Şimdi Ara

kasanın egzoz fanı çalışmıyor yardıma lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
7.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar.. thermaltake g-element kasa aldım fakat arka kısmındaki egzos fan çalışmıyor kasada toplamdan 4 adet fan var 3 ü çalışıyor ancak arkadaki egzoz çalışmıyor bana yardımcı olabilecek varmı ( bu arada 4 fanında kablosu tek bi noktada birleşiyor birleşek noktada bir erkek bir dişi bitişik bi güç bağlantı noktası var bu iki yönlü bi tarafı erkek bi tarafı dişi ben erkek olan tarafı powerdan çektiğim girişe bağladım 3 tane calışıyor ama 4. neden çalışmıyor hala anlamadım dişiyide bağlasam kısa devre yaparmı ki onuda bilmiyorum ?? ) ??

• birileri bana yardımcı olsa cok sevincem hala çözemedim olayı kasa biçok kişinin bildiği şu rengarenk olan kasa
  • http://images.hepsiburada.com/assets/Bilgisayar/ProductDesc/vl10001w2z_11.jpg

Resimdeki kaç numaralı fan?

Her fandan iki adet kablo çıkar.Kabloların ucundada slot bulunur.

Slotlar birbiri içine girer.dikkat edersen slotlar birbirine girdiğinde kablo renkleri(karşılıklı olarak) de aynı renktedir.Bu şekilde bağladıysan ,sorunun fan veya kablosundan olacağını zannediyorum.Fanı söküp denemek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bladdee -- 22 Eylül 2011; 3:09:41 >
  • kablosunu kontrol edin. onun bağlantıları ne ise (molex, 3 pin) temas etmiyor olabilir. molex bağlantılarda kablolar bazen temeas etmiyor olabiliyor. ya da makinayı durdurup, fanı sökün ve tozlanma olmuş mu diye kontrol edin. hatta yapabiliyrsanız, fanı söküp yağlama yapın. eğer yine de çalışmıyorsa fan da bir sorun var demektir.
  • Değerli arkadaşlar çok teşekkür ederim kablı arka tarafta boştaymış ben sonradan gördüm şimdi tıkır tıkır çalışıyo zamanınızı ayırdığınız için tekrardan teşekkür ederim

yanlız şimdi bir başka problemim var kasanın içinde tuhaf bi koku geliyo sanki bişeyler yanıyo ancak ne yanan bi kablo gördüm nede ısı sorunu var bu konu yeni sürmüş oldugum termal maacundan mı acaba yoksa işlemci artık yanmaya yüzmü tutmuş anlayamadım öneriniz varsa merakla bekliyorum veya bi fikriniz konu ile ilgili ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgur0785

Değerli arkadaşlar çok teşekkür ederim kablı arka tarafta boştaymış ben sonradan gördüm şimdi tıkır tıkır çalışıyo zamanınızı ayırdığınız için tekrardan teşekkür ederim

yanlız şimdi bir başka problemim var kasanın içinde tuhaf bi koku geliyo sanki bişeyler yanıyo ancak ne yanan bi kablo gördüm nede ısı sorunu var bu konu yeni sürmüş oldugum termal maacundan mı acaba yoksa işlemci artık yanmaya yüzmü tutmuş anlayamadım öneriniz varsa merakla bekliyorum veya bi fikriniz konu ile ilgili ?

kokunun geldiği yer psu olabilir onu kontrol edin. özellikle edebiliyorsanız fanını.
  • saintroyo hocam koku bariz bi şekilde işlemcinin oldugu yerden geliyo cok bariz hemde ama sebebini bilemedim acaba termal maacun koku yaparmı ?? veya orda anakart ısıdan dolayı koku yapar mı ??
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: saintroyo

quote:

Orijinalden alıntı: ozgur0785

Değerli arkadaşlar çok teşekkür ederim kablı arka tarafta boştaymış ben sonradan gördüm şimdi tıkır tıkır çalışıyo zamanınızı ayırdığınız için tekrardan teşekkür ederim

kokunun geldiği yer psu olabilir onu kontrol edin. özellikle edebiliyorsanız fanını.

Hocam koku bariz bi şekilde işlemcinin oldugu yerden geliyo cok bariz hemde ama sebebini bilemedim acaba termal maacun koku yaparmı ?? veya orda anakart ısıdan dolayı koku yapar mı ??

• termal macunun koku yapmaması lazım. çok aşırı sürüp anakart üzerinde özellikle ısınan bölgelere (kapsitörler mesela ya da köprülere) bulaştırmadıysanız, koku gelmez. ne kullandınız macun olarak ?.
  • quote:

Orijinalden alıntı: saintroyo

termal macunun koku yapmaması lazım. çok aşırı sürüp anakart üzerinde özellikle ısınan bölgelere (kapsitörler mesela ya da köprülere) bulaştırmadıysanız, koku gelmez. ne kullandınız macun olarak ?.

markasız bişey ama fena deil 5-6 derece düşürdü anakarta da bulaşmamıştı ama :( korkuyorum şimdi yanı başınmda yakacak bi tarafımı
  • egzoz fan çalışmıyorsa sıcak havadan dolayı yapmış olabilir. egzoz fanı direk anakarta bağlayıp diğer fanları molexle bağlamayı deneyebilir misin?
  • ne oldu geçtimi koku?Var mı bi gelişme?
  • arkadaşlar koku halen devam ediyor bilgisayarı açar açmaz başlıyo kablo kokusu gibi bişey hiç geçmiyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: GUERRA

egzoz fan çalışmıyorsa sıcak havadan dolayı yapmış olabilir. egzoz fanı direk anakarta bağlayıp diğer fanları molexle bağlamayı deneyebilir misin?

egzoz fan çalışıyo onu yaptım konuyu açtıktan sonra bi yere bakmıştım kasa içersinde arka tarafında kablo yerleri var onunda kablosu ordaymış gözümden kaçmış o çalışıyo
  • İlginiz için hepinize teşekkür ederim sonunda kokunun sebebini buldum bi kablo gözden kaçmış ve ekran kartının üflediği sıcak hava yüzünden (malum gtx 560 ti çift fanı var ) yavas yavas eriyomus kabloyu devre dışı bıraktım olay çözüldü..
  • benimde egzoz fan dönmüyor egzoz fanın olduğu taraf sıcak olmasına rağmen çalışmıyor ne sorun vardır.
  • 4 yıllık konuyu hortlatmışsın :)
    bağlantıları sağlam mı? fanı başka bir girişe bağla. ya da orada başka bir fan deneyip sorunun nerde olduğunu bul
  • çok detaylı baktığımı söyleyemem ama bulamadım başka yer

hep pc bozulur diye korkuyom hem de elektrik çarpcak diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi epic_respawn_tr -- 7 Şubat 2015; 20:38:30 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.