Şimdi Ara

BİLGİSAYARIMDA ANLAMADIĞIM BİR SORUN VAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bilgisayarımı neredeyse yeniden topladım her şeyini yeni aldım.Bir süre sonra oyunlar kendi kendine bozulmaya başladı.Oyun dosyaları bozuluyordu sürekli.Her pcyi yeniden açtığımda dosya doğrulması yapıp 15-20 gb indiriyordum toplam.Ara sıra oyunun tamamı bozulup tüm oyunu indirttiği de oluyordu.Ben sorunu windowsta zannettim ve yeni temiz sistem kurdum.Sorun devam edince harddiskimde sıkıntı vardır dedim.Yeni harddisk aldım bugün geldi taktım ve aynı sorun hala devam ediyor hatta sorun 1-2 aydır şu şekilde.Direk oyunları yükleyemiyorum.Hiçbir şey yükleyemiyorum.Her türlü hata veriyor.Steamda disk yazma hatası veriyor battle.net'de farklı bir hata falan filan. Hiçbir şey yükleyemiyorum.SSD'ye yükleyip oraya atmayı deniyorum açmıyor oyunları ve dosyaları falan bozuluyor.Sorun tam olarak nerde.Harddiskimi test falan da yaptım hiçbir sorun yok gibi görünüyor.Yardımlarınızı bekliyorum.

• Harddiskleri aşağıdaki programla test etmek gerekir.https://www.hdsentinel.com/

Harddisk kablolarını da söküp tekrar takmanı öneririm.
  • ÖzgünK kullanıcısına yanıt
    Evet o programla test etmiştim sıkıntı yoktu.
    Sabahtan beri bütün kabloları denetledim.
    En az 4-5 kere de çıkart tak yaptım hala aynı problem.
  • Harddiskleri başka bilgisayarda deneyin
  • waswa91 W kullanıcısına yanıt
    bunu deneyebileceğim bir bilgisayar-bilgisayarcı yok maalesef yakınlarda
  • Ramde sıkıntın olabilir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben de öyle düşündüm aynı oyunları ssd ye kurup oynayınca sıkıntı olmuyor ama hdd'de sıkıntı oluyor neden acaba
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tuhaf bir sorunum var
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ram testi yap . Hdd testi yap.olmadı indirilen içeriği tekrar indir. O da olmadı format at.

• hepsini yaptım hocam hala düzelmedi
  • HDD arızası olmalı. Söyledikleriniz sonucu suç HDDye kalıyor.
    Herhangi bir oyunu harici bir hdd veya usb belleğe kurup deneme yapın.
    Gerçi SSDde sorun olmuyor demeniz her şeyi açıklıyor ama neyse.

• Sıfır hdd'de de sorun oluyorsa hdd'i taktığınız sata girişinde veya kabloda sıkıntı olabilir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cabriolet1981 kullanıcısına yanıt
    kabloda nasıl bir sıkıntı olabilir bunu nasıl anlayabilirim.Yeni kablo alıp takamam çünkü hepsini sabitledim birbirine bağlı çok uğraştırır.Kabloların hepsine baktım takılır yerinde.Çıkık falan yok.İç kırılma mı olmuş olabilir acaba içerde kabloların ?
  • Winncase W kullanıcısına yanıt
    Pardon hocam önemli bi yeri kaçırmışım. Ssdye kurup oynayınca sıkıntı olmuyor demişsin. Bu durumda kabloda sorun olamaz. Ama sıfır hdd'de sorun yaratması ilginç.

Kullanım esnasında aldığın hataları netten araştırmanı öneririm mutlaka aynı hataları alanlar vardır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Farkli konularda bunu yazmistim. Buraya da ekliyorum. Sorununa cozum olabilir. İslem hdd deki hatali dosyalarin onarilmasi.

İlk olarak BASLANGİNC ONARMA geciyoruz. ( YENİDEN BASLATA GELİP SHİFT TUSUNA BASİLİ TUTARAK YENİDEN BASLATA TİKLA )Ordan KOMUT İSLEMCİSİne (Cmd) gecis yapiyosun. Acilan pencere / x: \ gorceksin. Kurulum yaptigin hdd'in Harfini girerek ( Genelde C dir.) C: yapip ENTER diyorsun. Ondan sonra su komutu yaziyorsun.

(SEN BURDA HDD HARFİ NEYSE ONU YAZARSİN)

Chkdsk /F/R yapip ENTER'a yapistir.

5 asamali islem baslicak. Orda 4. Ve 5. Asamalara dikkat edersin. Onarim asamasidir. Hatali dosyalari onarir. Sende orda ne hataliysa gorursun.

Bu islem yaklasik 15 ila 30 dk arasi degisiyor. HDD cok kotu durumdaysa bu sure daha da uzayabilir.

İşlem bittikten sonra EXİT yaz. ENTER'a yapistir. Pcyi yeniden baslat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0FLu61 -- 30 Temmuz 2019; 1:26:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar benim de eski model laptopum da birebir olmasa ile buna buna benzer bir sorun vardı. Yeni HDD aldım onda da sorun oldu ne yaptım ne ettim sorunu bulamadım. Bilgisayarcı da bulamadı. Sonra bilgisayardan iyi anlayan bir tanıdığa verdim. Sorun bilgisayarın güç girişindeymiş orada sorun olduğu için hdd yi bozuyormuş. Senin PSU da yada anakartın güç girişi bölümünde sıkıntı olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.