Şimdi Ara

Çoklayıcı Fanlar Hakkında Yardım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
2.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben bu ürünü almak istiyorum
    www.hepsiburada.com
    Akasa Flexa P5 5 Çıkışlı, Özel Kılıflı PWM Çoklayıcı Kablo Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/akasa-flexa-p5-5-cikisli-ozel-kilifli-pwm-coklayici-kablo-ak-cbfa03-45-p-BS300043

bu üründe 1 tane 4 pin girişi var diğerlerinde ise 3 pin. Ben 4 pine bir tane fan takarsam, 3 pine taktığım fanlar son hız çalışmaz dimi ? 4 pine takılan fana göre mi hareket ederler ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmetgec -- 4 Ocak 2020; 22:44:0 >

• O kablo PWM çoklayıcı.
    Giriş portundaki PWN sinyanili diğer portlara ulaştırıyor.
    Görünüşü seni aldatmasın, çıkışlarda 4 pin sadece RPM-DEVİR için olan pin yok 3 pin'miş gibi görünüyor.
  • www.hepsiburada.com
    Alfais 5025 Fan Çoklayıcı Y Pwm 4 Pin Splitter Çoklayıcı Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/alfais-5025-fan-coklayici-y-pwm-4-pin-splitter-coklayici-switch-kablosu-p-HBV00000BJA3I

Şundan 2 tane al kafan rahat etsin:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Executor Arhentir E kullanıcısına yanıt
    Peki bu ürünü alsam
    www.hepsiburada.com
    Alfais 4353 4 Port Fan Çoklayıcı Kablosu Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/alfais-4353-4-port-fan-coklayici-kablosu-pm-HB00000NUV3G

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • L.J kullanıcısına yanıt
    Bundan 2 tane alsam birini diyelim cpu fana taktım. 2. Ci olanı ise tekrar çoklayıcı üzeriden takarsam çalışır mi 😀

• Mehmetgec M kullanıcısına yanıt
    O şekilde takarsan cpu sıcaklığına göre çalışır. Onun yerine daisy chain yapacaksın yani system fan soketine taktın bir adet, bir tarafına bir adet kasa fanı öbür tarafına 2. çoklayıcıyı takacaksın. İkinci çoklayıcıya da 2 tane fan takma şansın oluyor böylece tek soketten 3 fanı kontrol edebilirsin. Daha çok alırsan daha da çok sayıda fan bağlama şansın var. Cpu fanı tek sokete tek başına tak. Sys fan soketine de kasa fanlarını bağla. Biostan hızını ayarla kafa ütülemesinler.

• L.J kullanıcısına yanıt
    Kardeşim mükemmel taktik kral adamsın ya 😀
    Peki siz denediniz mi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mehmetgec M kullanıcısına yanıt
    3 pin fanları bu tip 4 pin PWM çoklayıcı ile kontrol edemezsin.Son hızda dönerler.
    3 pin fanların hızı voltaj ile kontrol edilir.

Fan özelliklerinde yazar .Misal"7v startup - min 800 rpm" filan diye.
    3 pin fanı kontrol etmek istiyorsan harici fan kontrol aparatları var onlardan alacaksın.

Elindeki fanlar ve pin yapılarını yazarsan en uygun olanı sana önerebilriz..
    Fanım bu 3 pin girişi mevcut Çoklayıcı Fanlar Hakkında Yardım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmetgec -- 4 Ocak 2020; 23:46:57 >
    Aslında edilir. Ama voltajla edilir. Biostan voltajı düşürürsün ama pwm kadar keskin rpm ayarlanamaz ve minimum dönme hızı dediğin gibi 800 1000 rpm olur daha yavaş dönmez durur. Dc fanların da avantajları var pwm click sesi olmaması gibi.

• Tek fan ise anakartında 3 veya 4 pin boş fan yuvasına tak.Taktığın portun ismine bak.
    Biostan ise hız ayarı yapacaksın.
    -Anakartın yeni model birşey ise otomatik 3 pin voltaj kontrolü yapar.
    -Eski model ise fan kontrol modunu PWM'den > voltage seçeceksin.
    Hazır fan modları var ise silent modu seç.Fan en düşük hızda çalışır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Executor Arhentir -- 5 Ocak 2020; 0:8:59 >
  • Linkteki ürünü Corsair Obsidian 250D mini itx kasamda kullanmıştım. Gücü molexten, pwm bilgisini 4 pin girişten alıyor ve 5 çıkışa da aynı pwm bilgisini iletiyor. Mini itx anakartta cpu ve 1 adet kasa fanı için soket olduğundan böyle bir aparata ihtiyaç duyuluyor. Gayet kullanışlı bir ürün.
  • fractal design kullanıcısına yanıt
    Ben bunlardan ikisi ile 9 adet pwm fan kontrol ediyorum. Tek dezavantajı kasanın arka kısmında saç topağı gibi durması.

• hocam konuna gec baktım eger almadıysan halen
    Modifiye Malzemecisi
    MM_Cables PWM Çoklayıcı Kablo (4 lü) - Modifiye Malzemecisi
    https://www.modifiyemalzemecisi.com/kablo-cesitleri/379-pwm-coklayici-kablo-4-lu.html?search_query=pwm&results=43

bundan 1 adet alıyosun 4 adet 4 pin pwm deteskli fanını aynı anda kontrol ediyosun olay bitiyo ne psudan guc alıyosun ne de karmasa var

• clarq26 kullanıcısına yanıt
    Bununla 1 adet pwm 3 adet 3 pin fan bağlasak; hepsi pwm gibi çalışır mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bugra_091

Bununla 1 adet pwm 3 adet 3 pin fan bağlasak; hepsi pwm gibi çalışır mı?
    pwm girişine tak 3pin girişleri bağla biostan hangi sys fanıan taktıysan hızını dusurup yükselte bilirsin

not bide 4 pine 3 pin nasıl baglıcam diye dusunuyosan yuvalar var sağında solunda otomatık takıyosun 3pin otomatik deliklere kendısı gırıyo kafan karıştıysa
  • clarq26 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bugra_091

Teşekkür ederim.
    rica ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.