Şimdi Ara

BİLGİSAYARIMI YÜKSELTMEK İSTİYORUM YARDIM EDERSENİZ SEVİNİRİM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    MALUMUNUZ ÜZERE YENİ ÇIKAN OYUNLAR YÜKSEK SİSTEM GEREKTİRİYORLAR. BUNA BAĞLI OLARAK BİLGİSAYARIMIN RAM İNİ İŞLEMCİSİNİ VE EKRAN KARTINI YÜKSLETMEK İSTİYORUM.ACABA YÜKSELTMEM MÜMKÜN MÜ?MÜMKÜNSE YÜKSELTMEMİ TAVSİYE EDER MİSİNİZ?VE NASIL BİR YOL İZLEMELİYİM?

NOT:BİLGİSAYARIM RESİMDE GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİDİR.

BİLGİSAYARIMI YÜKSELTMEK İSTİYORUM YARDIM EDERSENİZ SEVİNİRİM BİLGİSAYARIMI YÜKSELTMEK İSTİYORUM YARDIM EDERSENİZ SEVİNİRİM

• muhammedxx M kullanıcısına yanıt
    Sistemini yükseltmek konusunda forumdaki arkadaşların yardımcı olabilmesi için bazı detaylara daha ihtiyacımız olacak.

Öncelikle:

http://www.cpuid.com/downloads/cpu-z/cpu-z_1.75-en.zip bu programı indirip çalıştır, programı birden fazla pencerede aç, ve her bir sekmesini ayrı ayrı açıp tam bir ekran görüntüsü al. Bu şekilde işlemcin, anakartın, bellekleri, ekran kartın ne bunu öğrenelim.

ardından kasa ve güç kaynağı olarak ne kullandığını bize söyle ki soğutma ve güç kaynağı konusunda bir değişiklik lazım mı yoksa var olanlar yeterli gelecek mi bilelim.

Bütçe burada çok önemli bir konu bütçen ne kadar.

Bir de otnamak istediğin oyunlar neler, monitör çözünürlüğün ne, oyunları açsın yeterli mi, akıcı mı oynamak istiyorun yoksa full detay grafik açıp oynamak mı istiyorsun bunları bilelim.

Bunları bilmeden yapılacak bütün öneriler havada kalacaktır sana da bir yardımı dokunmayacaktır.

• CPU-Z 'de aşağıaki Tools'a tıklayıp Save Report as .HTML diyip çıkan dosyayı buraya yüklersen herşey daha kolay olur.
  • 4 GB RAM + GTX 750 Ti ile sisteminize güzel bir upgrade yapabilirsiniz.

Not : PSU nuz extreme düzeyde kalitesiz deilse GTX 750 Ti kaldırıcaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxıs -- 8 Şubat 2016; 14:49:22 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  •  BİLGİSAYARIMI YÜKSELTMEK İSTİYORUM YARDIM EDERSENİZ SEVİNİRİM
     BİLGİSAYARIMI YÜKSELTMEK İSTİYORUM YARDIM EDERSENİZ SEVİNİRİM BİLGİSAYARIMI YÜKSELTMEK İSTİYORUM YARDIM EDERSENİZ SEVİNİRİM

• bütçe konusunda bi sınırım yok henüz oyunlar açılsın yeter veya çok detaylı bi grafikle değil de normal bi şekilde olsun isterim ayrıca yardımlarınız içinde teşekkür ederim
    Anakarta baktıktan sonra işlemciye çok da dokunmak mantıklı gelmiyor. Anakartı değiştirmeden işlemciyi değiştirmek fazla bir kazanç sağlamayacak gibi. Kazanç sağlasa bile işlemciyi bulmak mesele olabilir.

anakartın desteklediği en güçlü işlemciye baktım:
    https://www.asus.com/tr/Motherboards/M4A78LTM_LE/HelpDesk_CPU/

O işlemcinin var olan işlemciyle karşılaştırması:
    http://cpuboss.com/cpus/AMD-Phenom-II-X6-1045T-vs-AMD-Athlon-II-X4-640

CPU-z ten alnladığım kadarıyla anakart üzerinde 2 adet 2GB 1333 MHZ bellek var bunları 2 adet 4 GB 1600 MHz ile değiştirebilirsin.

