmem ama anakart iyi. üzerine bakın 140w destekli diye yazmakta. yalnız arkadaş ne sattığını tam olarak bilmemekte. alirken cok dikkat edin. elinde tamam ürün var ama m4a serisi bildigim kadari ile am3 destekli buna am3+ islemci veriyor
  • quote:

Alinabilir. fx 4300 sizdeki islemciden hizli midir bilmem ama anakart iyi. üzerine bakın 140w destekli diye yazmakta. yalnız arkadaş ne sattığını tam olarak bilmemekte. alirken cok dikkat edin. elinde tamam ürün var ama m4a serisi bildigim kadari ile am3 destekli buna am3+ islemci veriyor
    valla stok da kalmazsa fx 6300 almayı düşünüyorum. serviste ki elemana bu size gönderdiğim anakart ile değiştirin dedim fakat sadece termal macun sürüp bir de tozunu alıp gönderdi beni. inanın çaresizlikten gidiyorum burayı da iyi okusun o eleman.(bir forum da konu açtığımı söylemiştim. illa ki karıştırmıştır bilgisayarımı) fiyatları çok uçuk verip mallarını kötü veriyorlar. bir de foxconn şirketi iflas etmiş bios'u güncelleyemiyorum. mesaj attım o elemana fakat geri dönüş sağlamadı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.