|
Bilgisayarım yavaşladı
-
-
Sürücü problemi olabilir
Virus girmiş olabilir
Donanımsal bir problem olabilir
İşletim sistemi ile alakalı bir problem olabilir.
En temizi formatla,güncel sürücüler ile tekrar kur, dene bakalım. Aynı olursa donanıma bakılır
-
Bilgisayarı her açtığımda “to skip disc checking, press any key within 8 seconds yazısı çıkıyor -
Diskte problem olması muhtemel.
Açabilirsen şuradan bi kontrol et istersen
-
Crystaldisk info ile disklerin sağlık durumunu paylaşabilir misiniz?
Birde görev yöneticisinde disk, işlemci, ram, ağ performanslarını paylaşabilir misiniz?
Bilgisayar aniden kapandı mı? Yada güç düğmesinden kapandı mı?
-
böyle bir ekran çıktı ancak verilerim kaybolabilir diye hiçbir şeye tıklamadım
-
hayır aniden kapanma olmadı. hayır bilgisayarı başlat menüsünden kapatıyorum hep
-
Verilerinizi yedekleyip disk onarma işlemi uygulayabilir misiniz?
Birde SSD kullanılıyorsa şayet SSD içinde otomatik birleştirme seçeneğini kapatın. SSD'yi çok kısa sürede öldürür bu işlem. Ömrünü bitirir.
-
Sürücüyü onar dediniz mi ?
-
hayır, verilerimi yedeklemediğim için kaybolma ihtimaline karşı onarmadım
-
verilerimi yedekleyip bu işlemleri uygulayacağım. sizce bilgisayardaki performans düşüşü ssd den ötürü mü?
-
Bunu test etmenin bir yolu mevcut.
Crystaldiskmark diye bir program var.
Bunda test yaparsanız okuma yazma hızları fabrika çıkışına yakın değilse örneğin 560 MB okuma yazma olsun siz bunun yarısını alıyorsanız burada bir kayıp söz konusudur denebilir.
Okuma yazma hız testi yapın bakalım hızlarda düşüş var mı? İşletim sistemi belli bir yüzdesini kullanır tam değere yakın değerler alamayabilirsiniz bu normaldir.
Ayrıca crystaldiskinfo gayet temiz gösteriyor SSD'yi ancak yinede bir okuma yazma testi yaptırın bakalım ne çıkacak. Sistem boştayken bu testi yaparsanız daha sağlıklı olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E9F644F03 -- 26 Ocak 2022; 23:10:8 > -
birisi test sonucu birisi de diskin teknik özellikleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X