Şimdi Ara

Bilgisayarıma bulaşan virüs,Yardım Lazım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar gectigimiz gunlerde iş yerinden filash diskle müzik falan aldim,pc ye attım,sonrasında bugüne kadar görmedigim kadar berbat bir virüs musallat oldu,sonra araştırdım ki bizim iş yerinin netwok unde varmis bu virüs.İnternettende araştırdım bu virüsün msn den iletiyle gelen linklere tiklandigi zaman bulaştıgını ögrendim ama ben böyle birşey yapmadım,yani iş yerinden geldi ve bugünlerde yaygın olan bir virüs.Virüs 4-5 kola ayrılıyo ve her birinin ayrı görevi var,mesela birisi pc ye kafayı yedirtip sürekli reset attırıyo,pc açılıyo bişey yapacaksınız çat gidiyo pc yeniden basliyo,digeri mesela çift tıkladıgınızda devreye giriyo,baskasi internet penceresi acinca sık kullanılanları açıyo sizi bi siteye yönlendiriyo ve sonra sık kullanılanlara ekliyo mouse imleci oraya otomatik gidiyo ve tamam a tıkadığım anda pc kapanıyo,5 farklı program denedim temizledim her seferinde ama pc yi her kapatıp açışımda ya da her çift tıklamamda veya internete girmemde tekrar geldi,şu an Panda Internet Securty 2008 ile baskı altında tutuyorum yani devreye girdigi an Panda etkisiz hale getiriyo ve temizliyo,ancak asla yok edemiyo,Panda nın ilk defa yok edemediği bir spyware gördüm.Aşağıda Panda nın sadece bugünlük raporu var,mesela bugün tam 334 kere engellemiş spyware i,düşünün artık.Format attım ama D ye de bulaşmış olduğundan halledemedim,D sürücüsünde silemeyecegim bilgiler var,o yüzden şimdi taşınabilir Hdd ye atıyorum bütün bilgileri,yedekleme bittiginde HDD nin tamamına format atmayı düşünüyorum.Yinede en azından yedekleme işini halledene kadar ve taşınabilir hdd ye bulaşmaması için bu virüsü nasıl yok edebilirim.Ek bir bilgi olarak virüsün tamamı firefox ve explorer in cookie dosyasında bulunuyo ve gizli dosya halinde,bilgisayarda gizli dosyaları göster dedigimde göstermiyo,çünkü kendisi gizli dosya ve bu işlevi etkisiz hale getiriyo.10 yıldır pc kullanıyorum ve kendim yazılım şirketinde çalışıyorum,böyle birşey görmedim.SUPER AntiSpyware diye bir program tavsiye ettiler onu kullandım ilk seferinde buldu ve karantinaya aldı,ama karantinadaki spyware ler baska bi isimle yazarak tekrar calisiyo çözemedim.ek olarak virüsün kollarının tam isimleri;
    Doubleclick
    Atlas DMT
    SearchPortal
    Toplist
    YieldManager
    Statcounter
    Bunların hepsi aynı virüse bağlı spyware ler ve kullanımınıza göre devreye giriyolar...

Resmin üstüne sag tiklayip resmi göster diyerek büyütülmüş halini görebilirsiniz...

Bilgisayarıma bulaşan virüs,Yardım Lazım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaVidaEspera -- 20 Mart 2008; 22:46:07 >

• Hijack dene (ihtimal..)
  • Hijack denedim,ama farklı bir dosya bulamadım...
  • Virüs silme işlemini güvenli modda yapmayı denediniz mi ? Antispyware güzel bir yazılım.Antispyware ile deneyin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    virüs programı arıyorum
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.