Ben bilgisayarımı yıllardır sorunsuz kullanıyorum, hiç kasma vs. olmadı, çünkü genelde bilgisayarda oyun vs. oynamam hep internette gezinirim.Ama şimdi internette dahi gezinemez hale geldim.
Bilgisayarım donmaya başlamıştı, o zamanda biraz yavaşlama vardı ama genelde sorun yoktu, bilgisayarcıya götürdüm ekran kartının fanı durmuş dedi tamir etti.Şimdi bilgisayar donmuyor ama video izlerken, internette gezinirken hatta bu yazıları yazarken bile FPS hızı çok düşük yani her şey kareler halinde yavaş yavaş geliyor ekrana.Yıllardır böyle bir sorunla karşılaşmamıştım.Genelde bilgisayarım kastığı zaman kasadaki ışık yanar ve sesler çıkartır, ama bu kasma gibi bir şey değil çünkü ne ışık yanıyor ne de sesler çıkartıyor.Bir türlü çözemedim şu sorunu, sizce neden olabilir?
Windows XP Professional SP3 Intel(R) V2.0 Pentium(R) 4 CPU 3.00 GHz İşlemci: 2.92 GHz 512 mb RAM Ekran Kartı: NVidia GeForce FX 5200 256 MB
En son ne zaman format attın ? Yıllardır deyince ilk aklıma o geldi.
En son 2 ay önce attım, o da yavaşlama sorunundan değil bilgisayara virüs bulaşmıştı...
ekran kartının driverını güncellemeyi denedin mi?
quote:
Orijinalden alıntı: zincir9595
En son 2 ay önce attım, o da yavaşlama sorunundan değil bilgisayara virüs bulaşmıştı...
ekran kartına uyumlu son driver ve videolar için codec leri doğru kurdunuzmu ?
Ekran kartının driverını güncelleyemiyorum, doğru driverı indirdiğim halde kurduktan sonra çözünürlük ve renkler bozuk oluyor ve önceki drivera geri dönmeden düzelmiyor, bu sorunu çözebilirsem güncelleyeceğim.
Codecler için hiç bir şey yapmadım, bu konuda biraz yardımcı olur musunuz?
monitorün lcd mi crt mi
Monitörüm LCD, değiştireli 4 ay oluyor, ama böyle sorun yapmıyordu hiç.
Ayrıca bilgisayarcıya götürdüğümden beri kasadan oldukça ince ve algılanması zor olan bir ses geliyor ve hoparlörden ses çıkmıyor, büyük ihtimalle ses katımın driverını görmüyor...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme