merhabalar evde 2. bilgisayar olarak duran eski bir pc var sadece minecraft, gta sanandreas vs gibi oyunlari rahat şekilde oynatması için yükseltmek istiyorum önerileriniz nedir not:çok fazla bütçe vermek istemiyorum minecraft yine oynatıyor fakat ani droplar kasmalar giriyor akıcı değil o yüzden yükselticem. özellikler: işlemci: intel core quad q8300 2.50ghz ram: 8gb ram ddr2 anakart: foxconn p45al series ddr2 lga775 ekran kartı: amd radeon hd5500 series 1gb olması lazım pcu: peak 300w rated 250w yaziyordu sanırım depolama: hdd 500gb < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
bilgisayarımı yükseltmek istiyorum tavsiyeleriniz nedir ?
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Bakımlarını yaptınız mı? Belki işlemci macunu kurumuştur, işlemci ısınıp drop yaptırıyordur.
Bu sisteme para harcamaya değmez. Ssd alınabilir, o da başka bir pcde kullanılabilme ihtimalinden.
999 TL
KIOXIA Exceria 480GB SATA3 2.5" SSD R: 555 MB/s W: 540 MB/s, Dahiliamazon
KIOXIA Exceria 480GB SATA3 2.5" SSD R: 555 MB/s W: 540 MB/s, Dahilihttps://www.amazon.com.tr/dp/B087CPLWKP?ref=cm_sw_r_mwn_dp_0RG4CFJTCNRA1VVGMEMJ&ref_=cm_sw_r_mwn_dp_0RG4CFJTCNRA1VVGMEMJ&social_share=cm_sw_r_mwn_dp_0RG4CFJTCNRA1VVGMEMJ&language=tr-TR
Ekran kartı alsanız 250-300w psu ile çalışabilecek ek güç girişi olmayan az sayıda model var.
Gtx 650
Gtx 750 / 750Ti
Gt 1030
Rx 550
Gtx 1050 (bazı modelleri)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
bakımları tam termal macunu yeni değişti açıkcası bilgisayar ile küçük kardeşim oyalanıyor benimle beraber minecraft oynamak istedigi için böyle bir çözüm yolu arıyorum ekran kartı olarak hangisini önerirsiniz yeterli olur mu birde intel core 2 quad q9650 hakkında ne düşünüyorsunuz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
anakartın 16 gb ram desteği var sanırım. ram 16 yapıp + olarak 240 gb ssd + rx550 ile desteklenebilir. ama belli bir bütçe söylerseniz daha iyi olur
-
rami yükseltmek biraz gereksiz olmaz mı çünkü zaten minecrafta 4gb ram verdiginde bile %100 kullanması imkansıza yaklaşıyor
bütçe 1000tl olabilir çokta bir şey harcamak istemiyorum çünkü 2. pc olarak duruyor en ucuz yoldan minecraft oynatsın yeter
Q9650 için 750-1000 TL fiyat gördüm sarı sitede, kesinlikle değmez. G0 revizyon Q6600ler 100-200 TL fiyatlar var (satılmış olabilirler). Bu işlemciler birkaç bios ayarı ile 3 Ghz çalışabiliyor, şansınız varsa ek voltaj vermenize gerek kalmaz.
Ama 2025te bu işlemciler sizi ne kadar kurtarır? 2015 sonlarında Q6600 alıp birkaç sene overclock edip idare etmiştim ama günümüzde yeter mi şüpheliyim.
Drop konusunda, msi afterburner ile islemci ve ekran karti kullanım değerlerine bakın. HD 5500 serisi için son sürücü Catalyst 15.7.1 veya Crimson 16.2.1 diye hatırlıyorum. Bir onu kontrol ediniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Masraf yapma 20-25k pc al keyfine bak
hocam sistemim var zaten 2. olarak 1 2 parca degistirerek yukseltmek amacım
zaten şuanda i7 11. nesilli bir sistemim var dediğim gibi amacım sadece kardesimin rahat bir şekilde benimle minecraft oynaması
Sata ssd ve ram artişi yaparsin,fx işlemcili sistemim var zamanin da rx 560 almiştim 60-65 arasi fps aliyordum gta vs ekran karti olarak düşünebilirsin.Ama ileriye dönük 20k kasa zorlamaz seni en azindan ilerde ekleme yapabilecegin sistemin olur.Ben olsam parcalari tek tek 2-3k ne cikar belki,ben olsaydim öyle yapardim alicağin ekleme yapicağin parcalar olmaz ise yazik olur israf olur belki ssd kendine takarsin ama ram ve ekran karti israfin olmaz.Kardeş 20k hak ediyordur:)
sistem güzel uygun da daha ne olsun
ıtopya | gaming ürünler ve bilgisayar bileşenlerinin yeni dünyası
YUSUF-KAYAALP HOLIDAY / AMD Ryzen 5 5600 / ASUS Dual Radeon RX 6600 8GB / 16GB DDR4 / 500GB NVME M.2 SSD / AMD Radeon Sistem Tavsiyesi |ITOPYA.COMhttps://www.itopya.com/yusuf-kayaalp-holiday-amd-ryzen-5-5600-asus-dual-radeon-rx-6600-8gb-16gb-ddr4-500gb-nvme-m2_h28188
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEHZADE63 -- 10 Şubat 2025; 1:44:28 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bu sistem çöp. Serçe’ye ferrari motoru takmaya benzer. Ryzen 5 5600 sistemli, 2060 ekran kartlı sistem sıfır, ekran kartı 2 el olmak üzere ortala ma 15 bin fiyat çıkar.
Bu sisteme ne yaparsanız yapın hiç bir etkisi olmaz. Hiç masraf bile etmeyin. Satmaya kalksanız 2 bin vermezler. Ankara’da iseniz sizi yönlendiririm satan kişiye. Değilseniz de önden ödeme yapsanız, kargo gelir yani.
hocam sistemim var zaten.
Parçaya para vermeden önce soruna yönelik (belki yazılımsaldır) çözümleri deneyin. Hem hangi parça yetmiyorsa (işlemci mı yoksa ekran kartı mı) ona göre harcama yaparsınız.
Bu arada msi afterburner ile izleme yapacaksanız işlemcinin çekirdek hızları, ekran kartı gpu ve bellek hızları hepsini açıp kontrol edersiniz.
İşlemci hızını afterburnerdan açamazsanız hwinfo64'ün Riva tuner desteği var. Sensör ayarları -> OSD kısmından istediğiniz değerleri ekrana yansıtabilirsiniz.
gpu %20 40 bazen 0 oluyor 650mhz
cpu da %10 %50 arası değişiyor yanlış bakmadıysam
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emredmrx -- 10 Şubat 2025; 2:9:0 >
elbette değer fakat dedigim gibi evde sistemim var kendiside oynuyor tek amac aynı anda akıcı sekilde oyuna girebilmemiz
Bahsettiğin işlemci 2008 yıllarından kalma yani 17-18 senelik işlemciler biyerini düzeltsen biyeri yamulur düzelte düzelte bitiremezsin bugün ona yaptığın masraf seni en fazla bir sene ileri götürür 1 sene sonra yine çöp.
ikini elden ryzen 1500x-1600af-2600 falan bak kart olarakta rx570-580 gtx 1060 falan ayarlarsın en azında 3-5 sene kullanırsın .
O sistem hiç bir şekilde adam olmaz ddr2 ram zor bulursun oda sağlam olurmu meçhul.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X