Şimdi Ara

BİLGİSAYARIMI KAPATIYORUM.2-3 SANİYE SONRA KENDİ AÇILIYOR!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Benim sorunum şu şekilde:
    Sistemim aşağıdaki gibidir.Program olarak Vista kurulu ama çok ağır çalışıyor.Beni kahrediyor bu gidişle terk edeceğim.
    Kısaca pc de işim bitip kapatıyorum 2-3 saniye sonra kendiliğinden açılıyor.Güç kaynağından kapatmasam vay halıme!
    Konu hakkında yardımlarınızı rica ediyorum.
    İlgilenecek arkadaşlara teşekkür ederim.
    Kolay gelsin.
    ASUS MAXIMUS EXTREME X38 ANAKART, QX6850@3.66ghz (11*333),FSP Epsilon 1010W PSU,Thermaltake ARMOR VH6000BWS MODLU,SEAGATE 500 GB HDD SATA II NCQ 32 MB,OCZ 4 GB (2048 x 2) DDR3 1600 Mhz RAM Intel Extreme Edition CL7,Connect3D HD4870 Extreme OverClock Edition, 1024 MB, PCIExp Ekran Kartı, Direct X10.1, DDR5, 256 bit, 770/3800,LG GH22NS30 22X DVD-RW Double Layer Siyah SATA.

• Sistemin oldukça iyi. Bu sistem ile Vista'dan şikayetçiysen hiç durma xp geç. Ama bi sorun olsa gerek..

Soruna gelince, ilk günden beri mi böyle yoksa, yeni mi olmaya başladı? Birde kasayı sen mi topladın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Janti

Sistemin oldukça iyi. Bu sistem ile Vista'dan şikayetçiysen hiç durma xp geç. Ama bi sorun olsa gerek..

Soruna gelince, ilk günden beri mi böyle yoksa, yeni mi olmaya başladı? Birde kasayı sen mi topladın?
    Sistemi arkadaşlar iki kişi yardımlaşarak kurdular.İlk arkadaş odaya girip kutuları görür görmez telefona sarılıp diğer arkadaşı çağırdı.Kendisi kurmaya cesaret edemedi ama bu arkadaşlarda ilk defa bu kadar iyi bir bilgisayar kurduklarını itiraf ettiler.
    İkinci soruna gelince kurulduğu günden beri bu şekilde çalışıyor.
    Ama vista bu şekilde çalışınca hayal kırıklığına uğradım.Yedi senelik celeron sistemim bile bunun gibi ağır çalışmıyor.
    Kısacası gıcık oldum.
    HEEELP !!! ???

• quote:

Orijinalden alıntı: MİLCİ

Sistemi arkadaşlar iki kişi yardımlaşarak kurdular.İlk arkadaş odaya girip kutuları görür görmez telefona sarılıp diğer arkadaşı çağırdı.Kendisi kurmaya cesaret edemedi ama bu arkadaşlarda ilk defa bu kadar iyi bir bilgisayar kurduklarını itiraf ettiler.
    İkinci soruna gelince kurulduğu günden beri bu şekilde çalışıyor.
    Ama vista bu şekilde çalışınca hayal kırıklığına uğradım.Yedi senelik celeron sistemim bile bunun gibi ağır çalışmıyor.
    Kısacası gıcık oldum.
    HEEELP !!! ???

Alıntıları Göster
    Yani kurulduğu günden beri kapatınca tekrar açılıyor mu? Cevabı tam alamadım.

• quote:

Yani kurulduğu günden beri kapatınca tekrar açılıyor mu? Cevabı tam alamadım.

Alıntıları Göster
    Evet tam söylediğin gibi, kurulduğu günden beri bu şekilde.
  • quote:

Evet tam söylediğin gibi, kurulduğu günden beri bu şekilde.

Alıntıları Göster
    O zaman sorun şuki sistemi toplayan arkadaşların, front panel (ön panel) kablolarını yanlış takmış.

Kasanın power tuşu, reset tuşunun anakar üstündeki bağlantılarını kontrol ettir. Anakartının klavuzuna bakarak sen tak veya anlayan birine taktır düzelir...
  • quote:

O zaman sorun şuki sistemi toplayan arkadaşların, front panel (ön panel) kablolarını yanlış takmış.

