tekrar selam bende dertler bitmez... harddisk sorununu bi sekilde hallettim yeni hdd ile pc yi acarken 3 kere bagriyo alet sonra belli bi aradan sonra gene bagriyo kapayana kadar bagriyo sorun nedir?? yani yeter artik sorunsuz biseyim yok ya daha.. acilirken baariyo kapayip sallayip acinca bazen düzeliyo pc ye reset atinca mesela 10 dakka ugrasiyorum acilmasi icin.. nedir sorun
tuncay abi 3 kere demiş sorun RAM ler kısaca tam oturmamış olabilir veya bazı anakartlarda 1. slottan doldurmaya başlamanızı isteyebilir...veya anakartını çok eski ise kullandığınız rami desteklemiyor olabilir..aklıma gelenler bunlar...
anakart kt4v ram bi tane 512ddr kingston ya yok yerine soktum iyice simdi gene yapiyo ya eskiden hic yapmazdi
skeet, üç kısa ise ya ram bozuktur , ya oturmamıştır, ya bordun sıfır bankına takmamışsındır. bir uzun üç kısa ise vga hatasıdır.
üç uzun kisa deil yani daaaaaaaaat diye bariyo böyle uzuun uzun hala yapiyo
ramine stabil elektrik birikmiştir.boşalt.
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by tuncay</i> <br />ramine stabil elektrik birikmiştir.boşalt. <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> Nabtın baba sen kovamı bu Kısaca bozulmuş dostum öle her yerinden tutarsanız büle olur.
senin stabil elektrikten haberin yok galiba.bu elektriklenmeyi engellemek için bazı teknik servislerde elektriği boşaltan bileziklerle çalışırlar.
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by tuncay</i> <br />senin stabil elektrikten haberin yok galiba.bu elektriklenmeyi engellemek için bazı teknik servislerde elektriği boşaltan bileziklerle çalışırlar. <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> sen beni anlamamışsın,boşunamı diyom her yerinden tutarsanız aleti bozulur diye statik elektrikten olur. benim kova benzetmin nedeni öle bi demişsinki boşalt statik elektriği bari nasıl olacağınıda anlat, ben hiç anlamasam bu işlerden ters çevirirdim ram i boşaldımı diye sorardım sonra
Dostum bir pc de aynı sorun vardı, hardisk data kablolarını kontrol et. Muhtemel yanlış taktın ya da oturtamadın yerine. Harddisk ile ilgili problemin, ram ya da vga değil.
hoca neyapıyorsun ne hdd si adam makina açılmıyor diyor. hdd olmayan makina açılmazmı. bios diski bulamadım der olur biter . malicas doğru diyor statik bileklik kullanmadan ram takıyorlarsonra üç düdük. korkumuzdan bu mereti kolumuzda taşıyoruz. 15 yıldır ram yakmadık şeytanın kulağına kurşun. adamın rami bozulmuş büyük ihtimalle. <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by batuhano</i> <br />Dostum bir pc de aynı sorun vardı, hardisk data kablolarını kontrol et. Muhtemel yanlış taktın ya da oturtamadın yerine. Harddisk ile ilgili problemin, ram ya da vga değil. <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
ayrıca yeri gelmişken şu düdük seslerini yazayımda belki birinin işine yarar.
bios açılış sesleri; devamlı ton>psu arızalı, devamlı kısa ton>anakart arızası. 1 uzun > Ram tazelemesi (en çok sevilen ses:))) 1 uzun 1 kısa>arızalı anakart yada ROM-basic 1 uzun 2 kısa>VGA hatası yada dip switch (xt lerde) 1 uzun 3 kısa >ekran kartında hata ya oturmamış ya naneyi yemiş. 1 kısa >normal açılış 2 uzun 1 kısa>monitör adaptör senkron hatası 2 kısa >parity hatası(hafıza_ram toplam) 3 kısa> skeet arkadaşımızın problemi 4 kısa>zaman sayacı arızalı 5 kısa> cpu yada video ram arızası 6 kısa > klavye 7 kısa > sanal işlemci mod ayarı (at için) 8 kısa> video ram yanlış yazma 9 kısa > rom bios
valla 10 uncuyu bende bilmiyorum.
skeet, izmirdeysen ve problemi çözemezsen al kasayı gel yardımcı olayım.
atinet internet salonu 102/5 osmangazi cad. 3437026 bornova
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by redno</i> <br />ayrıca yeri gelmişken şu düdük seslerini yazayımda belki birinin işine yarar.
bios açılış sesleri; devamlı ton>psu arızalı, devamlı kısa ton>anakart arızası. 1 uzun > Ram tazelemesi (en çok sevilen ses:))) 1 uzun 1 kısa>arızalı anakart yada ROM-basic 1 uzun 2 kısa>VGA hatası yada dip switch (xt lerde) 1 uzun 3 kısa >ekran kartında hata ya oturmamış ya naneyi yemiş. 1 kısa >normal açılış 2 uzun 1 kısa>monitör adaptör senkron hatası 2 kısa >parity hatası(hafıza_ram toplam) 3 kısa> skeet arkadaşımızın problemi 4 kısa>zaman sayacı arızalı 5 kısa> cpu yada video ram arızası 6 kısa > klavye 7 kısa > sanal işlemci mod ayarı (at için) 8 kısa> video ram yanlış yazma 9 kısa > rom bios
redno, dikkat ettiysen senn kodlarda üç uzun diye birşey yok :)) Benim başıma geldi, bende şaşırdıydım, aynı dediği gibi oluyordu, o zamanlar pentium 166 vardı. Kasa açık duruyordu, arkadaş kurcalamış biraz içini, açınca bilgisayar bağırıyordu uzun uzun... Açılmıyordu da. Neyse, HDD data kablolarıyla biraz uğraştıktan sonra düzeldiydi.
batuhano, sizi anlıyorumda ;bios ta üç uzun diye bir uyarı yok zaten. o yüzden üç uzunu dikkate bile almadım. skeet üç uzunda yanıldı sanırım.
ya yok abi her açılışta 10 dakka uğraşıyorum 3 kere çığlık atıyor 2 2.5 saniye falan süren şidettli çığlık kısa ise ayrı... yok hdd kablolarındada sorun