Merhaba.Öncelikle şunu sormak istiyorum.Usb desteği anakartlamı ilgili yoksa sistemlemi? Benim foxconn p4m8907ma anakartım var.bilgisayarda Windows XP SP2 kurulu.anakartın özelliklerinde 4 tane usb çıkış yazıyor.benim kasamda 6 tane var.bu ekstra 2 usb kasanın özelliğimi. bilgisayarımın usb1.1 im 2.0mı olduğunu atgıt yöneticisinden evrensel seriyolu denetleyisiniden bakınca burada enhanced yazan bir birim varsa usb2.0 dır şeklinde anaşıldığını okumuştum.bu doğrumu.(benimknide enhanced yazan bir birm yok) birde usbinfo diye bir program kurdum.onda bakınca farenin taılı olduğu yeri usb1.1 diye gösteriyor.birde wireless usb adaptör kullanıyorum.bunun takılı olduğu yeri usb2.0 gösteriyor.bilgisayarımda usb1.1 mi yoksa 2.0 mı var? Teşekkürler...
işletim sistemin taş devrinden kalmadıktan sonra anakartla ilgilidir; 4 usb portu anakartta hazır olarak vardır diğer ikisi anakartın üzerindeki usb güç pinlerinden çekilir yani harici bir usb portu takılarak bu da büyük ihtimal kullandığın kasanın +2 usb si... anakartın usb 2.0 destekliyor ama usb 1.1 ile çalışan aygıtları usb 2.0 olarak çalıştıramayacağı için bahsedilen donanımlar usb 1.1 olarak görünüyor olabilir.
Peki usb 1.1 mi yoksa 2.0 mı olduğunu program kullanmadan,sistem bilgilerinden falan nasıl anlayabilrim.Teşekkürler..
Herhangi bir donanım taktıgın zaman sağ köşede balon çıkıyor zaten bu aygıt daha hızlı çalışabilir USB 2.0 felan diye
genelde anakarta kendiliğinden bağlı olanlar: ses kartı girişleri, ethernet, klavye mouse girişleri vs yanında olan USB ler 1.1
haricen mainboard üzerinden kablo ile kasanın USB soketlerine bağlanmış olanlar 2.0 dır...
test etmek için yüksek kapasiteli bir dosyayı USB aygıtına taşımayı deniyebilirsiniz...
USB 1.1 max 12mb/s transfer hızına sahiptir 2.0 ise 400 civarı
Anakart cd sinden hangi usb yi yüklediysen odur, zaten usb 2.0 diye gösterdiğini kendin de söylemişsin
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme