Şimdi Ara

İşlemci Hızı Sınırlandırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Telefonu 1.2 ghz hizinda calistiriyorum. Fazlasiyla yetiyor bana. Pil suresini epey artiriyor. Sizede tavsiye ederim. Simdi sorum su ben 1.2 ghz a ayarliyorum kendi kendine yukseliyor. Degisik programlar denedim ama olmuyor. Bazi programlar yukselmesine sebep sanirim. Bunu nasil sabitleyebiliriz? kernelle alakali olabilirmi? Suanda kullandigim program setcpu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pi -- 24 Nisan 2014; 8:44:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yokmu bu islerle ugrasan biri

• SetCPU ile yaptığınızı tahmin ediyorum. Bende Nexus 4 var (sizin cihazınızı bilmiyorum), bildiğiniz gibi S 4 Pro işlemcisini kullanıyor. Bu işlemcinin özelliği; ekrana dokunmayı algıladığı anda 4 çekirdek birden 1 saniyeliğine 800 küsür MHz'e yükseliyor. Bu özellik ilk başta Android'e yazılımsal olarak eklenmişti ancak Quallcomm firması daha sonra kendi donanımına bunu doğrudan bir özellik olarak ekledi. Eğer ben SetCPU değerini 800'den aşağı olarak ayarlarsam, işlmemci donanımsal olarak ekrana dokunduğumda 800MHz'in üzerine çıkıyor ve yazılımın koyduğu sınırı kırıyor. Bu yüzden sadece ekran kapalıyken işlemci hızını 500MHz civarına çekiyorum (profil oluşturarak).

Bu durumdan tamamen kurtulmak için sizin telefonunuzda bu "boost/zıplama" özelliğini kapatan bir kernel varsa onu yüklemelisiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeLiCe_DoLuCa

SetCPU ile yaptığınızı tahmin ediyorum. Bende Nexus 4 var (sizin cihazınızı bilmiyorum), bildiğiniz gibi S 4 Pro işlemcisini kullanıyor. Bu işlemcinin özelliği; ekrana dokunmayı algıladığı anda 4 çekirdek birden 1 saniyeliğine 800 küsür MHz'e yükseliyor. Bu özellik ilk başta Android'e yazılımsal olarak eklenmişti ancak Quallcomm firması daha sonra kendi donanımına bunu doğrudan bir özellik olarak ekledi. Eğer ben SetCPU değerini 800'den aşağı olarak ayarlarsam, işlmemci donanımsal olarak ekrana dokunduğumda 800MHz'in üzerine çıkıyor ve yazılımın koyduğu sınırı kırıyor. Bu yüzden sadece ekran kapalıyken işlemci hızını 500MHz civarına çekiyorum (profil oluşturarak).

Bu durumdan tamamen kurtulmak için sizin telefonunuzda bu "boost/zıplama" özelliğini kapatan bir kernel varsa onu yüklemelisiniz.

Himm. G2 var hocam bendede. Cloudypro kullaniyorum rom olarak. Memnun oldugum icin kernelle falan ugrasmadim. Gozlemledigim olay mesela kendi internet tarayicisini acinca islemci 2ghz uzerine kadar cikabiliyor. Yani sadece belli programlar islemci hizini yukseltiyor. Ve bunu telefon isininca anliyorumki yukselmis. Sonra remi temizliyorum tekrar 1.2 ghza cekiyorum. Sanirim dediginiz gibi kernelle olacak benim cozumum. Ama kernel isinede girmek istemiyorum pek. Cunku adam islemci hizini yukseltmis bilmemkac ghz a. Biseylerini biseylerini degistirmis hizlansin diye. Oysa telefon zaten yeterince hizli.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    m.2 SSD Düşük Yazma Hızı
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.