Kasanın power tuşu, reset tuşunun anakar üstündeki bağlantılarını kontrol ettir. Anakartının klavuzuna bakarak sen tak veya anlayan birine taktır düzelir...

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: JANT!

Budur abi... ;)

• quote:

Alıntıları Göster
    Okey,bu şekilde denemeye çalışacağım.Ama bu akşam pek yapabileceğimi sanmıyorum.Sorunum çözülmezse bu başlık altına yazıp size de pm atarım.
    İlginiz için teşekkür ederim.
    İyi akşamlar.

• quote:

Okey,bu şekilde denemeye çalışacağım.Ama bu akşam pek yapabileceğimi sanmıyorum.Sorunum çözülmezse bu başlık altına yazıp size de pm atarım.
    İlginiz için teşekkür ederim.
    İyi akşamlar.

Alıntıları Göster
    Eskiden benimde başıma gelmişti aynı sorun. Meğer sorun bozuk bi ethernet kartıymış. Onu çıkardım daha kapatınca açılmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jun.Misugi -- 13 Ocak 2009; 0:02:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Jun.Misugi

Eskiden benimde başıma gelmişti aynı sorun. Meğer sorun bozuk bi ethernet kartıymış. Onu çıkardım daha kapatınca açılmadı.

Alıntıları Göster
    herhangi bir donanım çakışmasından olabilir, en iyisi gerçekten anlayan bir arkadaşını çağırıp ondan aleti söküp tekrardan temiz bir şekilde kurmasını istemek bence

ayrıca o sistemde vista nın bile hızlı çalışması lazım, kesinlikle bir anormallik var, arkadaşların toplarken driverları falan doğru yüklememiş olabilirlerki genelde bu sorun baya yavaşlamaya neden olabiliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batuhan Kılıç -- 13 Ocak 2009; 1:18:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Batuhan Kılıç

herhangi bir donanım çakışmasından olabilir, en iyisi gerçekten anlayan bir arkadaşını çağırıp ondan aleti söküp tekrardan temiz bir şekilde kurmasını istemek bence

ayrıca o sistemde vista nın bile hızlı çalışması lazım, kesinlikle bir anormallik var, arkadaşların toplarken driverları falan doğru yüklememiş olabilirlerki genelde bu sorun baya yavaşlamaya neden olabiliyor

Alıntıları Göster
    Herkese verdikleri bilgiler için teşekkür ederim.
    Ama şu an için hiç birini deneme imkanım olmadı.
    Bunları teker teker kontrol edeceğim.
    İnşaallah istediğim gibi bilgisayar olur.
    Yoksa yazık bunca dökülen paraya.

• quote:

Orjinalden alıntı: MİLCİ

Selam,
    Sistemim aşağıdaki gibidir.Program olarak Vista kurulu ama çok ağır çalışıyor.Beni kahrediyor bu gidişle terk edeceğim.
    Kısaca pc de işim bitip kapatıyorum 2-3 saniye sonra kendiliğinden açılıyor.Güç kaynağından kapatmasam vay halıme!
    Kolay gelsin.
    ASUS MAXIMUS EXTREME X38 ANAKART, QX6850@3.66ghz (11*333),FSP Epsilon 1010W PSU,Thermaltake ARMOR VH6000BWS MODLU,SEAGATE 500 GB HDD SATA II NCQ 32 MB,OCZ 4 GB (2048 x 2) DDR3 1600 Mhz RAM Intel Extreme Edition CL7,Connect3D HD4870 Extreme OverClock Edition, 1024 MB, PCIExp Ekran Kartı, Direct X10.1, DDR5, 256 bit, 770/3800,LG GH22NS30 22X DVD-RW Double Layer Siyah SATA.

Hımm, halka filmini en son ne zaman izledin. Yakın zamanda kabetmeyelim seni, arada bi el salla slm ver..

Neyse, anakartının power ve reset kablolarını sök. Pcyi manuel başlat. Bi tornavidayla power jaklarına değdiğinde açılacaktır.
    Sonra normal wind. kapat. Sorun çözüldüyse ya anakartının power reset girişinde yada kasanın düğmesinde sorun olabilir. Olmadı mı.
    O zaman pcni bahsettiğim jacklardan manuel kapat ama fişi çekme. Sorun çözüldüyse, doğru düzgün bir xp bul kur.

