Şimdi Ara

bilgisayr durmadan reset atıyor kendine acill yardım!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yeni ekran kartı Atı x1650 pro almıştım 2 ay sorunsuz kullandım bi iki gün önce bilgisayar çılmamaya başladı bios kaynaklı ilk floppy diski görüyor 10 12 sefer denendi başarısız oldu diyor br iki sefer deneyince yada flopy diski çıkarınca açılıyor ama bu seferde açıldıktan biraz sonra ekran donuyor yada bilgisyar kendi kendine reset atıyor bilgisayara format attım hem c ye hem d ye ama sorun hala dewam ediyor muhtemelen donanımsal diye düşünüyorm ama ne olduğunu çözemedim power supply dan kayanklanıyor olabilir mi yadaa başka neden olabilir mi???

• eskı bır pc ye yenı ekran kartı alıp taktı ısenız power ıle alakalı olabılır yetersız kalıyordur veya arıza yapmıstır
  • Benim aklıma anakart üstündeki fan geliyor.

Sıcaklık değerleri normal mi bilgisayarın? Değilse fanı kontrol ediniz, tam temas ediyor mu.
  • ekran kartında extra bir güç girişi olması lazım 4 yada 6 pin o güç girişini takmayı unutmuştursun ekran kartının kutusunun içinde o kablo muhakkak vardır
  • quote:

Orjinalden alıntı: hayati54

ekran kartında extra bir güç girişi olması lazım 4 yada 6 pin o güç girişini takmayı unutmuştursun ekran kartının kutusunun içinde o kablo muhakkak vardır

Onu takmıstım 2 aydır problem yoktu sonradan sorun çıktı
  • quote:

Orjinalden alıntı: Donald_Duck

Benim aklıma anakart üstündeki fan geliyor.

Sıcaklık değerleri normal mi bilgisayarın? Değilse fanı kontrol ediniz, tam temas ediyor mu.

Fanlar çalışıyor ama anakartın sıcaklık değerini nasıl ölçebiliriz?
  • Everest ultimate edition programını indirip kur.Oda algılayıcı sekmesinin altından ısıları görebilirsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: pegasus1881

eskı bır pc ye yenı ekran kartı alıp taktı ısenız power ıle alakalı olabılır yetersız kalıyordur veya arıza yapmıstır

Bozukluğun nedeni ne bilmiyorum. Daha sonradan power supply yetersiz kalmıs olabilir diye düşündüm bende. Artık bi şekilde power supply ın yetersiz olup olmadığını deniycem.
  • Arkadaşım Psu'nunu trasnformatöründe sorun olabilir. Ya da işlemci fanını yetersiz soğutmasından da kaynaklanabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cangele_54

Everest ultimate edition programını indirip kur.Oda algılayıcı sekmesinin altından ısıları görebilirsin

İndirip kurarım şimdi. Peki o programda ana kartın normal ısı değerleri yazıyomu yada normal olup olmadığını nasıl anlarım
  • Bilgisayar açılmıyo diyosununuz açılmadan sıcaklık problemi nasıl yaşasın PC. Büyük ihtimal Güç kaynağının gücü tükenmiştir artık başka bi tane bulup denemenizi tavsiye ederim!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.