Şimdi Ara

Bilgisayarım Özelliklerdeki GHZ Doğru Mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bana nedense psu'dan sonra durum çözülecekmiş gibi geliyor şuanda,

Corsair psu'lar çok kaliteli ve güvenli cidden 1000lerce lira verilip alınan bilgisayar donanımlarını corsair psu'ya bağlamak bana herzaman bi huzur vermiştir.

Bu arada bahsettiğiniz psu o dönem için fena olmayan bir ürün ancak 7 yıl içinde artık yavaş yavaş miladını doldurmuş olmalı,

Sorun ekran kartında olsa ve ekran kartını garantiye yollamak durumunda kalsanız bile elinizde yeni ve güvenli bir psu olacak.

Msi'nın gaming x modelleri çok severim ki ben ekran kartı tercihimde msi gaming x soğutma performansı çok iyi oda kaliteli bir tercih.

Bakalım umarım şu psu'dan sonra herşey yoluna girer sorunlarda çözülür bende merak ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • B.goodies B kullanıcısına yanıt
    Umarım sorun PSU'dan kaynaklıdır ve sorun biran önce çözülür ekran kartı kaynaklı olması beni üzer ama dediğim gibi GPU stres altına girince bu sorunun yaşanması ve 1 hafta önce gayet ekran kartıyla oynayabilmem ama sonra O.C değerlerini kurcaladıktan sonra ki koku vs hepsi birleşince ikimizde PSU dan kaynaklı olduğunu düşünüyoruz.Pazartesi günü sipariş verdim.5-7 iş günü içinde tedarik olurmuş sonra da bana ulaştırılacak,normalde Vatan Bilgisayardan almak istiyordum fakat gerçekten vatan bilgisayar 30 lira daha pahalıya satıyor.Nanokatolog sitesi üzerinden sipariş verdim.Size de tekrar tekrar teşekkür ederim vaktinizi ayırıp yardımcı olma gayesine girdiniz.İnşallah yeni PSU'yu denediğimde hiçbir sorun olmadan oynayabilirim, hem o zaman daha rahat O.C yaparız.4 gHZ leri bile aşabiliriz.

Bu arada güç kaynağının üzerinde yazılar vardı onların fotoğrafını paylaşayım.550 W değil 500 Watt imiş.

Bilgisayarım Özelliklerdeki GHZ Doğru Mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sipahiysn -- 2 Ağustos 2017; 22:38:35 >

• Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım,artık umarım yeni psu geldiğinde sorunun çözülürde rahat rahat sistemini kullanırsın.

Nanokatolog bütün ürünleri uygun fiyatla satıyor oradan alman bencede iyi olmuş birkaç gün içerisinde gelirde umarım çözüme ulaşırsın,

Ama benim tahminim psu sorunu çözecek,bekleyip görelim artık.

• B.goodies B kullanıcısına yanıt
    Kardeşim yeni PSU geldi taktık şuan canavar gibi çalışıyor çok şükür ancak sorun tam PSU'dan kaynaklı değilmiş,sorunun sebebi ekran kartına giden ara kablonun yanıp kül olmasıymış.Ancak yinede her zaman malın yenisi kalitelisi daha iyidir çok sessiz çalışıyor yeni güç kaynağım ve çok memnunum şuan O.C işlemi yaptım.3.92 ile çalıştırıyorum yalnız bir durum var

CPU Saati 3926.8 MHz (Gerçek: 3200 MHz, Overclock: 23%)

CPU FSB 238.0 MHz (Gerçek: 200 MHz, Overclock: 19%)

DRAM:FSB oranı 20:6

CPU Çekirdek 1.488 V

şeklinde yazıyor burada ki %23 ve %19 değerlerini eşitlemeye mi çalışmalıyım? Mesela ikiside %21 olsa daha mı iyi O.C performansı almış olurum yoksa CPU FSB ye bakmayıp sadece CPU saatini mi yükseltmeye çalışmalıyım ?

• sipahiysn kullanıcısına yanıt
    Açıkcası benim düşüncem şu yönde işlemcin stabil çalışıyorsa fsb'leri çokta kurcalamana gerek yok,

Fsb'lerin hesaplaması biraz karmaşık diye hatırlıyorum.

Bu arada psu'dan sonra sorunların düzelmesine çok sevindim güle güle kullan.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.