22.12.2010 tarihinde aldığım DELL INS. 5010 CORE I3 370M-2.4GHZ-4GB-320GB-15.6"-DVDRW-1024MB HD550V-BT-CAM-W7BAS notebookda acayip bir yavaşlık var. Sistem yöneticisinden baktığım zaman işlemci %10 ram de %50 nin biraz üzerinde genelde. Bu değerler bilgisayar kilitlenircesine yavaşladığında da aşağı yukarı aynı oluyor. Dell müşteri hizmetlerinde çok uzun süre konuşarak detaylı sistem testlerini yaptırdım. Fakat testler sonunda hiçbir donanımsal sorun çıkmadı. Durum böyle olunca hatayı yazılımsal aramak mantıklı olan seçenek sanırım. Bilgisayarımda Windows 7 Home Basic 64 bit işletim sistemi ve kaspersky internet security 2011 kullanmaktayım. Sorunuma bir çare arıyorum. Acaba lisanssız bir 32 bit işletim sistemi mi kurmam mantıklı olur? Şuan Dell bilgisayarıma nefret doluyum. Bilgisayarımdaki işlerimi adam akıllı halledemiyorum. Harddiskin bir bölümünden diğer bölümüne dosya atarken bile başka bir işlem yapmakta zorlanıyor bilgisayar...
32 bit yüklersen işletim sistemin 4gb lık rami sadece 3 gblığını kullanır buda dahada yavaş çalışmasına sebep olur
quote:
Orijinalden alıntı: cheem
32 bit yüklersen işletim sistemin 4gb lık rami sadece 3 gblığını kullanır buda dahada yavaş çalışmasına sebep olur
3 gb dan fazlasını görmeyeceğini biliyorum. Fakat bu bilgisayardan önce acer marka t6400 bir notebook vardı. O bilgisayarda hiçbir zaman bu tarz sorunlar oluşmazdı. O bilgisayarımda 32 bit işletim sistemi kullnıyordum. Yani eski deneyimlerimden dolayı öyle söylemiştim.
bilgisayara format atın ama recoveryden atın... sorun yazılımsal. format atın düzelecektir inş.
Bilgisayara format atalı çok fazla olmadı. Bu arada recovery den format atmayı bilmiyorum. Bu konuda da ufak bir yardım edebilirseniz o şekilde de bir deneyeyim. Bilgisayarımın marka ve modelini yazdım zaten.
quote:
Orijinalden alıntı: yasaronal
Bilgisayara format atalı çok fazla olmadı. Bu arada recovery den format atmayı bilmiyorum. Bu konuda da ufak bir yardım edebilirseniz o şekilde de bir deneyeyim. Bilgisayarımın marka ve modelini yazdım zaten.
formatı recovery den atmadıysanız zaten recorvery bölümü hasar görmüştür muhtemelen. dell kullnıcılarına sormak lazım ben bilmiyorum recovery için kısayol tuşunu
Bilen kişilerden yardım rica ediyorum. Bu işi nasıl yaparsam çözerim? Bir yol gösterin lütfen...
quote:
Orijinalden alıntı: yasaronal
Bilen kişilerden yardım rica ediyorum. Bu işi nasıl yaparsam çözerim? Bir yol gösterin lütfen...
Aldigin makine free-dos degilse, (home basic yuklu oldugu icin olmadigini dusunuyorum) Notebook yaninda gelen dell'in recovery dvd'si ile boot edip adimlari takip ederek bu isi yapabilirsin. Tabi benimki sadece bir tahmin bu cogu notebookta boyledir. Benim N5010 free-dos oldugundan bende oyle bir dvd yok.
Hayır free-dos değil. Windows 7 Home Basic 64 bit yüklü geldi. Yanında recovery değil, ama bir tane işletim sistemi olan dvd, bir tanede driver dvd'si geldi. Ama daha önceleri 32 bit işletim sistemi kullandığım halde bilgisayarım daha hızlı çalışıyordu.
Dell 5010 ların harddiski beş para etmez. Harddisk WD nin en kötü modeli. 7200 rpm lik bir harddiskle değiştirin düzelir:)
Bunu denemeli miyim bilemiyorum?? Bu şekilde çözüme ulaşanlar var mı acaba?
quote:
Orijinalden alıntı: istannbullu34
Dell 5010 ların harddiski beş para etmez. Harddisk WD nin en kötü modeli. 7200 rpm lik bir harddiskle değiştirin düzelir:)
+1
dell degilde genelde notebooklarda 5400rpm dandik hddler oldugu icin kopyalama, tasıma, oyun program kurulu vs. yani hddnin yogun çalıstıgı islemlerde bir yavaslık söz konusu.
ben aldığımda benim makinada çok yavaştı harddiskten diye tahmin ediyodum da nasıl bir makina yapmışlarsa altta hdd değiştirmek için kapak yok. Ben de dışarda değiştirdim 7200 rpm Samsung'um vardı şimdi makinada hiç sorun yok canavar gibi maşallah önceden çok donma takılma yapıyordu, herkes aynı şeyden şikayetçi bu modelde.
Ayrıca durumumda şöyle birşey daha eklemek istiyorum. Bilgisayar ya fanı çok fazla çalıştığı zaman yavaşlıyor yada çok yavaşladığı zaman fan çalışıyor. Ama makina ısındığı zaman çok çok fazla ısınıyor. Önceleri ısınma problemlerine hoş bakmazdım. Yani adamlar günlerce arge çalışması yapıyor, bunu neden düşünemesinler, abartıyorlar diyordum. Fakat bu bilgisayarımdan sonra durum değişti. Gerçekten gözden kaçan bir yada daha fazla şey olabiliyor sanırım... Bu konuyla durumuma net bir çözüm bulmayı hedefliyorum.
güç seçeneklerine bakın benim 5110 i5 internette inanılmaz yavaştı denemediğim şey kalmadı güç seçenekleriyle oynadım patinaj çekiyo şimdi
Güç ayarlarını baya kontrol ettim. Fakat harddisk ile ilgili bir değişiklik yapılamıyor desem yeri...
defrag yapmanı tavsiye ederim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme