Şimdi Ara

Bilim mi? Terör mü? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Köle; Psikiyatri gerçekten zor bir branştır. Ve sonsuza kadar asla... cümlesini sadece ve sadece psikiyatrik sorunlar ve hastalıklarla ilgili net olarak kurabilirim...

Sonsuza kadar ve asla tam tedavisi bulunamayacak hastalıklar sınıfına tek örnek psikiyatrik hastalıklar net olarak verilebilir...

Ama, yine de işin tek çözüm adresi psikiyatristler ve tıp bilimidir diyorum. Ve evet, insan derdinin dermanını aramalı. Ama doğru yerde aramalı. Cinci hoca, medyum filan gibi yerlerde değil.

Psikiyatrislerden tabii ki öne çıkan başarılı üstün yetenekli insanlar var. Arkadaşın sorunu net olarak nedir bilemem tabi de. Mutlaka derdinin bir dermanı varsa yine de tıp biliminde aramalı derim yani...
  • Normallik nedir?

Normallik anormal olmama durumudur. Anormallik ise toplumun buyuk cogunlugundan farkli olmaktir. Dogada normallik denge durumudur. Anormal bireyler genellikle sartlara uyum saglayamadiklari icin zayiftirlar.

TIP biliminde de normallik ulasilmasi gereken amactir. Kanserli bir hucre anormaldir ve normallestirilmesi gerekir. Kirik bir bacak, miyop bir goz de anormaldir. Kisa boy veya asiri kilo da anormaldir. Psikolojik sorunlari olan bir insanin da beyin reaksiyonlarinin anormal oldugu kanitlanmistir. Anormalliklein ortak ozellikleri ise bu insanlarin bir sekilde "aci cekmesidir". Aci cekmek ise vucudun dogal bir reaksiyonudur. Aci ceken vucut objektif bir bakis acisindan bakildiginda "kotu" durumdadir. Demek ki anormallik iyi bir durum degildir. Ufak istisnalar olabilir.

Dogada boyle bir durum soz konusu iken ruhsal durumu anormal olan bir insanin da -en azindan icgudusel olarak- bu "kotu" durumdan kurtulmak istemesi dogaldir. Psikoloji biliminin ortaya cikma sebebi de bence aci ceken ve normallesmek isteyen insanlardir. Bu alanda "basari" ise normallesen ve sikayet etmeyen insanlar elde etmektir. Yontemler ve uygulamalar da daha once basarili olmus yontemlerin tekrarindan baskasi degildir.

Simdi anormal olmanin bir sorun olmadigini iddia eden bir insanin dogadaki anormalliklerin neden dogal secilime ugradigini da acikmalasi gerekir. Toplumdan farkli olmanin bir sorun oldugunu toplum bize empoze etmis olsa bile bu bir hastalik sayilabilir. Cunku insan dogasi geregi sosyaldir ve toplum olgusu olmadan yasamasi mumkun degildir.

• quote:

Orijinalden alıntı: mustf9

Öncelikle, şu medyum üfürükçü hoca tayfasını bir tarafa bırakacaksın. Bu ilk adımı at...

Sağlıkla ilgili en basit fiziksel rahasızlıkların bile "özel" uzmanları vardır. Örneğin, diyelim ki sende hemoroid sorunu var. Her genel cerrah hemoroid amelyatı yapar ama, bu işte nam salmış birini bulursan meseleyi sonsuza kadar çözebilirsin...

Bak şimdi, bu örneği şunun için verdim; En basit fiziksel sorunlarda bile, o işin "en iyi" uzmanını bulursan çözüme ulaşırsın. Oysa sen burada psikiyatri gibi çok özel ve önemli bir daldan söz ediyorsun. Üfürükçü, medyum, hoca... diyorsun. Bir kere bu yanlışı bırak...

Sorunun ne ise, onunla ilgili "en iyi" psikiyatristi veya profesörü bulacaksın. Bir de bunu dene. Çünkü başka yolu yoktur bu işin.

Unutma, medyum, cinci hoca vs. vs... taifesi seni daha da hasta edecektir.

