Şimdi Ara

Bilim Adamı olmak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
77
Cevap
3
Favori
23.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Başlıkta ki gibi Bilim Adamı olmak için hangi bölüm ve hangi üniversiteleri önerirsiniz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Senjuction

Burada ciddi bir soru sordum. Hedefi olmayan ve ciddi olmayan kişiler anlayamaz o yüzden yorum yapmalarının bana bir faydası olmayacağından konudan uzak durmalarını istiyorum. Yaşım 20 , sınava 2. kez hazırlanıyorum. İlk yıl tıp istiyordum ve tıpa çok yakın bir puanla kaçırdım o yüzden tercih yapmadım , yaşadığım bazı olaylardan ötürü tıp yerine bilime katkıda bulunmak istiyorum ve bilimi herşeyiyle öğrenmek istiyorum. Sizce nereden başlamalıyım ?

türkiyede bilime katkıda bulunman biraz zor ama amerika falan diyosan ;
    boğaziçi fizik
  • biraz alakasız ama kaç yaşındasın?
  • bol bol danone
  • Bilim adamlığı meslek yüksek okulu. Ama her ünide yoktur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Başlıkta ki gibi Bilim Adamı olmak için hangi bölüm ve hangi üniversiteleri önerirsiniz ?

yaşın kaç ? alanın ne ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ornitin

bol bol danone
    önce ilkokulu bitir, lisede düşünürsün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi justkilled -- 4 Mart 2012; 16:23:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: justkilled

Alıntıları Göster
    Burada ciddi bir soru sordum. Hedefi olmayan ve ciddi olmayan kişiler anlayamaz o yüzden yorum yapmalarının bana bir faydası olmayacağından konudan uzak durmalarını istiyorum. Yaşım 20 , sınava 2. kez hazırlanıyorum. İlk yıl tıp istiyordum ve tıpa çok yakın bir puanla kaçırdım o yüzden tercih yapmadım , yaşadığım bazı olaylardan ötürü tıp yerine bilime katkıda bulunmak istiyorum ve bilimi herşeyiyle öğrenmek istiyorum. Sizce nereden başlamalıyım ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

• quote:

Alıntıları Göster
    Psikopat mısın yavrucugum sen ? Öyle pat diye bu tür sorular sorulur mu adamın kalbine indirirsin.Neyse şaka bir yana şimdi şakayı anlamayıp yazılarımı gerçek zannedenler çıkacak gene.

Dostum önce Üniversitene git , okulunu bitir orada yükselmen zaten yıllarını alıp götürecek.Bu soru çok basit kalır yani bunların yanında.

Son zamanlarda ne acayip konular açılıyor böyle forumda yahu anlamadım gıttı.Özellikle şu da yeni Sözel YGS den 280 yapıyorum , mat1 im yok , fen yapamıyorum , 24 saatim forumda geçiyor 1 senede sıfırdan başlayıp Tıp kazanabılır mıyım ? Mat1 yapamıyorum profesör olabilir miyim ? Polıs meslek yuksek okulunda okuyorum ama polıs olmak ıstemıyorum ne yapmam gerekir ? İlkokulu bitirp direk üniversiteye gidebilir miyim ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rashta -- 4 Mart 2012; 16:32:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: burinata315

quote:

Başlıkta ki gibi Bilim Adamı olmak için hangi bölüm ve hangi üniversiteleri önerirsiniz ?

yaşın kaç ? alanın ne ?

Yaş ve diğer sorularla ilgili cevapları yukarki mesajda yazdım alan anlayacağın üzere MF
  • quote:

türkiyede bilime katkıda bulunman biraz zor ama amerika falan diyosan ;
    boğaziçi fizik
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ali 1907

quote:

Alıntıları Göster
    Hangi alanla ilgileniyorsun ? Biyoloji alanıyla ilgiliysen Moleküler Biyoloji ve Genetik tercih edebilirsin. Boğaziçi Üniversitesi tavsiyemdir.

