Şimdi Ara

PC Oyunda kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
99
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar arkadaşlar benim pc düz takılırken falan hiç sıkıntı çıkarmıyor ancak oyuna girince 10dk sonra pat diye kapanıyor ve kasadaki her parça kapansa bile power ışığı yanmaya devam ediyor. Power tuşuna bassam da ne kapanıyor ne açılıyor. Mecburen fişi çekiyorum ya da psu tuşundan kapatıyorum ve bekleyip tekrar açıyorum. CPU, GPU sıcaklıklarına baktım maks 65-72 dereceyi görüyor. Bir öneri üstüne CPU stress testi yaptım bana mısın demedi. Nedir muhtemel sıkıntı kafayı yiyeceğim. Power supply ile alakalı olabilir mi?

PC Oyunda kapanıyor

Nova Mesh SE TG + 4 ARGB Wıth Controller Siyah Kasa

NZXT Kraken X53 RL-KRX53-01 240 mm İşlemci Sıvı Soğutucu

FSP HYPER 80+ PRO H3-700 700 W Power Supply

İlk defa post atıyorum konu için kusura bakmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baduac -- 2 Haziran 2023; 14:52:28 >

• İşe yarar mı bilmem ama uzun zaman önce birebir olmasada benzer sorunum vardı.Bendeki sorun ramler xmp profili açık olduğu için yapıyordu.Ram hızını el ile 3200 mhz yaptığım zaman sorun çözülmüştü.Xmp profilini kapalı yaparak test edebilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aarda06 kullanıcısına yanıt

Ne yazık ki yaramadı. Yine de teşekkürler...

• quote:

Power tuşuna bassam da ne kapanıyor ne açılıyor. Mecburen fişi çekiyorum ya da psu tuşundan kapatıyorum ve bekleyip tekrar açıyorum.

%100 Psu sorunu. Psu'nun korumalarından biri devreye giriyor, PSUnun elektriği kesilmedikçe devreden çıkmaz. Büyük ihtimal Over Power Protection (OPP) devreye giriyor. Tek başına cpu testi OPP'yi devreye sokmaya yetmemiş. Cpu+gpu testi yaparsanız muhtemelen tekrar kapanır.
    Ya garantiye verin baksınlar ya da yeni psu alırsınız.

Bütçem kısıtlı diyorsanız şu olabilir
    akakce.com
    Deep Cool PK750D 750 W Power Supply Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-deep-cool-pk750d-750-w-fiyati,2080288525.html

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aynı sorun yıllar önce bnde de oldu. Bendeki psudandı. Yüke girince hemen reset atıyor veya kapanıyordu. Muhtemelen sizinki de öyle anlatılanlara bakılrsa.

Tüm sistemi yüke sokun yine aynı sorun olur psu da arıza varsa. Mümkünse başka psu ile deneyin veya bir yerde denetin.

Yük altında deilken bazen uzun süre sorun olmayabilir, genelde yüke girince belli olur.

• Ekran kartın oyun açılınca ısınıyor ve o yüzden kapanıyor. Boşa psu da felan sorun arama.. Msı afterburner kurup ekran kartının fan hızını elle yükselt artık kapanmayacaktır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 3 Haziran 2023; 0:43:15 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyun oynarken pc kapanıyor.
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.