-Herkes sandığınız gibi Cinlere inanarak medyum'a gitmiyor! Birde bilmediğiniz ve Psikiyatr/Medyum tarafındanda bilindiği halde gizlenen bir gidiş sebebi var! Yani insanlardan gizlenen bir inanç yaşıyo Psikiyatrik vakalılarda! Psikoloji eğitiminde dahi bu inanç söylenmiyo! Yani psikologlar dahi bilmiyo! Sonra sonra anca öğreniyo gerçek hayatta! Gizlenen niye gizlenir sizce! Neden bu hem sorun hem çözüm olan sanrı/inanç ortada yok! Kaynaklarda yok, Psikiyatr/Medyum'da yok! Neden sizce? Psikiatr/Medyum'u tekrar gündeminize alın ve iyi düşünün! Lehinize olur! Mutlaka! Hiç şüphesiz değişirsiniz!

Bu gizli inanç yaşadıkça Psikiyatr/Medyum bitemez!!!

-Psikolojik sorun hemoroid gibi bişey değildir! Ayrıca fikir uzmanlığı gibi bişeyden bahsediyo Psikiyatr farkındaysanız. Sanki herşeyi ben bilirim ve aklın uzmanıyım gibi bir atmosfer. Ne alakaysa! Adam telepati diyor bunlar hastalık deyip tedavi gerekir diyor. Lan adam inanıyo sanane! Tanrı'ya inanan/inanmayan akıl hastası olmuyorda bu niye oluyor? Dünya'da farklı bir inanış grubu var diye bu niye ayrı bir kefeye konup tıbbi kabul ediliyor? Derin derin sorgulanmalı bu psikiyatri! Dünya'daki tüm Psikiyatrik vakalılar biyolojik psikoloji bozulmasından bahsediyor bunlarda böyle bir kayıt yok! Aksine temel değil işin katlarını ve çatılarını alıp, şişirip abartıp bir tıp kurumu kurmuşlar, niye?
    Psikolojik sorunun doktoruda olmaz. Benim bişeye canım sıkılırsa bu bellidir ki düzeltebileceğim bir sanrıdır/hatadır/davranıştır ki bunu ailemle arkadaşımla konuşur hallederim. Ama Psikiyatri bunuda düşünmüş sanki ve bana güvenmezsen düzelemezsin, ilaç kullanmazsan düzelemezsin, terapi olmadan düzelemezsin vs. diyerek, beni yanıltarak, kendine bağlama yoluna gitmiş!
    -Psikiyatr=Medyum'dur. Bunu kafanıza yazın! Ve eşittir şarlatanlık, soytarılık, bilimsizlik, dinsizlik, göz göre göre yalan ve terör merkezidir! Psikiyatri özeldir, önemlidir evet, hayatın can damrıdır psikoloji, psikolojik yönünüzü anlamadıpınız zaman şu an yaşanan maddi/menevi çöküşlerinizi yaşarsınız! Maddiyat maneviyatla, maneviyat maddiyatla bağıntılıdır!
    -Sorun hastalık hastalığı. Sorun olmayan bişeye inanıp bozulma. Sorun biyolojik psikoloji bozulması sanırısı. Sorun Tanrı'ya inanmak gibi bişeye inanmakşa aynı! Sorun Ali'nin Veli'ye yalan söyleyip kafasının bozulmasıyla aynı! Sorun Din/Bilim/Psikiyatr/Medyum'un yalan söyleyip senin psikolojinin/kafanın bozulması! Sorun yalan üstüne yalanların devam etmesi! Sorun yalanlar üzerine kurulu düşmanlaşma ve vukuatlar! Sorun aşk oyunu gibi! Sorun sana aşkının kuyu kazması gibi! Sorun kötü bir çetenin ailenin üstüne kara bulut gibi çökmesi gibi! Sorun yeraltı Dünya'sının gizli örgütünün gizli işler çevirmesi gibi! Sorun tasarlanmış planlanmış tam bir azılı düşmanın projesi gibi üstüne üstüne gelen sorunlar gibi! Sorun 6666 yalan! Sorun ansiklopedilerdeki yalanlar! Sorun Profesör bilir oyunu! Sorun Allah bilir oyunu! Profesör mrofesör hikaye, Dünya'da bilim yok bunu bilin!
    -Hastalık/Büyü/Akıl Doktoru/Akıl Hocası Yok = Psikiyatr/Medyum Yok! Psikiyatr olmayan hastalığı/sorunu size dayatıp sizi yıllarca oyalayan ve öldüren kurumlardır!
    -Medyum dahada bozucu olduğu gibi Psikiyatr'da öyle! Bunu unutmayın! Ortada acı bişey yokken var diye dayatmaların, tatlı bişey varken yok diye dayatmaların, hayatı pozitif değil negatif gösterme çalışmalarının projesidir/ürünüdür Psikiyatr/Medyum!

