Şimdi Ara

Bilgisayarımı Yükseltmeli Miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, elimde şuan 5700XT'li bir sistem var sizce mevcut piyasa ve şartlar da göz önüne alındığında RTX 4070 Super içeren bir sisteme geçmek mantıklı mıdır? Sık sık hikayeli oyunlar oynayan birisiyim ve yeni bilgisayarımın beni uzun bir süre götürmesini isterim. Yorumlarınızı merak ediyorum.

• Bütçe varsa 7700xtli bir sisteme geçmek mantıklı olur 7700xt 16 bin 4070 21 bin ve güçleri birbirine yakın
  • JaReD22 kullanıcısına yanıt

Hocam 4070 super bu 7700XT'den ciddi anlamda daha iyi bir kart 5700 XT var elimde zaten 7700XT için değmez.

• Rhulet3131 R kullanıcısına yanıt
    Pardon 4070 okudum
    Nvidia da vram cimriliği var ve yeni çıkardıkları dlss sürümleri önceki nesillere getirmiyor
    Amd daha düşük fiyata aynı performansı veriyor
    7800xt yada 7900 model kartlarada bakmanızı tavsiye ederim
  • 5700xt'li sistemin devamı ne özelliklerde? Yeni ekran kartına dar boğaz yapmayacak işlemci var mı? Güç kaynağı yeterli olacak mı? Yeni ekran kartı kasaya sığacak mı? Bütçe ve kullanım amacı ne?

Detay vermeyince cevaplarda yüzeysel olur. Tabii 4070S ciddi performans artışı getirir.

• TimFoster T kullanıcısına yanıt

Özür dilerim hocam yanlış anladınız komple 4070 super için uyumlu yeni bir sistem alacağım zaten sadece oyun oynarken en büyük faktör ekran kartı olduğu için mevcut ekran kartımdan 4070S ye geçmek mantıklı olur mu onu sormak istedim yine de almayı düşündüğüm sistemi yazayım.

Ekran Kartı : INNO3D RTX 4070 SUPER TWIN X2 12GB

İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F 5.0GHz 6/12 Çekirdek İşlemci

Anakart: ASUS PRIME A620M-K

Ram : KINGSTON 32GB (2x16GB) 5600MHz DDR5

PSU: ASUS TUF Gaming 650W 80+ BRONZE

SSD: KIOXIA Exceria PLUS G3 1TB 5000-3900MB/s

Fikirlerinizi duymak isterim.

• Rhulet3131 R kullanıcısına yanıt

Sistem ve parçalar genel olarak güzel. Naçizane olarak ekran kartının 3 fanlı ve 2 fanlı modelleri arasında 10°C'ye kadar sıcaklık farkı oluşabiliyor. 3 fanlı modeller arasında da modele göre sıcaklık farkı oluşabiliyor. Örneğin asus dual yerine 3 fanlı tuf daha serin. Tuf yerine rog daha serin çalışması gibi. (Tabii 2 fanlı asus noctua serisini hariç tutuyorum.)

3 fanın efektif olması genel olarak düşük devirde döneceği için daha sessiz çalışmasını sağlar.

Anakart olarak a620 yerine b650, imkan varsa üst seviye b650 chipset öneririm. Msi b650 gaming yerine daha üst olan b650 tomahawk gibi.

Kendim asus tuf x670e kullanan birisi olarak, cımbızla ram seçen ve diğer markalara göre chipset'in daha sıcak çalışması gibi sorunlar olabiliyor. Neredeyse iki sene olan am5 platformunda ram uyumluluğu gelişti ama yinede anakart üreticisinin uyumluluk listesinde olan ram almak gerekir. Bu sorunlar her üreticide olabiliyor. İlave olarak nvme - usb portlarının yoğun kullanımında sistem çökmesi/donması gibi sorunlarda olabiliyor.

Am5 için Asus'a temkinli olmalısınız. Kesinlikle her türlü "prime" serisinden uzak durun. Tavsiye olarak a620 alacaksanız da iyi araştırın.

Ramlerin cl değerleri performans üzerinde etkili. 5600mt/s cl36(tahminen) yerine 6000 cl30 daha iyi olur ya da aldıktan sonra elle ayarlamanızı tavsiye ederim.

Tuf güç kaynaklarını kime ürettirdiğini bilmiyorum ama güç kaynağı üretmekte profesyonel olan Seasonic, be quiet yada fsp'nin giriş - orta seviyesinden iyi değildir yüksek ihtimalle.

Demek istediğim eğer arada çok fiyat farkı yoksa çift fanlı ekran kartına 10 birim vermek yerine üç fanlı orta seri modele 12 vermek daha mantıklı.

Rog strix 4070 super ile tuf 4070 ti super fiyatları yakın. Böyle durumda 4070 ti super almak daha mantıklı.

Bütçe dahilinde daha etkili seçimler yapmanızda yardımcı olmuşumdur umarım.

• Mevcut sistemini yazmamışsın. Eğer Full HD oyuncusu isen RTX 3060Tİ - 4060Tİ gibi bir kart yeter de artar. Komple sistem değiştirme bana çok masraflı gözüktü. Tabi siz bilirsiniz para sizin sonuçta.

• TimFoster T kullanıcısına yanıt

Yorumunuz için teşekkür ederim hocam dikkate alacağım.

• Sempron 3200 kullanıcısına yanıt

Henüz elimde 1080p monitör var fakat ilk fırsatta 2k bir monitöre geçiş yapacağım ve beni 4 5 sene sıkıntısız götürmesini hedefliyorum.

• 5000 serisi kapıya dayandı, ikinci elden 4090 bile indirilir yakında 4070 fiyatına. Bekle

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.