Şimdi Ara

Lütfen yardım!!! Fanları anakarta nasıl bağlayacağım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar kasa topladim. Bilgisayarciya para vermiyim diye videolar izleyerek montajlamaya çalıştım.
    Kasam sharkoon tg5 rgb kasa.
    Msi tomehawk max da anakartim var.
    Simdi ben ön panel baglantilarini cpu fanını vs bağladım. Ssd cpu ramleri taktim.

Kasa fanlarından çıkan rgb kabloları ve rgb şeriti de 6 lı rgb konnektörüne. Onu da anakarttaki jrgb 4 pinlik girise bagladim. Anladigim kadariyla bunla sadece rgb aydinlatma icin. Yani fanlari döndürmüyor.

Ancak kasa ön fanlarından dogru gelen bir de şöyle bir kablo var. Şimdi sadece şu minik 3 pinlikler olsa onlari ayrı ayrı sys fan1 fan2 fan3 ve fan4 yerlerine baglayacagım ama bunlari şu büyük aparatla birlestirmisler. Bu aparatı nereye bağlayacagim fanların çalışması icin anlamadim? Ayni aparattan egzozfaninda da var. Bunlar nereye baglaniyor???

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• kutudan cıkan halde son attıgın molex kablosu haric acıkta kalan kablo yoksa anakarta baglanmıyor. o molexi psu a baglıyosun

bu videoda anakarta baglanmadıgı soylenıyor anakarta bir sey takıp bozmayın sadece psu baglantısı yapılacak cok yuksek ıhtımalle

FrekansTVyoutube
    Oyuncu Kasası ve 80+ Sessiz PSU! Sharkoon TG5 RGB Kasa İnceleme
    https://www.youtube.com/watch?v=FeHpa77ouVY&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bekir YENİKARAMURAT -- 23 Ocak 2020; 16:59:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bu videoda anakarta baglanmadıgı soylenıyor anakarta bir sey takıp bozmayın sadece psu baglantısı yapılacak cok yuksek ıhtımalle

FrekansTVyoutube
    Oyuncu Kasası ve 80+ Sessiz PSU! Sharkoon TG5 RGB Kasa İnceleme
    https://www.youtube.com/watch?v=FeHpa77ouVY&feature=youtu.be

• Yanlış görmüyorsam Molex bağlantısı,güç kaynağına takman gerekli.

• Bekir YENİKARAMURAT B kullanıcısına yanıt
    Evet izledim bu videoyu.
    Simdi 2. Fotogafta 3 fanin molexi birlesik. Dikkat ederseniz molexlerin yanlarından 3 er pinlik 3 tane kablo ciimis ufak.
    Ben bu molexleri ayirsam. Sonra bu molexin yanindan sarkan 3 tane 3 er pinlik kabloyu ayri ayri sys fan 1 2 ve 3 girislerine baglasam anakart uzerinden calissa fanlar olmaz mi yoksa illa üçlü molexi direkt psu ya mi baglamam gerek. Böyle psudan yaparsam hep tam kapasite calisip gurultu yapmaz mi fanlar

• quote:

Orijinalden alıntı: xxxertugrulxxx

Evet izledim bu videoyu.
    Simdi 2. Fotogafta 3 fanin molexi birlesik. Dikkat ederseniz molexlerin yanlarından 3 er pinlik 3 tane kablo ciimis ufak.
    Ben bu molexleri ayirsam. Sonra bu molexin yanindan sarkan 3 tane 3 er pinlik kabloyu ayri ayri sys fan 1 2 ve 3 girislerine baglasam anakart uzerinden calissa fanlar olmaz mi yoksa illa üçlü molexi direkt psu ya mi baglamam gerek. Böyle psudan yaparsam hep tam kapasite calisip gurultu yapmaz mi fanlar
    elinle tuttğun psu ya bağlamak için küçükler fan kontrolcüye yada anakarta bağlamak için ama ilk resimdeki dik dörtken olanı pek anlayamadım alt resimde 1 nolu ok ile gösterdiğimi yani eğer fan soketiyse daha büyük görünüp yanıltıyor. ama 2 nolu ok ile gösterdiğim 3lü molex den ayrılıyorsa küçük soketler onları anakarta takıp deneyebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 26 Ocak 2020; 4:25:3 >

• dostum fan kontrolcün varsa hiçbir fanı anakarta bağlamana gerek yok, sys_fan girişlerini kullanma. fan kontrolcüde 4 pinli girişler var ya onlara tak tüm fanlarını. güç kaynağından gelen molex çıkışını da fan kontrolcünün molex girişine takmalısın. tüm fanlara o molex güç verecek.

edit: son fotoğrafta tuttuğun giriş ile güç kaynağından çıkan molex'i birleştirmen lazım sadece. kalın olan 4 pinli çıkışla senin işin yok, boşta bırak onu.. az önce sitemimi başka kasaya aktardım, o kalın 4pinliyi kullanmadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doktorswh -- 30 Ocak 2020; 16:16:12 >
  • Benim kasadada şu molex bağlantısı var direk psu dan güç vererek çalıştırdım ama rgb kablolarını bulamadım şuan rgbsi de random çalışıyor bende rgbsini çözemedim aura ya bağlamak için ya kablolarını komple ayrıcam yada aura destekli fan alıcam elimdekiler aura destekli mi onuda bilmiyorum.

• Aynı kasayı kullanıyorum kasadaki rgb çoğaltıcının sağdakini anakart rgb girişine takmışsın zaten eğer sadece ışık yanıyorsa çoğaltıcıyı psuya bağlaman gerekiyor.

şunuda belirtmek isterim kasadaki çoğaltıcının pin girişleri çok hassas bendekinin 3 tanesi kırıldı ekstra çoğaltıcı aldım
  • ulecan kullanıcısına yanıt
    Fanlar donuyor molexe takinca. Fanlar da yaniyor. Fanlardan gelen ve rgb led seritten gelen rgb kablosunu o çoğaltıcıya bağladim sonrasinda cogalticiyi da anakarttaki jrgb girisine bagladim. Şu anda tek sorunum tüm fanlar ve led şerit kırmızı onun renkleri nasil degisiyor çözemedim

• xxxertugrulxxx X kullanıcısına yanıt
    Bende 2 farklı renk seçeneği var ben hem kasadaki çoğaltıcıyı + farklı bir çoğaltıcı kullanıyorum birde ana kartta 2 farklı rgb girişini kullanıyorum belki bundan dolayı farklı renk çıkıyor.
  • 4 pin büyük olan IDE güç kablosu. Eski harddisklere takıyorduk onu. Güç kaynağının kutusundan onun kablo çıkıyor genelde.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.