Şimdi Ara

Mac bilgisayarım aşırı yavaş!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar sistemim bu şekilde fakat macos mojaveden sonra apfs disk moduna geçtikten sonra bilgisayarım aşırı kasıyor donuyor bana hiç rahat vermiyor temiz kurulumuda denedim sorun yine aynı bazı yerlerde terminal kodları vardı hiçbirşey anlamadım yapamadım çok karışık bir sistem olduğu için çözümde bulamıyorum bunu neden yapar Apple Hardware Test de yaptım sonuç normal çıktı

• Cihaz ssd mi hddmi hdd ise normal çünkü macforumda bu sorunu yaşayan çok imac late kullanıcısı var. Çözüm mojaveden geri dönmek. Ssd var ise tavsiyem cleanmymac vb tarzı üçüncü part uygulamalarını kaldırman olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tesbihcekenhoroz kullanıcısına yanıt
    zannedersem hdd olması lazım

• aardayucel A kullanıcısına yanıt
    Mac hakkında kısmında ssdmi hddmi görebilirsiniz. Bende 2010 mbp var hdd var üzerinde. Mojaveyi birsekilde yükledim sonuç vasat. Geri el capitana döndüm. Tavsiyem ssd almanız. Eğer para harcamam ben derseniz Sierra indirip kullanmaniz. Kizabilirsin 2015 cihazı neden Mojave kullanamiyorum diye. Sebebi Apple ürünleri satarken opsiyonlu satiyo amac kimse kötüyü almasin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tesbihcekenhoroz -- 29 Haziran 2019; 20:57:5 >
  • Bazen benimki de yavaşlıyor. NVRAM ve PRAM resetleme süreçlerine bakabilirsin. Oldukça işe yarıyor.
  • Henkan H kullanıcısına yanıt
    Onu yapıyorum arada sırada ama düzelmiyor windowsta bile böyle sorun yoktu 😂

İşletim sistemini tekrar kurup denedin mi?
    temiz kurulum bişe yaptım düzelmedi donanımsal arızadır dedim test yaptım sorun olmadığı ortaya çıktı ne son bir forumda mac işletim sistemine entegre komutlar buldum denedim düzelir gibi oldu yine aynı bi stabilize sorunu var yazılımsal
    Mac'ler biraz böyle. Kolay kolay sorun çıkarmaz ama çıkarınca da sorun net belirlenemiyor. Apple USA internet sitesinden chat yardımı ile test yapabilirsin. Uzaktan yardımcı oluyorlar.
    ingilizcem biraz var ama derdimi anlatamam türk desteğine yazsam cevap vermezlermi

Maalesef. Google Translate kullanabilirsin.
  • High sierra şuan için gayet stabil. Cpu mhz biraz yavaş mojave için.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.