kendisini fenerbahceli yapan sözlesmeye parmak mi basmis yani
quote:
Orijinalden alıntı: inonu88
peki o ghettolardaki insanların çocukları için geçerli değil mi 8 senelik zorunlu eğitim.new yorkta çok tehlikeli bi yer ona bakarsan,hiç biryer cennet değil o ayı meselede gelelim bilicanın olayına.son kez bunu söyliycem bi insan bu kdr yükselip bi yerlere geliyosa hayatta,o kişi okuma yazma öğrenmeye tenezzül etmeyecek kadar örümcek kafalıysa dünyanın en iyi oyuncusu olsa saygı duymam,muhattapta olmam.ayrıca cümleye boş konuşuyorsun diyerek başlamak bi insanı yüceltmez,yada karşındakini (beni) rezil etmez.sadece adabı muaşarete aykırı olur.
Geçerli tabi ki de Barbar'ın dediği filmi cidden bi izle o ghetto ortamını anlarsın. Ülkemizde bile zorunlu eğitim var doğuda Türkçe bilmeyen, okula gitmeyen insanlar var. Yanlış anlama ayrıca ben okuma yazma bilmese de olur demiyorum ama adamın zihniyetini anlamak açısından bu örnekleri verdim. Bizim zihniyetimizle Bilica'nın zihniyeti bir olamaz zaten :)
quote:
Orijinalden alıntı: Peiz!
quote:
peki o ghettolardaki insanların çocukları için geçerli değil mi 8 senelik zorunlu eğitim.new yorkta çok tehlikeli bi yer ona bakarsan,hiç biryer cennet değil o ayı meselede gelelim bilicanın olayına.son kez bunu söyliycem bi insan bu kdr yükselip bi yerlere geliyosa hayatta,o kişi okuma yazma öğrenmeye tenezzül etmeyecek kadar örümcek kafalıysa dünyanın en iyi oyuncusu olsa saygı duymam,muhattapta olmam.ayrıca cümleye boş konuşuyorsun diyerek başlamak bi insanı yüceltmez,yada karşındakini (beni) rezil etmez.sadece adabı muaşarete aykırı olur.
Geçerli tabi ki de Barbar'ın dediği filmi cidden bi izle o ghetto ortamını anlarsın. Ülkemizde bile zorunlu eğitim var doğuda Türkçe bilmeyen, okula gitmeyen insanlar var. Yanlış anlama ayrıca ben okuma yazma bilmese de olur demiyorum ama adamın zihniyetini anlamak açısından bu örnekleri verdim. Bizim zihniyetimizle Bilica'nın zihniyeti bir olamaz zaten :)
aynen iş insanın kendisinde bitiyo.
Bilica Üniversite mezunudur, bilip bilmeden konuşmayın.
Okulu: Brezilya Teknik Üniversitesi Bölümü: Kuyu Mühendisliği Ana Bilim Dalı
quote:
Orijinalden alıntı: BEETHOVEN
Vay adam zeki
quote:
Orijinalden alıntı: Barbar
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Barbar
City of God (Tanrıkent) diye bir film var onu mutlaka izle o zaman. Bu adamların Brezilya'da ne şartlarda büyüdüğünü o zaman anlarsınız. Film gerçek bir hikayeden alıntı. O yüzden okuma yazmaymış vs boş laflar bunlar. O adamın sağ salim yaşaması bile mucize. Ki ben Bilica'dan oldum olası nefret ederim. Bu kadar görgüsüz, artis, terbiyesiz bir futbolcu nadirdir. Ama işte bir taraftan da yetiştiği yeri de es geçmemek lazım.
sen Brezilyayı tam olarak ne sanıyosun bilmiyorum ama zorunlu eğitim fln var hatta biz parmağımıza boya sürerken onlar elektronik oylamaya geçti bile.diyelimki bu adam 20 yaşına kadar aç susuz vahşi konuşmayı bilmeyen bi adam oalrak yetişti.çok mu zordu sonradan okuma yazma öğrenmek.sank 8 yaşındaki bi çocuktan bahsediyoruzda doğal karşılıyosun.ki bunun yalan olduğuna ben eminim ama senin düşünce tarzına karşı söylüyorum bunları. isveç değiller ama ortaçağ avrupasınıda yaşamıyolar.
Burda Kaka'dan, Zico'dan, Dunga'dan bahsetmiyoruz. Bahsettiğimiz adam Bilica. Bilica'nın hareketlerini, gol sevinçlerini, tartışmalarda ve arbedelerde yaptığı hareketleri 2 maç izlesen zaten karakterini ve yetişme tarzını çözersin. Görmüyormusun Adriano'yu, Ronaldo'yu, Wagner Love'u. Adamların yapmadığı pislik yok. O kadar cahiller ki parayı görünce sapıtmış hepsi. Alkol, uyuşturucu, travestilerle seks skandalları, kavga dövüş ne ararsan var. Adamlar şiddetin içinden çıkıp gelmişler çünkü. Türkiye'de ki okuma yazma bilmeyen adamlarla oradakileri bir tutmak yanlış. Bizim ülkemizde ki insan cahil olsa bile gene birşekilde okuma yazma öğreniyor. En azından okumayı öğreniyor. Ama G.Amerika ülkeleri çok daha farklı sosyolojik yapıya sahip.Orda ki adamın eline kalemden önce silah veriyorlar. O yüzden doğal karşılıyorum. Bilica artık yıllık 2 milyon euro para kazanıyor. Okuma öğrense ne olur öğrenmese ne olur ona göre. Filozof mu olacak. Adam futbolcu.
adam hiç mi merak etmez dh de ne yazıyorlar benimle ilgili diye
bilica mı kaldı yaa boşverin
quote:
Orijinalden alıntı: BEETHOVEN
dikkat ettiysen hiç birimiz buna inanmadık ztn,biz olası bi oyuncunun,belli bi yerlere gelmiş insanın okuma yazma bilmemesi durumunda tartıştık.varsayımsal olarak.fikir ayrılığı bundan çıktı,yoksa bu haber doğru mu yanlış mı diye degil
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme