Şimdi Ara

3 parça halinde dahili hdd yi tek parça yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1 tb dahili hdd yi 3 parça halinde şu anda zamanında bu şekilde ayırmıştım ancak içikilerin hepsini başka hdd ye attım şimdi bunu tek parça haline nasıl getirebilirim acaba ?

not : sadece arşiv amaçlıdır windows kurulu değildir tek parça haline getirmek istiyorum

• Sorunuzu yanlış anlamış olabilirim ama anladığım şekilde cevaplayayım. Sanırım 1 tb hddniz şu an boş ve sistem kurulu değil. Denetim masasından disk yönetimine girdiğinizde 1 tb hddye ait 3 sürücüyü göreceksiniz. Eğer tamamen boşsa tüm birimlerini silip bütün olarak tekrar biçimlendirirseniz tek parça olacaktır. Eğer 3 birimden dolu olan varsa diğerlerini boşaltıp onları sil dedikten sonra dolu olanı genişleterek de tek parça haline getirebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gökgür -- 18 Mart 2011; 0:23:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gökgür

Sorunuzu yanlış anlamış olabilirim ama anladığım şekilde cevaplayayım. Sanırım 1 tb hddniz şu an boş ve sistem kurulu değil. Denetim masasından disk yönetimine girdiğinizde 1 tb hddye ait 3 sürücüyü göreceksiniz. Eğer tamamen boşsa tüm birimlerini silip bütün olarak tekrar biçimlendirirseniz tek parça olacaktır. Eğer 3 birimden dolu olan varsa diğerlerini boşaltıp onları sil dedikten sonra dolu olanı genişleterek de tek parça haline getirebilirsiniz.

yani 3 bölümüde biçimlendirirsem otomatik olarak tek parça mı olarak demek istiyorsunuz yoksa ben mi yanlış anladım ?
    ikinci dediğinizde ise dolu olan alanı nasıl genişletebilirim acaba biraz detaylı anlatırsanız sevinirim
  • bilgisayarım simgesine sağ tıkla.
    "Yönet" de.
    gelen ekranda "disk yönetimi" ne gel.
    sağ tarafta diski ve bölümlerini göreceksin.
    ordan sağ tıklayıp "bölümü sil" de. 3 partition için de aynı şeyi yap.
    bunları yapınca o disk tek bölüm ama siyah renkli görünecek ve bu bölümlerdeki tüm dosyaların silinecek.

sonra sağ tıkla ve biçimlendir de işlem tamam.

Yalnız dikkat et pc nin kendi diskini ya da senin kendi kullandığın D'yi falan silme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 18 Mart 2011; 11:50:07 >
  • Kusura bakmayın biraz detaysız bahsetmişim. şu an benim test etme imkanım olmadığından ufak tefek anlattıklarımda farklılıklar olabilir ama temel mantık şöyle: Disk yönetimine girdiğinizde orda üç ayrı birimi de göreceksiniz. Önce onlara teker teker sağ tıklayarak birimi sil demeniz gerekiyor. Bu işlemde sonra herhangi bir dosya sistemine sahip olmadan ayrılmamış alan bütün olarak ham birim olacaktır. Sonra yeni bölüm oluştururken hddnizin boyutunun tamamını ayarlayarak biçimlendireceksiniz. Bundan sonra tek parça olarak kullanacaksınız.

Diyelim ki o üç parçadan 2 tanesini boşalttınız 1 tanesi ise dolu. Disk yönetimine girdiğinizde karşınıza yine o 3 birim çıkacak. Yine o boş olanları sağ tıklayıp birimi sil diyerek ayrılmamış birim haline getirmeniz gerekiyor. Daha sonra dolu olana sağ tıklayıp birimi genişlet derseniz karşınıza genişletme ekranı çıkacak ve sizden ne kadar genişleteceğini girmenizi isteyecek. Zaten orda maks genişletme miktarını yani diğer boş birimdeki miktarını gösterecektir. Ama hdd tamamen boşsa buna gerek yok tabiki.

Bu arada bunları yazdıktan sonra aklıma geldi ama işletim sisteminiz nedir? windows 7 ye göre bahsettim xp ise eğer biraz farklılıklar vardı. Tam hatırlamıyorum.

• çok teşekkür ederim disk yönetimine girince hepsini hallettim bilgiler için gerçekten teşekkürler ;)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.