Şimdi Ara

Bilgisayarım yönetildi!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle konu yanlış yerdeyse özür dilerim. Herkese merhaba. 5 - 6 saat önce bilgisayarıma sanırım bir virüs sayesinde birisi girdi. Yaşadığım olay şu kamera programım açık duruyordu bir kaç saattir, sanırım beni izliyordu kameramdan. Dvd-rom sürücüm açılıp kapandı 2 kez. Bilgisayarım ve komut ekranı açıldı birer kez. Ve daha sonrasında facebook ta birisiyle konuşurken konuşma ekranına birden küfür yazılınca hemen yollanmadan kapattım ınternet sayfasını. Daha sonra Metin2 adlı oyunun sımgesıyle bır kaç bildirim geldi amma heyecan yaptınız gibisinden ardından not defterını aç kanka diye bir mesaj geldi. Not defteri açtım, 'orda küfür yazdım ama' tarzı bi mesaj yazıldı ancak bir şey olur korkusuyla hemen kapattım not defterını tum bağlantıları kestim ilk kez böyle birşey başıma geldiği için. Daha sonra bir kaç uygulamayla bilgisayarı iyice temizleyip iyi bir antivirüs kurdum tarattım falan şu an bir sorun yok gibi tekrar gerçekleşirse formata götüreceğim. içimde hala bir şüphe var sizce bir sıkıntı yaşar mıyım? Başına böyle bir olay gelmiş olan var mıdır? Ve bunu yapan arkadaşların amaçları nedir sadece eğlenmek falan mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oyuncu10 -- 12 Aralık 2014; 6:04:35 >

• Keylogger yemişsin. Klavyeden yazdığın her şey karşı tarafa iletilir. Aynı zamanda senin ekranını ve webcam'ını sürekli izleyebilir ve dosyalarına erişebilir..
  • Güvenli kip-te "Combofix" ile tarama yap. Bütün şifrelerini değiştir.
  • Dediğiniz gibi combofix le taratmıştım olaydan sonra zaten ancak güvenli kipte yapmadım, birçok dosyayı sildi. Bilgisayarı yenıden başlattı sonrasında herşey normal gibiydi ardından birde antivirüs kurdum. Şifreleri değiştirmiştim. Şu anda bir sorun yok gibi bi daha bişey yaşamadım inşAllah combofix silmiştir virüsü. Başka bir sıkıntı yaşarmıyım acaba? Bunu yapmadaki amaçları nedir oynadığım herhangi bir oyun varsa bunların şifrelerini ele geçirmek mi? Zaten pek online oyun oynamıyorum. Yanıtlar içinde teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eren92

Dediğiniz gibi combofix le taratmıştım olaydan sonra zaten ancak güvenli kipte yapmadım, birçok dosyayı sildi. Bilgisayarı yenıden başlattı sonrasında herşey normal gibiydi ardından birde antivirüs kurdum. Şifreleri değiştirmiştim. Şu anda bir sorun yok gibi bi daha bişey yaşamadım inşAllah combofix silmiştir virüsü. Başka bir sıkıntı yaşarmıyım acaba? Bunu yapmadaki amaçları nedir oynadığım herhangi bir oyun varsa bunların şifrelerini ele geçirmek mi? Zaten pek online oyun oynamıyorum. Yanıtlar içinde teşekkür ederim.

Combofix raporlarını buraya atar mısın? Amaçları: Steam, face, twitter v.b... şifrelerini çalmak. Sen yinede güvenli kip-te "Combofix" ile tarama yap. Güvenli kip-te daha iyi çalışır.

• Amaçları bu madem nıye sessizden almıyolar ki şifreleri bizi korkutuyolar burda :D Gerçi benım steam hesabı yok neyseki. :)
  • Siz gene farkına varmışsınız da korkmuşsunuz. Farkına varmasaydınız daha tehlikeli. Arka planda olan biteni anlamak çok zor. Her türlü dosya, şifre vs. alır götürürler. Pek çok kişinin hesapları bu yöntemle hackleniyor. Muhtemelen farkında olmadan sisteme bir şekilde Trojan bulaşmış. Trojanlar, virusten bile tehlikelidir. Eğer bilgisayarda online işlemler yapıyorsanız işi şansa bırakmayın. İşletim sistemini baştan kurup güncelleyin. Ardından sağlam bir antivirus kurup internette tıkladığınız yerlere ,indirdiğiniz dosyalara çok dikkat edin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cevaplar için teşekkür ederim. Dikkat edeceğim inşAllah başıma başka birşey gelmez iyi geceler herkese..
  • quote:

Orijinalden alıntı: eren92

Cevaplar için teşekkür ederim. Dikkat edeceğim inşAllah başıma başka birşey gelmez iyi geceler herkese..

Önemli değil. Dikkatli ol.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.