şuan kingston 1333 mhz 2 adet 4 gb ram bulunuyor. 16 GB'ta çıkarmak istiyorum. Anakart özelliklerinde 32 GB'a kadar desteklediği yazıyor. Acaba tek parça olarak 8 GB'mı almalıyım yoksa 2 adet 4 GB mı almalıyım. Birde Kingston'mı almalıyım yine.
16 gb kullanmaya mecburmusun?
8 gb bile fazla geliyorken eğer gerçektende 16 gb mecbur değilsen paran cebinde kalsın.
ama mecbursan takılı ramin aynısından 2 parça daha takman en iyisi
Sistem ve ağ uzmanlığı kursuna gidiyorum sanallaştırma teknolojisi ile alakalı projeler yapıyoruz. mesela aynı anda bir bilgisayara kaldırabildiği kadar sistem kuruyoruz 8 gb 'ta ancak 8 tane falan kurabildim. 16 gb olursa 15 tane falan rahat kurabilirim herhalde. Server 2012 kurmaya başladığımda daha fazla ram gerekecek yani ileride 32 GB'ta da çıkabilirim aslında. Şuan server 2008 r2 ile çalışıyoruz.
quote:
Orijinalden alıntı: nikefootball
Sistem ve ağ uzmanlığı kursuna gidiyorum sanallaştırma teknolojisi ile alakalı projeler yapıyoruz. mesela aynı anda bir bilgisayara kaldırabildiği kadar sistem kuruyoruz 8 gb 'ta ancak 8 tane falan kurabildim. 16 gb olursa 15 tane falan rahat kurabilirim herhalde. Server 2012 kurmaya başladığımda daha fazla ram gerekecek yani ileride 32 GB'ta da çıkabilirim aslında. Şuan server 2008 r2 ile çalışıyoruz.
anladım,yani mecbursun..
ramlerin çalışma prensibi 2 şekilde oluyor dual kanal ve single kanal
dual kanal single kanala göre iş toplamında %2-3 oranında daha performanslı oluyor.
şimdi anakartında kaç tane ram slotu var bilmiyorum (büyük ihtimalle 4 adet slot vardır ) şu anda 2x4=8 gb ramin var ve 2 slot boşta. aynı ram kitinden alıp toplamda 16 gb ram yapman en sağlıklı ve iyisi olacaktır.
ama ilerde 32 gb ram yapmak istersen sorun orda başlıyor işte, ya anakartını değişeceksin,ya elindeki ramlerin hepsini satıp 2x16 gb ram yada 4x8 16 ram alıp takacaksın
bi seçenek daha var. ilerde kesinn rami 32 gb yapacam diyosan ve anakart değiştirmeyeceksen şu anda takılı olan ramlerini satıp üstte ki 32 gb ram kitlerinden dilediğini almak
ilerde intel almayı düşünüyorum ama daha bunun taksiti bitmedi alırken bir hata yaptık. Sanallaştırma teknolojisi işin içinde yoktu o zaman. Bende amd aldım. ama sonradan sanal makinaya Mac os kurmak istediğimde patladık intel makinalarda son sürüm hiç problemsiz kurulurken ben 4-5 gün uğraştım hemde çok eski sürümünü ancak yükleyebildim. Onun için alırsam İ7 bir makina almayı planlıyorum. Aslında İmac'te alabilirim ileride ama belli değil. Şuan en güzeli 2x4 almak olacak.
2 parça ram . tek parça arıza görse pc açılmaz hem dual kitler daha iyi çalışır.