Şimdi Ara

FAN BAĞLANTILARI HAKKINDA DESTEK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba forumda yeniyim öncelikle bilmeden yanlış birşey yaparsam kusura bakmayın :)

GameBooster GB-G2851BB kasasını satın aldım ürün açıklamasında 7 tane argb fan bulunduğu yazıyordu ve anakartımda msi b650 gaming plus. Ürünler elime ulaştı montajını vs. Yaptım fanlar çalışıyor, reset tuşundan renkleri değişiyor fakat kasanın üzerinde gelen fanları msi mysticlight uygulamasından kontrol edemiyorum. Fan bağlantılarının resimlerini aşağıda paylaşıyorum. Egsoz fanı olarak nitelendirdiğimiz fanın üzerinde sadece 1 adet argb çıkışı var. Konuya tam hakim olmadığım içinde sizlerden destek almak aklıma geldi. Kasanın argb kontrolcüsü de yok. Diğer 3 fanın girişleride bu şekilde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 4 fandan bir tanedi anakarta bağlanabilir gözüküyor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kaos_3492 kullanıcısına yanıt

Hocam şimdi şöyle ilk iki fotoğraf kasanın üzerinde takılı gelen egsoz fanı ve sadece onda 3 pin argb kablosu mevcut dişi şekilde. Diğer 3 fan birbirine geçmeli 4 pinlik kabloyla. Aynı şekilde diğer 3 fanda o şekilde. Yani totalde 6 fan birbirine geçiyor 4 pinli kabloyla ve en son egsoz fanında bitiyor. Egsoz fanına da sata kablosuyla güç veriyorsunuz ve reset tuşunu bağlıyorsunuz. 3 pinli kabloyu anakarta bağladığımda kontrol edemiyorum fanların argbsini. Sıvı soğutma fanları ayrı kasa fanları ayrı yanıyor. Bütün fanların argbsini ve fan devirlerini kontrol edebilir miyim onu öğrenmek istiyorum.

• Reset SW takmadan denedin mi? Çünkü onu takınca kontrolü kasa tuşuna vermiş oluyorsun bir nevi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuya dahil olmayan adam kullanıcısına yanıt

Denedim hocam o şekilde de olmuyor. Çıkamadım işin içinden

• Yanlış yere takıyorsun desek zaten mümkün değil; ARGB başlığı RGB'ye takamazsın. Yazılımda yanlış bir şey yapıyor olabilir misin? Çünkü ARGB porta taktığında yazılımdan direkt açması lazım aydınlatmayı. Diğerlerini takmadan sadece öncü fan ile dene bir de bakalım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Sıvı soğutma fanlarını ve ramlerin argbsini yazılım üstünden kontrol edebiliyorum. Sadece kasa fanlarını edemiyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sıvı soğutma fanlarındaki ARGB başlıklar erkek ve dişi olarak 2 başlıklıysa fotoğraftaki ARGB başlıklı fanı da onlara takıp dene.

sıvı soğutmada hem başlıkta hem fanlarında 3 pin argb çıkışı var onlar birbirini tamamlıyor sonra anakarta giriyor oraya takma imkanım yok hocam maalesef. Sanırım fanlarda 4 pin harici ayrı bir 3 pinli argb çıkışı olması gerekiyor. Ama kasanın kutularının heryerinde argb yazıyor anlamadım gitti

• Yani imkanın varsa fanlardan birini çek fotoğraftakini bağla dene. Fotoğrafta gösterdiğin öncü fan; diğer 4pin kablolar da öteki fanların verilerini aktarmak için. Reset SW bağlayınca çalışıyor dediğine göre herhangi bir sorun yok ama anakarta takınca neden çalışmıyor çözemedim. Sen bir öncü fanı sıvı soğutmaya veya direkt anakarta tak diğerleri olmadan bir de böyle dene.

Ben mesela tek port üzerinden şu çoklayıcıyla 12 fan ve 3 aydınlatma kullanmaktayım. Ben de ARGB ile uğraştığım için merak ettim seninki neden çalışmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Konuya dahil olmayan adam -- 24 Şubat 2025; 20:2:20 >

Öncü fan dediğinizin 3 pin kablosunu direk anakarta bağlayıp deneyeceğim. Ama girişi sysfan kısmına uymuyor fan devir kontrolü de yapamayacak gibiyim sanki hocam

Sizin fanlarınızda hem 4 pin hem 3 pin kabloları mı mevcut ?

• Evet senin fanlar direkt SATA'dan güç çektiği için kontrol olmayacaktır. Bendekiler 4pin PWM, 3pin ARGB fanlar.

Benim bildiğim ARGB fan demek adreslenebilir rgb fan demek madem argb değil niye öyle demişler anlamadım FAN BAĞLANTILARI HAKKINDA DESTEK kutunun fotosunuda aşağı bırakıyorum

• Kontrol olmayacak derken hız konusunda dedim. Direkt güç kaynağına bağlandığı için son hızda çalışacaklar ve 3pin ARGB kablo da olduğu için aydınlatmayı kontrol edebilmen lazım ama ortada bir gariplik olduğu için kullanamıyorsun.

Anladığım kadarıyla senin her fanının ayrı ayrı 3 pin girişi mevcut bende bu durum yok. Sadece öncü dediğimiz fanda var oda 7. Fan yapıyor. Acaba bu kadar fanı mı karşılamıyor tek çıkış

• Evet bendekilerin kendi kabloları var. Karşılamıyor diye bir şey olmaz zaten Reset SW bağlayınca çalışıyor diyorsun. Yani aydınlatmada sorun yok. Direkt anakarta veya sıvı soğutmanın fanına takarak da bakmak lazım. Onu bir ara dene.

• Şimdi onu denedim bütün fanların bağlantılarını arka öncü fandan çıkardım sata kablosuyla öncü fana güç verdim ARGB baglantısını direk anakart üstündeki girişe yaptım ama olmuyor. Sıvı soğutma fanları ve ramler değişiyor arka fan yine aynı kalıyor

• Acaba anakart ustundekı argb girişi bozuk mudur diye sıvı sogutmanın argb kablosunu söktüm fanın kablosunu taktım. Yok olmuyor. Şuan sadece fanın kablosu takılı ama yine de renk değişmiyor mystic light uzerınden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emresrp -- 24 Şubat 2025; 21:52:20 >
  • Şimdi sıvı soğutmanın fan girişinim argb çıkışını söktüm ve öncü fanınkini taktım yine olmadı

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.