Şimdi Ara

Bilgisayarın kapanma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler geçen hafta başıma gleen bir olayı paylaşayım ilk anda akla gelmediğinden dursun başına gelirse yardımcı olur...

Bilgisayar normal çalışırken kendi kendine kapanıp uzun süre açılmıyor du açılmıyor dediğimde 3-4 saat açılmıyor moral bozukluğundan gidip yatıyordum kalkınca basıyordum açılıyordu her testi yaptım işlemciyi zorladım ekran kartını zorladım ama yok kapanmıyor 2 hafta kullandım bilgisayarı sonra gene kapanıp açılmadı gittim gezdim dışarıda geri geldim bastım düğmeye açıldı sonra ertesi gün tekrar aynı şey oldu ya dedim ben bu kasayı açim bi belki tozdan kısa devre oluyordur ( saçma ama kısadevre olsa hemen açılır ) ben genede ufak bi temizlik yaptım ) sonra gene 1 hafta sorunsuz çalıştı titan black ekran kartı aldım onu kasaya takıcam öncesinde kardeşimden aldığım kompressor ile tertemiz yaptım kasayı taktım ekran kartını bir süre ekran kartıyla render aldım ve yaklaşık 1 saat sonra kapandı gene bilgisayar deliricem ama anlatamam... açtım yan kapağı her parçaya dokundum ne oluyor ısınan parçamı var diyerekten. işlemci radyatör buz gibi ekran kartı sıcak ama el değiyor board üzerindeki soğutucular ılık diyeyim sonra kasanın arkasında kontrol amaçlı elimi gezdirirken bir sıcaklık duydumki elim yanıyordu neredeyse. anam bizim power ateş atıyor :) hah dedim bi bu eksikti karta verdiğimiz para yetmedi power bozulmuş dedim. bu arada açmayı deniyorum açılmıyor bilgisayar neyse dedim soğusun bi sonra tekrar denicem bu arada saat gece 3 oldu ben powerı söktüm kasadan elektrik verdim fan dönmüyor, bu arada bendeki psu coolermaster 1200 silentpro gold fan zaten ısınma başlamazsa dönmüyor olacak şey değil böyle anlayamayacağım deyip güç çektirdim powerdan biraz fanın olduğu yerde ısınma başladı ama fan dönmedi bir süre daha çektim gücü powerın dışı ısındı fan hala dönmüyor :) dedim senin fan gibi ben 4 vida var söktüm garantisi bozuldu tabi yapacak bişey yok. fana baktım 180mm soğutucu fanı, işlemci soğutucusunun radyatöründeki fanı değiştirmiştim ilk aldığımda daha fazla hava akımı yaratan ve daha sessiz çalışan bir fan takmıştım eski fan duruyordu onu aradım buldum powersupply daki fanın yerine taktım kapağını kapattım boarda takıp tekrar güç çektirdim tadaaaam 5 dk geçmeden fan dönmeye başladı ufak ufak :) kasanın montajını tamamladım ve o gün bu gündür sorunsuz çalışıyorum... arada gidip çıkan havanın ısısını kontrol ediyorum herşey normal :) olurda başınıza gelirse buna benzer bir sorun uzun uzun yazdım benim gibi sabahın 5 inde sorunu çözüp 3 saat sonra kalkıp işe gitmek zorunda kalmayın bi bakın psu ya onda da sorun olabilir :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar Ani Kapanma Sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.