Şimdi Ara

Bilgisayarın Düşmanı Toz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ya benim kasa yerde duruyor böyle yerde durunca makinanın daha çok toz çektiğini duydum doğru mu ??? O zaman kasanın altına nişeyler mi koysam acaba ????
  • iyi para alıyorlar valla 20-30 ytl....
  • ne elektrik süpürgesi ne saç kurutma bunların yaptığı temizlik yeterli diil bence.ben bunu bunlardan vazgeçip bütün parçaları tek tek söküp ellerimle temizlediğimde anladım.tavsiye ederim.deneyin ve görün
  • şükür tozla alakalı bir sorunum yok
  • cok saol yaw.boyle baslıklar olmasi cok gusel.elinde boyle faydali seyler olan warsa paylassın lutfen...
  • benim de
  • Tozsuz ortam nasıl oluyor açarmısın biraz??

quote:

Orjinalden alıntı: SeKiL

şükür tozla alakalı bir sorunum yok
  • böyle bilgiler iyi oluyor.
    teşekkürler...
  • abi alacan elektrik süpürgesini dalacan kasaya ama detayları temizleyemiyon ozaman
  • @ExCaLiBuR58 senin dediğin hayatta olmaz statik elektirikten dolayı önden ses kartı sonra tüm bord olmak üzere bilgisayarını komple yakabilirsin.

Hocam Arkadaşları bilgilendirdiğin için sağol diyorum ve eklemek istiyorum ki;

Toz sadece bilgisatarın değil Tüm elektronik eşyaların düşmanıdır. Yoz tanecikleri malum neden oluştuğu belli olmadığı gibi iletkenlik özelliğide gösterebilmekte bu iletkenlik mikro voltlar kademesinde olsa bile bazı elektronik cihazlarda etkili olabilmekte. Bilgisayar parçalarınızın tozunu ince ve hassah tüylü fırçalarla rutin şekilde alınız.
  • ben eski disfırçamla temizliyorum en ufak parçaların arasındaki tozların bile kalmasına fırsat yok ayrıca kasa 'feel2'
    toz tutmuyo kasanın onunde topluyo bende siliyorum
  • EN NEFRET ETTİĞİM ŞEYDİR TOZ!!!! Zararından önce her zaman temiz görünmesini isterim sistemimin ama gel gelelim 2 gün önce temizlediğim sistemim gene tozlarla boğuşmaya başlıyor(Yol kenarında evimiz olmasının büyük etkisi var)! Sistemi dağıtıp tamamen bir temizleme 1 1.5 aya bir ama ben de fırca ve bez kullanırım saç kurutma makinesinin güçü ne kadar ki tozları tam temizlesin valla bilemicem bi komporasör olsa hadi neyse!Bi ara yanlış hatırlamıyorsam HDD mi alırken bilgisayar cı dükkanında anti statik sprey görmüştüm tozları uzaklaştırmak için. nekadar yararlı olur şüphesinden almamıştım. Bu antistatik sprey hakkında bişey duyan varmı? yada kullanan işe yararmıki. MArkasıda Philips idi. Hani philips in monitör temizlik spreyleri var ya hee işte öyle bişi idi!!!
  • bilgi icin tesekkürler,periyodik olarak kasanızı temizleyin
  • HDD mi alırken bilgisayar cı dükkanında anti statik sprey görmüştüm tozları uzaklaştırmak için. nekadar yararlı olur şüphesinden almamıştım. Bu antistatik sprey hakkında bişey duyan varmı? yada kullanan işe yararmıki. MArkasıda Philips idi. Hani philips in monitör temizlik spreyleri var ya hee işte öyle bişi idi!!!

ben pronto'nun elektronık cıhazlar tv vb icin olan spreyını kasa dısı ve monıtorde kullanıyorum hıssedilir derecede tozu uzaklastırıyor
  • aaa iimiş o zaman. gidip yarın alamda deneyem bari 10 YTL bişi idi zaten! bide kimselere satamadığı belli
    quote:

Orjinalden alıntı: skypee

HDD mi alırken bilgisayar cı dükkanında anti statik sprey görmüştüm tozları uzaklaştırmak için. nekadar yararlı olur şüphesinden almamıştım. Bu antistatik sprey hakkında bişey duyan varmı? yada kullanan işe yararmıki. MArkasıda Philips idi. Hani philips in monitör temizlik spreyleri var ya hee işte öyle bişi idi!!!

ben pronto'nun elektronık cıhazlar tv vb icin olan spreyını kasa dısı ve monıtorde kullanıyorum hıssedilir derecede tozu uzaklastırıyor
  • Onun adı kontak sipreyi 14 ytl tozlar üzrinde etkili ama sıktığın an için. yani fazla etkili olmaz Philips Kontak sipreyi çok amaçlı kullanılabilinir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guvenkab -- 19 Ocak 2006 21:46:26 >
  • a yeni orendim ole bişi patlatmaz dimi monitöru yada kasayı ola göre
  • mümkünse parçaları tek tek söküp temizleyin . eğer otomobiliniz varsa ve bunu ait bir hava pompası varsa bununla temizlemek çok daha verimli olur. saç kurutma makinesi de ısı yaydığı için zarar verebilir elektrik süpürgesi ise herşeyi çekemiyor en iyisi basınçlı hava üflemek onun yerine. spreyler bildiğim kadarıyla ekran kartı ses kartı vs. gibi parçalara sıkılamıyor yani iş yine size düşüyor. tozlanma durumuna göre ayda bir kere tüm donanımı temizlemeniz yeterli. benim pc pencere önünde olduğu için özellikle yaz aylarında çok toz tutar bu yüzden ayda bir kere komple temizlerim
  • aynen katılıyorum kardeş.
    quote:

Orjinalden alıntı: ozkulse

mümkünse parçaları tek tek söküp temizleyin . eğer otomobiliniz varsa ve bunu ait bir hava pompası varsa bununla temizlemek çok daha verimli olur. saç kurutma makinesi de ısı yaydığı için zarar verebilir elektrik süpürgesi ise herşeyi çekemiyor en iyisi basınçlı hava üflemek onun yerine. spreyler bildiğim kadarıyla ekran kartı ses kartı vs. gibi parçalara sıkılamıyor yani iş yine size düşüyor. tozlanma durumuna göre ayda bir kere tüm donanımı temizlemeniz yeterli. benim pc pencere önünde olduğu için özellikle yaz aylarında çok toz tutar bu yüzden ayda bir kere komple temizlerim
  • quote:

Orjinalden alıntı: DenniZ

Tozsuz ortam nasıl oluyor açarmısın biraz??

quote:

Orjinalden alıntı: SeKiL

şükür tozla alakalı bir sorunum yok

arkadaş espirik olsun diye söyledi herhalde. yada arkadaş bilgisayarını intel arge merkezinde kullanıyor...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.