Şimdi Ara

Bilgisayarın bu şekilde kapanması neden kaynaklanıyor olabilir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarımda oyuna girdiğim anda kendi kendine reset atıyor sonra tekrar açılıyor. Nvidia ayarlarından oynadığım oyunu entegra grafik üzerinden açılmasını sağladığımda oyun açılıyor ve oynayabiliyorum. Hangi oyuna girsem Nvidia GPU dan açtığı için pc otomatik resetleniyor. Bazen entegre grafik kartında oynadığım oyunda pc yi resetliyor. İşin içinden çıkamadım yardımcı olursanız sevinirim.

• Büyük ihtimalle ekran kartınızda bir sıkıntı mevcut. Aygıt yöneticisine girik ekran bağdaştırıcıları yerinden Nvidia ekran kartı üzerine tıklayıp onu bir devre dışı bırakın. Daha sonra da oynamak istediğiniz oyunun üzerine sağ tıklayıp şu ekran kartı ile başlat seçeneceğinden intel(entegre ekran kartı adı neyse) ile oyunu başlatın. Nvidia olmayanı seçin yani.

Oyuna girebiliyorsanız bir sıkıntı yok ise Nvidia ekran kartınızda bir problem mevcut olabilir. Entegre ekran kartı ile oyunlardan pek performans alamazsınız yani. Oyunlar yavaş açılacaktır. Ama entegre ile de sıkıntı yaşıyorsanız bu sefer tam tersi işlemi yapıp tekrar kontrol edin yani. Entegreyi devre dışı bırakıp nvidia ile oynamaya çalışın.

Ama her ikisinde de bir sıkıntı oluyorsa o zaman bu seferde varsa ekran kartlarınızın en güncel sürücülerini indirip kurduktan sonra önce her ikisi de etkin iken oyunlara girip denemeler yapıp olmuyorsa yukarıda anlattığım gibi teker teker yeni sürücüler ile denemeler yapın. Baktınız hiçbir şekilde sıkıntınız çözülmüyor yada sıkıntınızın hangi ekran kartından olduğunu anlayamıyorsunuz yada ekran kartı dışında başka bir sorun var ise son çare olarak, detaylı bir şekilde sorununuzu deneyimli bir bilgisayarcıya anlatıp tamire vermek. Sıkıntı donanımsal büyük ihtimal donanımsal gibi.

Velhasıl netice de eğer sürücü sorunu değil ise donanımsal bir sıkıntı olduğu için bir tanesinde veya iki tanesinde de olsa bir bilgisayarcıya götüreceksiniz bilgisayarınızı.

Kolay gelsin.

• Hocam bu sorun her şeyden kaynaklı olabilir. Benim yaşadığım benzer sorunlar işlemci sorunuydu. Birinde soğutucu tam oturmamış biraz çalışıp reset atıyordu. Eğer anlıyorsanız tüm parçaları söküp tekrar takın. İşlemci macununu yenileyin. Ram iki tane ise tek tek deneyin.

Herşeyi düzgün yaptığınıza eminseniz ve sorun devam ediyorsa power kaynaklı bir sorunda olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim ilginiz için. Sorunun ekran kartından kaynaklandığını düşünüyorum.
  • haduuu H kullanıcısına yanıt
    Hocam tüm herşeyi yaptım yine aynı sorunu veriyor. Şöyle bir sorunda söz konusu biraz önce Nvidia yı devre dışı bırakıp oyun oynadım biraz fazla işlem yapınca bilgisayar kendini resetledi. NFS U2 oynuyorum yıllar öncesinin oyunu yine aynı şekilde resetledi. Bu durum canımı sıkmaya başladı iyice. Evde yapabileceğim bir müdahale var mı merak ediyorum ?
  • işlemci sıcaklığını kontrol et. Soğutması düzgün çalışmıyor olabilir. Termal macun uygun olmayabilir. Olması gereken değerleri öğrenip seninkiyle kıyasla.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • neurotoxin1 kullanıcısına yanıt
    Öneriniz için teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.