Herkese merhaba. Dün nakil işlemi sonucu internet bağlantımı köye taşıdım. Genel müdürlükte çalışan arkadaşım da altyapı 75 mbit destekliyor demişti. Bağlantıyı ayarlayan arkadaş hat değerleri çok iyi bu derece beklemiyordum dedi. Neyse hallettik kurulumu yaptık. 35 mbit olan internetime hız testi yaptım. 32 33 mbit hız aldım, upload hızı da 11-12 geliyordu. Dedim çok iyi kafamız rahat bundan sonra. Akşamına birkaç test daha yaptım hız 4,5 mbit üzerine çıkmadı. Bugün de aynı şekilde. İlk başta hızım düşük olsa anlarım ama sonradan düşünce bi kafam karıştı açıkçası. Bu durum neyden kaynaklanabilir? Telekom'u aradım arıza kaydı oluşturdum. Uzaktan çözülme durumu olabilir mi? Daha başka nasıl bir yol izleyebilirim? Teşekkür ederim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sasa_iliç -- 11 Eylül 2024; 18:51:24 > |
İnternet hızının sonradan düşmesi
-
-
32/33 mbps'den 4/5mbps'e mi düştü?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Aynen hocam. Speedtest üzerinden test yaptım ilk bağlantı sonrası. 32-33 hız alıyordum. Sonrasında 4-5'li hızlara düştü. Upload yine aynı ama dünden beri 11-12 bandında.
-
WiFi üzerinden yaptığınız testler baz alınmıyor maalesef kablolu ölçüm yapmalısınız. Eğer kablolu da aynı düşük hız mevcutsa ekip kutuyu ve kablolarınızı kontrol edecek. Ancak acil ise durum 4441444 üzerinden arızaya bağlanın hat değerlerinizin kontrolünü yapabilir ve uzaktan müdahale ile iyileştirmeye çalışabilirler.
Yine de kesin sonuç ekip müdahalesini bekleyebilir.
Kablolu olarak test etmiştim hocam ben de. Telekom’un dönüş yapmasını bekleyeyim en iyisi. Umarım en kısa zamanda çözüme ulaşırız. Teşekkür ederim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arıza çözüm süresi 3 gün içerisinde tamamlanır. Çözüme ulaşırsınız umarım.
Rica ederim
Modemi kapatıp açtığınızda hızda düzelme oluyor mu?
-
Teknik ekipten aradılar, modemi uzaktan açıp kapattım hızınızı test edin dediler baktım gerçekten de hızım düzeldi. Altyapı konusunda sorunumuz yokmuş şükür. Modeminiz hızı düşürüp sabitliyor dedi arkadaş. Modemi de ikinci el almıştım. Bu hız düşürmeyi neden yapıyor acaba modemi kendim açıp kapatınca da düzeliyor bu durum?
Modem arayüzünden hat değerlerinizi paylaşırsanız daha net yorum yapılabilir.
Bir de modem marka modeli paylasırsanız daha net olur
-
Merhaba hocam yorumunuz için teşekkür ederim öncelikle. Bir süre şehir dışına çıkmak zorunda kaldım, evde değildim,değerlere yeni bakabildim. Ekran görüntüsü olarak ekliyorum. Umarım bu kısımdır. Modemi bir süre sonra açıp kapatınca hız normale biniyor. :)
Cihaz:TP-Link TD-W9970 V3
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sasa_iliç -- 18 Eylül 2024; 19:40:34 > -
Merhaba hocam önemli değil.
Hattınıza 35 megabit tanımlı ve değerlerde de bir sorun gözükmüyor doğrusu
Acaba kaçırdığımız bir detay mı var? Forum arkadaşlarımız da bakıp yorumlayacaklardır hocam.
-
Tek sıkıntı modem gibi görünüyor. Onu da günü kurtarma açısından ikinci el almıştım. Kapatıp açmadan tam hız değerlerine ulaşmıyor. Müsait zamanda yeni bir modem alıp deneyeyim bari. Teşekkür ederim hocam
Rica ederim hocam sonucu yazarsanız buraya.
-
İlerleyen günlerde Zyxel DX3200 marka-model modemi aldım hocam. İnternet hızının sonradan düşmesiyle alakalı herhangi bir sorun yaşamadım, problemim çözüldü. Sorunun modemden çıktığı kesinleşti. Bilgi vermek istedim. Teşekkür ederim.
-
Teşekkürler hocam bilgilendirme için
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X