Şimdi Ara

İşlemci hızının otomatik düşmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
16.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Uzun süredir işlemcimle ilgili bir sorunum var.
    3.6 Ghz olan normal çalışma hızı oyunlarda ara ara 1.4 Ghz'a düşüyor.
    Bunun ısınmayla ilgili bir sorun olduğunu düşünerek BIOS'tan işlemci hızını ve
    voltajını kısarak engelleyebiliyordum. Tahmin edebileceğiniz gibi işlemcinin genel
    performansı da düşüyor tabi. Isınma sorununu engellemek için kasaya fazladan fan ekledim ve
    işe yaradı. Ama hız düşüşü devam ediyor. Yani olayın ısınmayla ilgili olmadığını anladım.
    Böyle bir olaya ne sebep olabilir? Tecrübesi veya tahmini olan arkadaşlar yardımlarını
    esirgemezse sevinirim. Teşekkürler.

İşlemci: AMD FX 8150
    Fan: Cooler Master TX3 Evo

• Sıcaklık yükseldiği için düşürüyordur.
  • Hocam eğer oyun içindeyken haraket halindeyken düşüosa sıkıntı yoksa ara introlarda falan saten işlemciyle ekran kartı düşürüo hızları aklımada başka bişey gelmedi ilginçmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 29 Mayıs 2014; 11:23:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: İmportant

Sıcaklık yükseldiği için düşürüyordur.

Dediğim gibi ısınmayı fazladan fan ile azalttım. Ayrıca oyuna girdikten hemen 1-2 dakika sonra olmaya başlıyor,
    bu yüzden sıcaklıktan olduğunu düşünmüyorum. Yine de teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: qaanx

Hocam eğer oyun içindeyken haraket halindeyken düşüosa sıkıntı yoksa ara introlarda falan saten işlemciyle ekran kartı düşürüo hızları aklımada başka bişey gelmedi ilginçmiş

Oyun içinde oluyor hocam introlarda olsa zaten sorun değil de bu şekilde oyun oynanmıyor.
  • Hocam anakarttan güç yönetimini bi de amdnin turbo boost özelliğini kapat yani güç indirip düşürmesin windowsun güç seçeneklerinden yüksek performansa al işlemci %100 değerinde olsun güç seçeneklerinde bu şekildede düşürüosa anakartta sorun vardır gibime gelio
  • Oyunun optimizasyonu sıkıntılı demekki. Hız düştüğü sahnelerde demekki işlemci gücüne ihtiyacı olmadığını zannediyor. Oyüzden işlemci carpanı düşürüyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşlemci Hızı Sınırlandırma
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Anakartını yazmamışsın ama, varsa ,şu özellikleri ,şöle ayarla;

C1E,COOL N QUİET,APM disabled.

HPC enabled.
  • quote:

Orijinalden alıntı: qaanx

Hocam anakarttan güç yönetimini bi de amdnin turbo boost özelliğini kapat yani güç indirip düşürmesin windowsun güç seçeneklerinden yüksek performansa al işlemci %100 değerinde olsun güç seçeneklerinde bu şekildede düşürüosa anakartta sorun vardır gibime gelio

Hocam turbo boost kapalı windows yüksek performansta ve BIOS'taki işlemci ve fanla ilgili ekstra ayarlar kapalı.
    Ben de anakarttan şüpheleniyorum açıkçası olmadı garantiye göndericem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trewdx

Oyunun optimizasyonu sıkıntılı demekki. Hız düştüğü sahnelerde demekki işlemci gücüne ihtiyacı olmadığını zannediyor. Oyüzden işlemci carpanı düşürüyor.

Hemen hemen tüm oyunlarda oluyor hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metin abi 52

Anakartını yazmamışsın ama, varsa ,şu özellikleri ,şöle ayarla;

C1E,COOL N QUİET,APM disabled.

HPC enabled.

Anakartım Asus M5A78L-LE. HPC hariç diğer özellikler var ve disabled konumda.
  • oyun o an yük veremediği için olan bir durum biosdan işlemci ayarından cool "quest kapatırsan daima son hız çalışır işlemcin yada amd ekran kartı kullanıyorsan catalty üzerinden cpu seçeneklerinde min max hız ayarı var min olan kısmı yükseltirsin olur biter

• quote:

Orijinalden alıntı: *GameOver*

oyun o an yük veremediği için olan bir durum biosdan işlemci ayarından cool "quest kapatırsan daima son hız çalışır işlemcin yada amd ekran kartı kullanıyorsan catalty üzerinden cpu seçeneklerinde min max hız ayarı var min olan kısmı yükseltirsin olur biter

hocam biosdan dediğiniz ayar kapalı, amd ekran kartı kullanıyorum ve catalyst'te minimum da maximum da %100'de. Catalyste göre işlemcinin %100'de çalışması lazım sürekli ama olmuyor malesef.

