Merhaba Arkadaşlar ben yaklaşk 3 ay önce bi pc toplamayat karar verdim ve topladğm pc nin parçarları yeni bittit...siteden bi arkadaşın tavsiyesiyle solid sata disc almaya karar verdim...''CORSAIR CSSD-F120GBGT-BK 120 GB,SATA 3,Solid State Disk'' marka bi ssd aldım işletm sistemini kurdum pc yi açtığmda 120 qb ssd nin 70 qb dolu haldeydi sonra araştırdım biraz bu kullandığım anakart 60 qb ssd ye kadar izin veriyomuş neyse onu öğrendim ssd nin aktarma hızlarına baktığımda 500mb/s olark geçiyo ortalama ama bi dosya kopyalayıp yapışıtrdığmda ortalama bi hard disc yawaşlığında kopyalayıp yapıştırıyo yani şuan bi hard discten bi farkı yok ssd le ilgili bi ayar yapmamız gerekiyomu gerek anakartın biosundan olsun gerekse işletim sistemiyle ilgili...
UZUN OLDUĞU İÇİN OKUMAK İSTEMEYENLERE DİREK SORUYU SORIYIM...
1. si 120 gb lık ssd discin 60 qb dolu halde geliyo anakrt 60 qb destekliyo o dolu olark görünen ama aslında boş olan bölüme dosya atabilirmiyim...
2. si ssd şuanda hard discten bi farkı yok hızıyla ilgili herhangi bi ayar yapmam gerkiyomu....
3. bide ssd ye win 7 profsyonl yükledm fakat windows yükleme bölümünde çok çok yawaş açıyo pc yi normalde 15 sn de windows dolup açıyosa bu pc de 2-3 dk yı buluyo sorun nerde acaba ??