|
Bilgisayarıma Hiçbir Şey Yükleyemiyorum: NSIS ERROR - Error Launching Installer
Bilgisayarınıza yazılım yüklemeye çalışırken "Error Launching Installer" veya "NSIS Error: Error Launching Installer" hatalarıyla karşılaşıyorsanız, bunun çeşitli nedenleri olabilir. Bu yaygın hata, yazılım yüklemenizi engelleyebilir ve oldukça can sıkıcı olabilir.
NSIS Hatalarının Nedenleri
NSIS (Nullsoft Scriptable Install System), Windows işletim sistemlerinde kullanılan bir yazılım yükleyici sistemidir. "Error Launching Installer" hatası, genellikle şu nedenlerden kaynaklanır:
- Bozuk veya Eksik Dosyalar: Yükleyici dosyaları hasar görmüş veya eksik olabilir.
- Antivirüs veya Güvenlik Duvarı Engellemesi: Antivirüs veya güvenlik duvarı yazılımları, yükleyiciyi kötü amaçlı yazılım olarak algılayıp engelleyebilir.
- Kullanıcı Hesabı Denetimi (UAC): UAC, standart kullanıcı hesaplarının sistem değişiklikleri yapmasını kısıtlayabilir.
- Sistem Çakışmaları: Diğer yazılımlar veya hizmetler yükleyiciyle çakışabilir ve hataya neden olabilir.
Hata Giderme Adımları
"Error Launching Installer" hatasını gidermek için şu adımları uygulayabilirsiniz:
- Yükleyiciyi Yönetici Olarak Çalıştırın: Yükleyici dosyasına sağ tıklayın ve "Yönetici olarak çalıştır" seçeneğini seçin.
- Antivirüs veya Güvenlik Duvarını Geçici Olarak Devre Dışı Bırakın: Antivirüs veya güvenlik duvarı yazılımınızı geçici olarak devre dışı bırakın ve yükleyiciyi çalıştırmayı deneyin.
- UAC Ayarlarını Değiştirin: Denetim Masası'nı açın, "Kullanıcı Hesapları"nı seçin ve UAC ayarlarını "Hiçbir zaman bildirme" olarak değiştirin.
- Çakışan Yazılımları Kaldırın: Bilgisayarınızdaki yakın zamanda yüklenmiş yazılımları veya yüklemeye çalıştığınız yazılımla çakışabilecek hizmetleri kaldırmayı deneyin.
- Yükleyici Dosyalarını Tekrar İndirin: Bozuk veya eksik dosyaları?? etmek için yükleyiciyi güvenilir bir kaynaktan tekrar indirin.
Yukarıdaki adımlar hatayı çözmezse, daha fazla yardım için bir teknoloji destek uzmanına başvurmanız gerekebilir.