eskiden yapmazdı şimdi ise açtığımda fanlar uğulduyor pervanelerden tık tık diyede ses geliyor beş dakika sonra yavaş yavaş azalıyor ama her gün bunun süresi artıyor hatta bazende ilk önce açıp yanına beş dakika gitmiyorum kafam şişiyor sesten hatta arkadaşım geldi kafam bi milyon oldu ne biçim bilgisayarın var dedi şimdi ben bu pervaneleri nası değişriecem ne deyipte alıcam?? bilgisayarcıya götürsem benden çok para alır diye düşünüyorum ondanda geçtim uzak yani çok ağır taşıyamam bir de düşürürsem koca kasayı neyse uzattım galiba biraz bana bilgi verirmisiniz ?
Kasayı açıp fanları temizleyin.Sorun devam ederse fanı yağlayarak bu işin üstesinden gelebilirsiniz
fanın marka yazan yüzeyindeki jelatini yarım kaldır içine bir iki damla yağ damlat seni 1 ay falan idare edr ses başlayınca tekrar aynı işlem uğraşamam diyorsan fan al
açtım şu anda toz içinde leş gibi üzerlerinde madein cina yazıyor ben açınca yine bağırmaya başladılar çok ta pisler kapatyımda, yağ bulamadım bunları değiştirsem olmazmı ? toplam 3 tane birisi büyük olan anakartın üstünde biri yanda biri arkada ikisi bağırıyor
değiştire bilirim diyorsan değiştir kökten çözüm... kolay ve geçici çözüm ise yağ damlatma
birde fanın üzerindeki o tozları dikkatli bir şekilde elektrik süpürgesiyle çekebilirsin ...
arkadaşlar ilgilenen kişilere çok çok teşekür ediyorum fanları çıkarrtım ama birini kablosu elimde kaldı amcamın oğlu da değiştir onları dedi baraber arabayla 20 dakikada gittik geldik sağolsun. tanesi 4 buçuk milyona colr master iki tane fan aldım taktım :) çok ta kolaymış şimdi hiç ses yok babamın tıraş makinesi yağsı vardı azcık kalmış onuda hazır bilgisayar açıkken büyük olan fana döktüm artık hiiç ses yok vayy be bilgisayarcı oldum çıktım küçk bilgisayarcınız hizmetinizde