Şimdi Ara

Bilgisayarım restart atıyor-cpu frekansını indirince çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ben yaklaşık 2 yıl öncede bu sorunla karşılaştım ama kendi kendine düzeldi. ve şimdi düzelmiyor.güvenli kipte açtığımda bir süre sonra restart atıyor.Ama biosdan Cell den, CPU frekansını düşürdüğümde PC normal çalışıyor. Ama çok yüklenmede yine restart atıyor. Format attım yine olmadı. Yardımcı olursanız sevinirim.
    İyi günler.

• CPU çalışma frekansını işlemcinin standart frekansına mı indiriyorsunuz, normalin altına mı?

Ayrıca: Frekansı düşürmeden önce işlemci sıcaklığına bakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paramedik 112 -- 3 Temmuz 2007; 19:34:11 >
  • Defaultu 166MHz, ancak 100MHz e düşürdüğümde çalışıyor.Defaultuna getirdiğimde makina resetleniyor. Ve işlemcim ısınmıyor. Bu işlemi bilgisayar uzun bir süre kapalı kaldıktan sonrada yaptım gene aynı, reset.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ölüm_Makinası -- 3 Temmuz 2007; 20:49:17 >
  • sen kalıte bı fan al tak sonra frekansın normalıne getır dene calısır..senın fan olmus arkdasım artık dayanmıyor bellı bı dereceye geldıgı zaman ıslemcı kendı otomtık ayarı oldugu ıcın kendını kapatıyor veya resetlıyor bunun nedenı fanın ıslemcının ısısını dususrememesı...fan al derım.klay gelsın...
  • Fan+soğutucu almadan önce bir termik macun al. Termik macunu uygulaması yaptıktan sonra sonuca bakarak yeni bir soğutucu al. (İkinci elcilerde soğutucuyu bulursun sanırım)
  • Sanırım FSB hızını indiriyorsun bu da arada çarpan ayarlaması yada FSB ve bellek hızının farklı olarak ayarlanma desteği yoksa belllek hızlarına etki eder.Takılı olan belleklerinde problem olabilir.Üstünde DDR400 yazıpta 200 MHz kilitlenen ama 166 MHz de çalışan bellekler görmüştüm (Belki anakartın dandikliğindendi) seninde benzer problemin olablir.
    İşlemcinin FSB hızından emin ol.Eğer hızı doğru ise.Yüksek hızda Memtest programı ile bellekleri test et,hatalı bölüm var diyorsa birde düşük hızda test et eğer hata kaybolursa.Belleklerde bir problem var demektir.
  • Termik macun aklıma geldi ve yenisini sürdüm.

Cevaplarınız için teşekkürler diğer ihtimalleri denicem.
    Saoulun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.