Hayata bir bakın! Bir hiçsiniz! O geliyo size hasta diyo öbürü geliyo hasta diyo! Sağlamsın diyen yok! Becermezsin, bilemezsin, yapamazsın, bi halt değilsin deyip duruyo! Para yok diyo seks yok diyo ağaç yok diyo gül yok diyo !!!! Bayat ekmeğe (zehirlenmeye) şükret diyo, üç kuruş gelmiş şükret onuda bulamayan var diyo, doğa hasta diyo, hayvan hasta diyo, insan hasta diyo! Hastada hasta herşey! Hayat bu diyo! Mükemmel hayat yok diyo! Sürüncen diyo resmen alttan alttan! Sizde bunlara inanıyorsunuz, ondan sonra niye böyle oluyo diye soruyorsunuz! Allahım ben sana ne yaptım diyorsunuz! Dua edip duruyonuz halim düzelsin diye!

Din zehire şükretmeyi şerbeti tatmamayı emretmiş! Psikiyatr/Medyum'da bunu destekleyen tarzda bir proje kurmuş! Ortada şerbet varken şerbeti saklamış zehiri vermiş sana! Şerbet yok diye yalan söylüyo! Psikiyatr/Medyum yalan söylüyo! 6,5 milyarın gözü önünde! Ama kimse bir türlü uyanamadı! Kimi bakıyo anlam veremiyo, kimi aq ben bunların ne biçim tahsilli diyo, kimi hoca adam böyle yaparsa başkası ne yapmaz diyo, müslüman kalmamış doktor kalmamış memlekette diyo, diyoda diyo... Yani ortada anlamsız giden birşeyler hissediliyo ama işin içinden çıkılamıyo! Neden! Çünkü kimsenin kasti yalandan haberi yok! Bunu düşünemiyo! Böyle birşeye inanamaz çünkü! Bunu bilmeyince başka sebeplere bağlıyo işi, aq ne biliyim ya deyip geçiyo! Düşünün siz kasti yalan ve terör organizasyonu diyorsunuz, buna kim inanır dimi!!!? E kasti yalan yok, cahillik gibide görünmüyor ne o zaman bu durum?

Bu sözleri şimdi ben üretiyorum. Eğer daha önce yazıldıysa bana ait saymayın!!!

"Nerede anlamsızlık varsa orada şüpheli bir durum vardır!!!" "Şüphe tüm sorunlara en iyi ilaçtır!" "İyi niyetli düşünmek, herkesi iyi görmek, herkese güvenmek kendini öldürmeye yol açar!" "Hezeyan/Sanrı/Paranoya şüphecilik değil saf düşünmektir!" (Ama Psikiyatri şüpheye/güvenmemeye hastalık der!)

Bilmem kimden şüpheleniyorum dese biri, hemen paranoya damgası vurar, salak damgası vurar, Psikiyatriye yönlendirirsiniz! Aksine bu adam ne diyo acaba diye bir düşünün! Çünkü sonuç mutlaka sizin lehinize olur!

Ve şunuda tavsiye edicem! Herkesten şüphelenin! Psikiyatrinin aksine! Herkesten, şahıstan/kurumdan!!! Tüm Dünya insanlığından! Şöyle biraz şüphelenin bakalım neler oluyo! Olağanüstü şüphelenin! Aşırı şüphelenin! Çünkü Dünya'da olağanüstü şeyler oluyo!

Suçlu şüpheyi sevmez!!! Şüphe herkesçe giderilmeye çalışılır! Şüpheye bir sürü mazaret uydurulur! Bunu yaptıkça o kişiden şüphelenmek gerekir! Psikiyatri şüphecilik hastalık diyorsa bu kurumdan şüphelenmek vaciptir! Psikiyatri bunu her lafında mutlaka söyler! Hiç aksatmadan! Şüphecidirler deyip durur! Ve kişi buna inanır, şüphelenmez ve öldürür/ölür! Şüphe ömrü uzatır! İster inanın ister inanmayın, uzatır!!!

Dünya'da yararlıya zararlı denen bir tablo var! Zararlıyada yararlı! Ters bir mantıktan/biyolojiden/psikolojiden bahsediliyo Dünya'da!

Neyse baya ayzdım... Bu kadar yeter sanırım!! Gerisi size kalmış!! NOKTA...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi windows.76.34 -- 14 Nisan 2011; 18:25:52 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.