Şimdi Ara

Bilgisayarımda bozuk parça var ama hangisi bilmiyorum ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Asus r9 270x 2gb 256 bit ekran kartı
    12gb ram (2*4 1866mhz + 2*2 1600mhz)
    Amd phenom II x6 1055t işlemci
    600 watt psu

Öncelikle bilgisayarım çalışması gerektiği performansta çalışmıyo bence yavaş bir bilgisayar. Ramler 669mhz de çalışıyo görünüyor. Kasa çok fazla ses çıkarıyor. Son 2 gündür de işlemci %100 de çalışıyor ve hiç inmiyor bunun nedeni virüs büyük ihtimalle. Oyunlarda yeterli fps i aldıgımı düşünmüyorum mesela bugün dota2 oynarken ciddi anlamda kasma oldu oyunda. Ayrıca minecraft oynarken 130 fps falan alıyor görünüyorum ama ara ara donmalar oluyor ve bazı izlediğim yayınlarda adam 40-50 fps almasına rağmen benimkinden daha akıcı görünüyor oyun. Sıcaklık değerleri normal gibi ekran kartı en fazla oluyor o da 60 derece falan ama kasaya elimi değdim zaman gerçekten çok sıcak laptop gibi. Ve bilgisayar yeni formatlanmış olsa bile sıkıntılar yaşıyorum yine olması gerekenden yavaş olması gibi düşük fps sorunu gibi. Ben anakarttan şüpeleniyorum ama bilmiyorum neden oluyor.

Bi fikri olan varsa yazarsa çok yardımı dokunur şimdiden teşekkürler.

• bence işlemcide %100 dedigi icin bütün bunlar oluyor kesinlikle format at pc ye komple hdd yi temizleyip , o mhz olayıda biostan ayarlanıyor ama tam bilmiyorum
  • Anakartın frekansını ve ram in frekansını öğren ondan sonra bios dan ikisinide aynı frekansa al ısınma konusunda ekran kartının işlemcisine termal macun sür

sıvı soğutma sistemi kullanırsan sorun yok olur ve birşey soracam pc'yi darboğaz etmiş olabilirsin hiç upgrade yaptın mı ?

anakart hakkında anakart' dan neden şüpheleniyorsun ? anakart'da bişey olsa pc çalışmaz işlemci fanına bak diğer fanlarına bak ve temizle
  • İşlemcimdeki sorum 2 gündür falan var daha öncesinde yoktu o yüzden o virüstendir gibi geliyo. Ekran kartımda bi sıkıntı oldugunu sanmıyorum daha yeni aldım. Ses işlemci fanından geliyormuş soğutuyo ama çok ses geliyo soğutucunun değişmesi lazım sanırım. Ana karttan şüphe etmemin nedeni ram ve ekran kartını yeni değiştirdim windows u 0 dan kurdum o yüzden hdd de de bir şey oldugunu sanmıyorum ama sorunlarım devam etti ve internete oto ip ile bağlantı yapamıyorum elle ip vermem gerekiyor. Ethernet kartını değiştirmeme rağmen yine aynı durum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sorrow™ -- 18 Temmuz 2014; 23:28:00 >
  • Sorrow™ S kullanıcısına yanıt
    ramlar ddr tabanlı olduğu için çıkan sonucun 2 katını baz alacaksın. tam bir performan almak istiyorsan format at derim. birde 60 ila 120 gb bir ssd al sistemini ona kur pak gör sen performansı.
  • hakan181818 H kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler zaten alacağım bi ssd ancak dediğim gibi 0 fotmatlı halde bile sorunlar çıkarıyor en basitinden dediğim gibi minecraft oynarken fps sorunu olsun bazı modlarla oyunun çalışmaması olsun (başka pc lerde çalıştığına tanık oldum) oto ip ile internete girememe gibi sinir bozucu sorunlar hep oluyor.
  • Ramleriniz 1333 Mhz çalışıyor. Voltaj ve timingini doğru ayarlarsanız 1600 mhzde çalışabilir. (1866 çalışmayabilir çünki 1600ün 1866'ya çıkma garantisi yok ama 1866 1600e garanti iner. %100 cpu kullanımı için format atmana gerek yok bence. Combofix ile tarat öncelikle. %85 geçer. Bleepingcomputer di sanırım sitesi oradan indiriniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.