Şimdi Ara

İşlemci fan hızı düşmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

işlemci kaç derece olursa olsun, bilgisayar açıldığı anda fan 3200 devir dönüyor. BİOS ve fan speed programlarını denedim işe yaramadı. lütfen yardım edin deviri 2000 yapmam laazım cok ses yapıyor

• bios da "smart fan" ya da "q-fan" diye bir ayar olması lazım, anakart markasına bağlı olarak (patentli) isimleri değişik olabilir. 50C için %50 olarak ayarladım ben mesela. yani 50C den başlayarak fan hızını 50-100 arasında otomatik ayarlayacak demek. minimum %50 fan hızında çalışacak demek.

bu ayarlar fayda etmezse işlemci çok ısınıyordur belki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DocZ -- 14 Temmuz 2013; 2:07:26 >
  • yükte 40-45 görüyor en son

GIGABYTE G41MT-S2P anakart var. dediğin %50 lik ayar yok galiba bende
  • gigabyte anakartlarda biosda ctrl+F1 tuşuna basarak normalde erişilmeyen ayarları açabilirsin.
  • CTRL +F1 i

biostayken mi yapacam

yoksa bilgisayar açılırken biosa girmeden önce mı ?
  • biosdayken yapacaksın.

anakartının kılavuzunda CPU Smart FAN Control diye bir ayar var. PC Health Status bölümünde olması lazım. bu bölüm normalde açık mı yoksa ctrl+f1 ile mi açılıyor ama emin değilim.

http://www.manualowl.com/m/Gigabyte/GA-G41MT-S2P/Manual/207532?page=33

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DocZ -- 14 Temmuz 2013; 2:18:43 >
  • reset case open status /// bu seçenek bende ENABLED olarak işaretli

cpu warning temparature ile reset case open status yazısı arasındaki seçeneklere erişim yok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşlemci Hızı Sınırlandırma
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • pc healts status direk olarak açılabiliyor

ama dediğim gibi 2 başlık arasındaki seçenekler aktif değil

reset case open status yazısı bende ENABLED
  • cpu warning temperature 60-70 civarı yap kaydedip çık. SMART Fan aktif ettiğinden emin ol. o seçeneklerin aktif olmaması normal, bilgi veriyor o kısımlar.

reset case open status konuyla alakası pek yok bu ayarın, aynen bırakabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DocZ -- 14 Temmuz 2013; 2:26:37 >
  • CTRL + F1 yarın deneyecem

buraya tekrar yazarım

teşekkürler
  • ok. fan devrini direkt ayarlayabileceğin bir yer olmaz biosda. smart fanı aktif ettikten sonra bir sıcaklık belirlersin o sıcaklıktan itibaren anakart, fan devrini otomatik olarak yükseltir. cpu warning temperature ile bu sıcaklığı ayarlıyorsun. işin mantığı bu. (yanlış hatırlamıyorsam eski anakartımda bu ayar vardı )
  • Dediklerinizi yaptım

cpu warning temperature : 70 derece yaptım. BİOS kaydedip çıkış yaptım
    BİOSa tekrar girdiğimde cpu warning temperature disabled yazıyordu. yani sıfırlanmış

http://s1307.hizliresim.com/1c/g/q8wsk.jpg
  • aynı sıkıntı bendede var biostan cpu fanı için silent yani sessiz modu seçiyorum aynı elle manuel ayar veriyorum yine aynı cpu fan hızını bir türlü düşüremedim kafam ağrıdı beyler biri yardımcı olsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.