Ekran kartın çok eski zaten onun yerine güç kaynağına dokunmaya gerek kalmadan GTX 750 koyma fırsatın var. güç kaynağı iyi çıkar ise o zaman 750 ti koymak da mantıklı olabilir.

• Merhabalar şuanda laptop yanımda değil, laptopa ulaşınca ben de
    daha detaylı özelliklerini yazacağım.

Sony Vaio ( SVE1513R1EB ) bir laptopum var upgrade etmek istesem,
    neler yapılabilir acaba?

Ortalama özellikler bunlar.

Intel(R) Core(TM) i5-3230M CPU @ 2.60GHz

4,00 GB RAM

AMD Radeon HD 7500M/7600M Series Ekran Kartı
    ( AMD Radeon Graphics Processor (0x6841) )
    Internal DAC (400MHz)
    HK5.019
    Toplam Kullanılabilir Grafik Belleği: 2816 MB
    Ayrılmış: 1024 MB
    Paylaşılan: 1792 MB

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _serdar_ -- 8 Şubat 2016; 15:12:15 >
  •  BİLGİSAYARIMI YÜKSELTMEK İSTİYORUM YARDIM EDERSENİZ SEVİNİRİM

güç kaynağın 400 WATT, bu noktada 750 ti ekran kartını kaldıracaktır sıkıntı olmaz. ekran kartını değiştirmen oyunlardaki performansını bayağı bir iyileştirir.

güç kaynağında kullanımdan kaynaklı yaşlanma yıpranma olabileceğinden çok fazla tavsiye etmesem de GTX 960'a kadar bir ekran kartını güç kaynağına ekstra masraf yapmadan kullanabilirsin.

Bunun haricinde ikincil yapabileceğin değişiklik bellekleri 2x4 GB 1600 MHz olarak değiştirmek.

Bunlar haricinde yapacağın her türlü değişiklik anakartın da değişmesi anlamına geleceğinden pek tavsiye etmem.

Bütçesel anlamda kendini çok fazla zorlamadan bu iki değişiklik ile eski ekran kartına göre ciddi farklar yaratırsın.
    GTA 5 gibi oyunlar sadece ekran kartına değil işlemciye de dayalı oyunlar.

http://www.techspot.com/review/991-gta-5-pc-benchmarks/page6.html

yukarıdaki linkte en iyi ekran kartı kullanılsa bile işlemci gücü dolayısıyla sorun yaşanabildiğini göreceksiniz. NOT: çözünürlük burada 2560*1600 1080P çözünürlükte sonuçlar daha iyi olacaktır elbet ama sıralamayı değiştirmeyecektir.

Elinizdeki işlemcinin listenin en altında duran işlemciden de düşük olduğunu unutmamanız gerek. Burada önerdiklerimiz sisteminizi tamamen değiştirmeden oyunları oynayabilir şekilde sisteminizi yükseltmek için gerekli olan maddi anlamda sizi çok zorlamayacak güncelleştirmeler yapmanıza olanak tanımak.

Şu anda geçici olarak satın alacağınız GTX 750ti GTX 960 gibi bir ekran kartı sizi bayağı bir rahatlatacaktır. İlerleyn dönemde (bu sene içerisinde) DDR4 AMD işlemciler piyasaya çıktığında bu işlemcilerin performansına, fiyatına ve hali hazırdaki DDR3 AMD sistemlerin fiyatlarındaki düşüşe bağlı olarak (AM4 ya da AM3+) platformu değiştirip şimdi aldığınız ekran kartını yine kullanmaya devam ederek 1080P çözünürlükte güzel bir oyun deneyimine sahip olabilirsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.