• quote:

Orijinalden alıntı: GökhanErol

quote:

Orjinalden alıntı: MİLCİ

Selam,
    Kolay gelsin.

Hımm, halka filmini en son ne zaman izledin. Yakın zamanda kabetmeyelim seni, arada bi el salla slm ver..

Neyse, anakartının power ve reset kablolarını sök. Pcyi manuel başlat. Bi tornavidayla power jaklarına değdiğinde açılacaktır.
    Sonra normal wind. kapat. Sorun çözüldüyse ya anakartının power reset girişinde yada kasanın düğmesinde sorun olabilir. Olmadı mı.
    O zaman pcni bahsettiğim jacklardan manuel kapat ama fişi çekme. Sorun çözüldüyse, doğru düzgün bir xp bul kur.

''Hımm, halka filmini en son ne zaman izledin. Yakın zamanda kabetmeyelim seni, arada bi el salla slm ver.. ''

Gökhan uyarın için sağol bak el sallıyorum.
    Merak etme kolay kolay kafayı yemem.Çok sabırlıyımdır.
    Ama bu power kablosunu sök tornavida filan söz etmişsin kartı mı uçuracağız onu merak ettim.
    Pek anlamadım da!!!

• quote:

''Hımm, halka filmini en son ne zaman izledin. Yakın zamanda kabetmeyelim seni, arada bi el salla slm ver.. ''

Gökhan uyarın için sağol bak el sallıyorum.
    Merak etme kolay kolay kafayı yemem.Çok sabırlıyımdır.
    Ama bu power kablosunu sök tornavida filan söz etmişsin kartı mı uçuracağız onu merak ettim.
    Pek anlamadım da!!!

Alıntıları Göster
    Yada sen hiç donanım olayını kurcalama, sana pcyi toplayan ark. larına söle onlar sölediğimi bi denesinler. hatta diğer arkların sölediği donanımla ilgili olayların hepsini arkadaşların yapsın.

• quote:

Yada sen hiç donanım olayını kurcalama, sana pcyi toplayan ark. larına söle onlar sölediğimi bi denesinler. hatta diğer arkların sölediği donanımla ilgili olayların hepsini arkadaşların yapsın.

Alıntıları Göster
    Bence O sistem Kendini kapatılmasından Hoşlanmıyor Yerinde Duramayan bir sistemin var allahım esirgesin.
  • quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: HydroAcidX

Söylediğimi kimse dikkate almamış ama bakın sorun donanımsalda olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: HeroTürk

Bence O sistem Kendini kapatılmasından Hoşlanmıyor Yerinde Duramayan bir sistemin var allahım esirgesin.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: lamerstyle33

Vallahi tam dediğin gibi oluyor.Enerjisini kesmesem uçacak.Birde şuna su soğutma kursam tadından yenmiyecek ama malum,ekonomik kıriz belimizi büktü.
    Biraz olsun önümü görebilsem tam uçurtma olacak.
    Ayrıyetten de sistemle ilgili şüphelerim var.Ya doru kurulmadı yada yanlış bir şeyler var.Vista ağır diyorlar ama bu kadar da ağır olmaz ki!
    Duan içinde teşekkür ederim.
    Çok hoşuma gitti.

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: GökhanErol

Şu anda arkadaşları boş zamanlarını kolluyorum.Buldu mu bu topikteki tüm tavsiyeleri teker teker deneteceğim.
    İnşaallah istediğim hale gelir.
    Her türlü öneri ve bilgiye açığım.

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

quote:

Şu an için bu dediğini doğrulayamıyorum.Ama şöyle bir şeyde var ben ethernet kart filan almadım.Dışarıdan görebildiğim kadar da eski bilgisayarımdaki gibide ethernet kartı gözükmüyor.
    Bakalım arkadaşlar gelince her şey açığa çıkar

• quote:

quote:

quote:

Şu an için bu dediğini doğrulayamıyorum.Ama şöyle bir şeyde var ben ethernet kart filan almadım.Dışarıdan görebildiğim kadar da eski bilgisayarımdaki gibide ethernet kartı gözükmüyor.
    Bakalım arkadaşlar gelince her şey açığa çıkar

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar,
    Beyaz slotlarda bulunan ramleri mavi slotlara taktım.Doğrumu yaptım!Yardım lütfen

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.