Şimdi Ara

Bilgisayarımda bir çok sorun var lütfen yardımcı olur musunuz :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Merhabalar, öncelikle kısa süre önce bilgisayarımın harddiski bozulmuş bu nedenle yeni harddisk bulunup takıldı ve de windows 10u bir şekilde sistem geri çekmiş. Ama bilgisayarı geri aldığımdan beri bir sürü farklılık var ve bu kullanım kolaylığının önüne geçiyor. Ayrıca bunlar değiştirilebilir şeyler olmalı.

1_ Bazı sitelere girdiğimde (örneğin support. lenovo vs) Access Denied hatası alıyorum ve kesinlikle siteyi açmıyor. (chrome'da da explorer'da da.)

2_ Başta, ses eskiden olduğu gibi 2şer 2şer azalıp artıyordu (+ volume ve - volume tuşlarına bastığımda) şu an ise görüntüsü de değişmiş şekilde, 10ar 10ar artıp azalıyor. Ayrıca ekran ışığını kıstığımda ya da açtığımda, aynı anda iki şekilde de görünüyor?

3_ Bilgisayarım W10 güncellenirken kapandı sonrasında eski sürümü yüklemeye çalışırken tekrar kapandı ve şimdi de sanırım güncelleştirme ile ilgili bir sorun var, aslında güncelleştirmeyi hala yapamadı. Bu sorunu nasıl çözerim?

4_ Eskiden hiç bir zaman flash ı çalıştırayım mı diye sormazdı şimdi ise sürekli girdiğim sitelerde bile her girdiğimde flash için izin istiyor.

5_ Touchpad'ı her bilgisayarı açtığımda kapatıyorum lakin pcyi her tekrar açtığımda touchpad tekrar aktif hale geliyor. Eskiden böyle değildi.

6_ Sanırım şimdilik çözüldü ama emin olamıyorum, chrome u her kapattığımda tekrar açınca google'da tekrar oturum açmamı istiyordu. Sürekli açık kalmasını istiyorum eskiden öyleydi.

7_ Yukarıda adres çubuğunda, bu sitenin çerezleri ayarlaması engellenmiştir diyor. Üzerine tıkladığımda ise "site adı" her zaman çerezleri ayarlamasına izin ver seçili halde ancak hala engellenmiştir diyor?

Başka şu an aklıma gelmiyor ama lütfen bana yardımcı olabilecek bu konulardan anlayan var mı?

Edit : Windows 10 yeni sürüm güncellemesi ve beraberinde gerekli güncellemeleri yaptım.

• temiz bi format hepsini cozer. eğer formatladin hala sorunlar devam ediyorsa teamviewer ile uzaktan baglanip yardimci olabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rogue Agent -- 21 Eylül 2018; 16:16:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rogue Agent kullanıcısına yanıt
    Ama neden format gereksin ki daha yeni yapıldı bilgisayarım. Tek tek ayarlayamaz mıyım ? Ben ayarlarını bulamıyorum.

Önceki sorun da şöyle ; bilgisayarım W10 sürümünü güncellerken kapandı. Eski sürüme geçmeye çalışırken tekrar kapandı. Harddisk bozulmuş. Kendini kapatmış zorla aldılar bilgilerimi ve yeni harddisk taktılar. Windows u da bilgisayar bir şekilde çekmiş. Güncelleme olayını çözdüm sonradan. Ben bilgisayarımın neden böyle davrandığını anlamaya çalışıyorum. Ve dediğim gibi ayarları bulamıyorum. Lütfen hemen format düşünmeyin o kadar basit olmamalı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Queen.Lulu

Ama neden format gereksin ki daha yeni yapıldı bilgisayarım. Tek tek ayarlayamaz mıyım ? Ben ayarlarını bulamıyorum.

Önceki sorun da şöyle ; bilgisayarım W10 sürümünü güncellerken kapandı. Eski sürüme geçmeye çalışırken tekrar kapandı. Harddisk bozulmuş. Kendini kapatmış zorla aldılar bilgilerimi ve yeni harddisk taktılar. Windows u da bilgisayar bir şekilde çekmiş. Güncelleme olayını çözdüm sonradan. Ben bilgisayarımın neden böyle davrandığını anlamaya çalışıyorum. Ve dediğim gibi ayarları bulamıyorum. Lütfen hemen format düşünmeyin o kadar basit olmamalı...
    çözülemeyen sorun sayısı fazla ve eski verim alınmıyorsa lazım dosyaları yedekleyip format atıp geçmek en kolay çözüm olur

Anlıyorum ama kolayına bakmıyorum aslen şu an. Ayrıca demek istediğim bilgisayarım zaten benzer işlemden geçmedi mi şimdi ?
  • quote:

Anlıyorum ama kolayına bakmıyorum aslen şu an. Ayrıca demek istediğim bilgisayarım zaten benzer işlemden geçmedi mi şimdi ?
    hayır recovery ile format aynı şeyler değil
    Anlıyorum benzer demiştim zaten aynı değildir illa ki ama benzer de değilse peki. Dediğim gibi ben formatı son çare olarak görmek istiyorum açıkçası.

Bu arada özel mesaj atmışsınız cevap veremiyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Yanlış anlamayın, gerçekten, teşekkür ederim. Ama sizi tanımıyorum ki ? Siz olsanız bu şekilde emanet edebilir miydiniz
  • quote:

Yanlış anlamayın, gerçekten, teşekkür ederim. Ama sizi tanımıyorum ki ? Siz olsanız bu şekilde emanet edebilir miydiniz
    yazdığın her soruna çözüm yolu yazmak bağlanıp yapmaktan çok daha uzun süren bir iş malesef
    Evet biliyorum.. Ama yapacak bişi yok. Yerlerini bulamıyor olmam ana sorun zaten çoğunda ayarları bulabilsem.. En azından bir kısmını yapacağım ama
  • Hocam yeni hdd takıldıktan sonra windows'u kim yüklediyse ya ayarları kafasına göre yapılandırmış yada hatalı işlemler yapmış. Hangi win sürümünü nasıl, ne şekilde yüklemiş veya yedekleri ne şekilde aktarmış bilemediğimiz için sorunun kaynağını bilemeyiz. Ama donanımsal bir sıkıntı yok gibi gözüküyor. Bu noktada verilerinizi yedekledikten sonra tüm hdd'i biçimlendirip temiz kurulum ve driver güncellemesi yapmanızı öneririm. Format denmesinin nedeni budur.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Queen.Lulu Q kullanıcısına yanıt
    Hemen format atma mantığının karşısında olmanızı takdir ettim.

Altta verdiğim yazılımı kullanabilirsiniz.

Kullanmadan önce önerilerim;
    İşlemleri güvenli modda yapın.
    Yazılımı açtığınızda önce yazılım üzerindeki yedekleme bölümünde(backup)kayıt defteri yedeği almalısınız.
    Sonra Sfc ve check disk işlemleri ardından da son bölümdeki windows onarma kısmını yapın. Sistemi yeniden başlatın.

Tweaking.com - Windows Repair Free
    https://www.tweaking.com/content/page/windows_repair_all_in_one.html

===================================================================================

Yukarıdaki işlemleri yapmanıza rağmen hala sorunlarınızın devam ettiğini düşünüyorsanız alttaki bağlantıdaki Farbar yazılım loglarını göndermenizi öneririm.

https://forum.donanimhaber.com/virus-temizleme-ve-sistem-kontrolu--135009649

İyi günler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.