• knifesmoke K kullanıcısına yanıt
    pc güç seçeneklerinden yüksek performans seçiliyken durum nasıl peki
    ben çok dikkat etmedim ciddi performans kaybımı yaşıyorsun ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *GameOver* -- 29 Mayıs 2014; 15:46:10 >
  • knifesmoke K kullanıcısına yanıt
    Ya arkadaşlar bide şöle bişey var bendede bütün güç yönetimleri açık niye bende olmuo oyunda sadece introlarda yada masaüstüne alınca cpu ve gpu hız düşürüo demekki arkadaştaki o ayarları kapattığı halde böle bişey oluosa anakartta bi sıkıntı var gibi işlemci zannetmem garantisi varsa gönder hocam
  • Yüksek performansta da denedim hocam değişmiyor. Garantisi var neyse ki göndericem heralde.
  • arkadaşlar bende protoype 2 oynarken oluyor sistem özelikleri intel core i7 7500cpu 2.70 GHz @2.90GHZz 12 gb ram ekran kartı nvdvia geforce 940MX bluestacks falan oynarken asus leptopum ısınıyor 120 fps iken 10 2 3 fps ye düşüyor sonra yükseliyor ama hayla ısınık yani işlemci anında düşüyor hiç termal macun falan sürmedim ne olduğunu falan bilmiyorum iç temizlik falan hiç yaptırmadım yardım edin @yiğit gdc
  • çözebilen var mı aynı sorunu yaşıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: serifadali1

çözebilen var mı aynı sorunu yaşıyorum

Ben düştüğünde güç ayalarını değişiyorum kendine geliyor. Yüksekteyse dengeliye alıp sonra tekrar yükseğe alıyorum. Cok garip durum ama böyle çözüyorum.

4.20lerden 0.7lere düşüyor. Yapınca düzeliyor. Özellikle yeni açtığımda oluyor nedense.

• Su anakartin marka modelini bir yazsana bios ayarlarina bir bakalim.

Bende de FX4100 var. Bios ayarlarina bir bakayim.

Gordum ayarlari M5A78L LE.

bir hata yiklamasi yapmak icin; bios Advanced ayarlarda herseyi otomatige cekmeni istiyorum.

Ram markasi modeli ve saatlerini ve voltajini biliyorsan, bu ayarlari elle yapabilirsin.

CoolnQuite enable olsun.

C1E disable olsun.

Advanced Clock Calibration'a girme ama eger istersen auto ve disable arasinda secim yapabilirsin. Disable olmasini oneririm.

Northbridge ayarlarinda Bank interleaving, Channel interleaving = Auto

Enable Clock to All DIMMs disable

MemClk Tristate C3/ATLVID disable

Memory Hole Remapping enable

DCT Unganged Mode Auto

Power Down Enable secenegi disable olacak.

HW Monitor kisminda Q-Fan Enable yap. CPU Fan Speed Low Limit 200 olsun; CPU Q-Fan Mode'da ayarlari yapabilirsen elle yap yoksa standart birak.

Bir dene bakalim bu ayarlari. Bosta dururken bilgisayarin baya bir sessizlesecektir. Hatta windows ayarlarindan Balansli guc koruma modunu secersen baya sorunsuz olur. Guc Koruma modunu acarsan, mis gibi sessiz sessiz ve az elektrik tuketirsin. Bilgisayar gerektiginde overlock yapacaktir zaten.

Yuk bindir biraz. eger islemci fan sesi biraz artarsa anlariz ki; daha once islemci fan ayarlarin dogru yapilmamis. dibe dayaniyordur; fan yavas kaliyordur. o da islemciyi kisiyordur korumak icin.

Bu islemcinin Maximum calisma sicakligi 61 derece. sonrasinda performans duser.60 derecede sorunsuz calisabiliyor olmalisin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Towarscke -- 4 Mayıs 2021; 11:6:8 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.