• bilim adamlığı fakültesi taban puanlarına bak googleden.
  • quote:

sende hukuka bi eğilim gördüm sanki bkz:tıp olmadı hukuk okuyalımşaka bi yana önce kendini ispatlaman lazım hocam öyle isteyince olmuyor malesef.tubitak yada bakanlıkların düzenlediği yarışmalarda derece yaparsan falan belki şansın olur değilse bu koşullarda işin zor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rashta

Psikopat mısın yavrucugum sen ? Öyle pat diye bu tür sorular sorulur mu adamın kalbine indirirsin.Neyse şaka bir yana şimdi şakayı anlamayıp yazılarımı gerçek zannedenler çıkacak gene.

Dostum önce Üniversitene git , okulunu bitir orada yükselmen zaten yıllarını alıp götürecek.Bu soru çok basit kalır yani bunların yanında.

Son zamanlarda ne acayip konular açılıyor böyle forumda yahu anlamadım gıttı.Özellikle şu da yeni Sözel YGS den 280 yapıyorum , mat1 im yok , fen yapamıyorum , 24 saatim forumda geçiyor 1 senede sıfırdan başlayıp Tıp kazanabılır mıyım ? Mat1 yapamıyorum profesör olabilir miyim ? Polıs meslek yuksek okulunda okuyorum ama polıs olmak ıstemıyorum ne yapmam gerekir ? İlkokulu bitirp direk üniversiteye gidebilir miyim ...

hocam ne adamsın yaa

• quote:

Orijinalden alıntı: primated

Bu mesaj silindi.
    sen istanbulda ankarada sağlam bir yerin fiziğini, moleküler biyolojisini falan bitir bakalım. tübitak da arkanda... bakalım işsiz aç kalıyor musun? şu forumda 2 gündür bilmeden konuşanlarla uğraşıyoruz. puanın yetiyorsa git bilkentte fizik oku. fizikte en iyisi bilkenttir son yıllarda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: horkheimer

sen istanbulda ankarada sağlam bir yerin fiziğini, moleküler biyolojisini falan bitir bakalım. tübitak da arkanda... bakalım işsiz aç kalıyor musun? şu forumda 2 gündür bilmeden konuşanlarla uğraşıyoruz. puanın yetiyorsa git bilkentte fizik oku. fizikte en iyisi bilkenttir son yıllarda.

Alıntıları Göster
    bilim adamı olmak istiyosan fizik seç,fizikde çok bilinmeyen var şuan.diğer bütün bilimlerin kaynağıda fizik,ama bi keşif falan yapman için birinin arkanda olması lazım oda türkiyede yok...salla ya tıpa git sen

• quote:

Orijinalden alıntı: FJieQuen.RAA

bilim adamı olmak istiyosan fizik seç,fizikde çok bilinmeyen var şuan.diğer bütün bilimlerin kaynağıda fizik,ama bi keşif falan yapman için birinin arkanda olması lazım oda türkiyede yok...salla ya tıpa git sen

Alıntıları Göster
    bence astronot ol
  • quote:

Orijinalden alıntı: ElysionMaster

bence astronot ol

Alıntıları Göster
    genetik okuyacağına tıp bitirdikten sonra genetik alanında uzmanlaşabilirsin. hem adının başında dr. ibaresi olur. ilaç, kozmetik firmalarında genetik mezunları doktorların altında çalışıyor. yani doktor olup da genetik,bilim vs ile uğraşabilirsin hem de bi ağırlığın olur. illa genetik okuyacağım diyosan da bilkent ve boğaziçi yurtdışına çıkarken kolaylık sağlar.

şöylede düşüneiblirsin tabi genetik 4 yıl, genetik uzmanlığı 6+4 yıl. arada 6 sene fark var. sene senin için önemliyse direk genetik daha mantıklı tabi. fakat genetikten mezun olduktan sonra akademik yaıcam dersen msc phd falan yine aynı süreyi bulur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guitarhero111 -- 4 Mart 2012; 17:51:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Rashta

millet sana mı sorucak kocum konu açarken ? neyisin sen buranın ağası mı ? kendini bişey mi sanıyosun .. Yurtdışında okucakmış peh peh peh.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JusTSounD -- 4 Mart 2012; 19:14:51 >

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.