Şimdi Ara

Bilim insanları kuantum bilgisayarıyla yapılan deneyde 'zamanı geriye aldı' (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Blasterreal

Görmediğin mucizeye inanıp gördüğünümü reddedeceksin ?
    Sen inandığın herşeyi görebiliyor musun ? Metafizik diye bişey yok mu ?
  • Stephen Hawking ve Einstein in zamanda geriye dönmenin imkansız ve paradoks olduğunu söylediği ile ilgili yanlış değilsem national da bir belgesel var izlemenizi tavsiye ederim (ufuk açıcı)

• Zamanı geri aldıklarını sanıyorlar. Zaman değil, sadece oluşum ve hareketleri geri aldılar. Zaman hiç bir zaman geri alınamaz. Yaşanmışlıklar birbirinin kopyası olabilir. Bu zamanın geri alındığı hissine neden olur. Nasıl ki ikizler aynı kişi değilse, kopya oluşum ve hareketler tıpa tıp aynı zamana dönüldüğü anlamına gelmez. Evren tekrarlardan ibaret olan bir sistemdir.

• gta 5 acıyormu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: antigravity74100

Zamanı geri aldıklarını sanıyorlar. Zaman değil, sadece oluşum ve hareketleri geri aldılar. Zaman hiç bir zaman geri alınamaz. Yaşanmışlıklar birbirinin kopyası olabilir. Bu zamanın geri alındığı hissine neden olur. Nasıl ki ikizler aynı kişi değilse, kopya oluşum ve hareketler tıpa tıp aynı zamana dönüldüğü anlamına gelmez. Evren tekrarlardan ibaret olan bir sistemdir.
    yakında çıkar bunun yanlış ölçüm olduğu ve hesap hatası olduğu.
  • darkaura kullanıcısına yanıt
    Ben katılmıyorum sizlere. Evren deterministik olmak zorundadır. Açıklanamayan şeyler olması gerçeği değiştirmez. İşin başında çift yarık karmaşası vardı ve hala klasik fizik kurallarıyla açıklanamadı bildiğim kadarıyla. İhtimallere güvenmek bilimin işi olmamalıdır. Aksi takdirde bilim bir inanış haline bürünür. Deneme yanılma yöntemiyle ancak Edison olunabilir.

• Anladim; hangi universitede yaptiniz teorik fizik doktoranizi azizim?

• afferin sana zeki insan, bu ülkede senin gibi ileri görüşlü, senin gibi akıllı insanları görmek umut veriyor, sen de biliyorsunki bu toplumdan çok daha zekisin cahilliğimizi al üstümüzden yolumuza ışık ol :D

• Amerika kıtasını da görmeyen çok var. Fakat oradan gelenlerin haberleriyle biliyoruz. Biribiriyle zaman mekan olarak çok ayrı olan bu insanların aynı şeylere mazhar olması onların doğru olduğunu gösteriyor. Binlerce yıldan beri onları insanların yıldızları olarak duruyorlar. Milyonlarca kişi kalben ruhen onları sevip kabul ediyor,tasdik ediyor.
    Göz görmese de akıl kalb , ruhgörüyor

• quote:

Orijinalden alıntı: hopeyoung

Ben katılmıyorum sizlere. Evren deterministik olmak zorundadır. Açıklanamayan şeyler olması gerçeği değiştirmez. İşin başında çift yarık karmaşası vardı ve hala klasik fizik kurallarıyla açıklanamadı bildiğim kadarıyla. İhtimallere güvenmek bilimin işi olmamalıdır. Aksi takdirde bilim bir inanış haline bürünür. Deneme yanılma yöntemiyle ancak Edison olunabilir.
    acikcasi bende evrenin deterministik olmasini isterim. hersey daha anlasilir daha mantikli hale gelir ama bizim hayallerimizle deneysel sonuclar taban tabana zit. pek cok deneyde, deneyin sonucunda cikacak hadise en basta olan hadiseleri etkiliyor, daha gerceklesmemisken hemde. yani olmamis bir sey olmus seyin nedeni olabiliyor. quantum fizigi her ne kadar insan sezgileriyle en temelden celissede hic bir bilim dalinin yapamadigi dogrulukda hesaplamalar yapabilmekde, baska bir bilim dalinda olmayan dogrulukda sonuclari tahmin edebilmekte. 100yildir einstein dahil pek cok buyuk isimin quantum fiziginin istatistiksel yontemlerine karsi ciktimasina ragmen quantum surekli yerini saglamlastirmakda.

• Blasterreal B kullanıcısına yanıt
    Sen neyi gördün kardeş bize de açıkla.

• Canı kim verip geri alıyorsa;
    Zamanı da ancak veren geri alır.

• Saati kaça almışlarsa söylesinlerde saatlerimizi ayarlayalım

• türkiye' den japonya osaka' ya direkt uçuş yaklaşık 11 saat

normal bir yolcu uçağı 850-1000 km/h ile uçuyor.
    bir savaş uçağı ile direkt osaka' ya max 2.475 Km/h hız ile uçarsak kaç saatte varırır?
    bu durumda zamanı geri almış olur muyuz?
    durmadan tekrar kalkış yapacağı yere dönse bu sefer de zaman da ileri gitmiş olur muyuz?

ilave osaka ile aramızdaki zaman farkı 6 saat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 16 Mart 2019; 0:32:5 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blasterreal

Görmediğin mucizeye inanıp gördüğünümü reddedeceksin ?
    Görüyorsan haberdeki olayı gerçekleştiremezsin. Heisenberg belirsizlik yasası.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskiden daha çok donanimhaber yapilirdi. Eskiden ne güzeldi buralar:-D ah eskiden :-D

• Yav he he

• Ben mi yanlış anladım yapılan iş, tamamen rastgele gerçekleşen bir olayın ilk halinin nasıl olduğumu bulabiliyor. Yani iş zamanı geri alma değil de eskiden ne haldeydi ne durumdaydı bunu %85 oranında doğru bilebiliyor.

• Mucize ancak senin başına gelebilirse inanabilirsin. Ama birinin öbürünün anlattığıyla önümüzdeki bilim çok farklı şeyler. Mucizeyi yaşarsın aaa cidden doğruymuş dersin. Bilim ise farklı birşey olayı nasıl Uzaydan alıp Arabistana götürdün onu çözemedim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaiserslautern34

Mucize ancak senin başına gelebilirse inanabilirsin. Ama birinin öbürünün anlattığıyla önümüzdeki bilim çok farklı şeyler. Mucizeyi yaşarsın aaa cidden doğruymuş dersin. Bilim ise farklı birşey olayı nasıl Uzaydan alıp Arabistana götürdün onu çözemedim.
    Ne alakası var ya, illa birşeye inanmak için kendi başına mı gelmesi lazım, bu nasıl bi bilimsel düşünce. Din mucize vs kelimeleri duyunca aklına ilk arabistan geldigine göre, kafa yapın çok belli.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.