Öncelikle şundan bahsetmeliyim. Elimdeki bilgisayar yaklaşık 3-4 sene önce kendi toplattığım bilgisayardır. Masaüstüdür. Daha önceki bilgisayarımın problemi BIOS ekranında takılıp kalmasıydı. O dönemlerde ilgilenecek pek vaktim olmadığı için -pekte alakalı olmadığım için bu işlerle- uğraşamadım ve teknik servisine götürdüm. Bana sorunun BIOS pilinden olduğunu ve bir daha olmayacağını söyledi pili takıp çıkarırken yetkili servis. Önceleri bir kaç gün sorun olmadı fakat aynı problem devam etti. Bende kafama esti ve kendim bir bilgisayar toplatmaya karar verdim. Önceki bilgisayarımdan yeni pcye takılan iki parça vardı. Birisi sata hdd diğeri 512 ram. Bu bilgisayarı dediğim gibi 3-4 senedir kullanıyorum fakat sürekli ilgili değilim okulum dolasıyla. Bu sorun ara ara devam etmiş fakat kardeşim fişi çek tak aç mantığıyla devam ettirmiş bir süre. Geçtiğimiz ay artık neredeyse hiç açılmadığını söyledi bana. Kontrol ettim gerçektende o anakartın sayfasında kalıyordu. Sorunu donanımhaberden olsun yabancı sitelerden olsun araştırdım. Genelde hdd yanması, düzgün çalışmaması, RAM lerin çalışmaması, BIOS pilinin bitik olmasından dolayı bu sorun ortaya çıkar demiş bilen arkadaşlar. Bende birer birer bunu denemeye koyuldum. Önce pili değiştirdim sonuç vermedi. Daha sonra eski ramı söktüm sorun kalkmadı. En sonunda HDD yi söküp çalıştırdığımda sorunsuz bir iki geçiş yapması üzerine bende gidip bir HDD aldım. Eve gelip taktığımda önce yine sorunsuz bir geçiş ardından format aşamasına geldiğimde ise format sırasında pc kendini kapatıp açınca aynı sorun devam eder oldu. Sata slotunda sorun vardır diye ikinci, üçüncü slotta denedim sorun yine devam etmekte. En sonunda birkaç resetten sonra geçiş yapıp win7 kurdum. BIOS versiyonunu ASUS'un programı sayesinde yeniden flashladım fakat çözüm olmadı oda. Şuan sorunun olduğu pcden yazıyorum fakat BIOS ekranından geçmesi için bir kaç reset atıp geçmesini sağladım. Anlaşılan sorun devam etmekte fakat ben çözümü bulamadım. İlgili, bilgili arkadaşlardan ricam şu sorunda bana yardımcı olmalarıdır.