Şimdi Ara

Bilincim yok olmayı anlayamıyor (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
204
Cevap
2
Favori
6.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Baxa

Tahayyul ne la, bana bilmedigim kelimeler kullanma.

Alıntıları Göster
    Defol git deme anlamına gelebilir mesela. ne anlamda alırsan al.
  • bilinci ruha bağlayan arkadaşlara bazı sorular sormak istiyorum sen doğduğunda seni alıp bir adaya bıraksalar ve hiçkimse ile iletişime geçmeden büyüsen sen nekadar sen olursun ateş yakmayı bile bilemez bulduğun hayvanları çiğ çiğ yersin dimi?

2. sorum kaza yapıp beyin hasarı oluşmuş insanlarda oluşan kişilik değişimlerini neye bağlıyorsunuz? ruh var diyorsun ya adam kazadan önce çok sakin bir adamken kazadan sonra küfürbaz kavgacı ve aksi insanalara dönüşen örnekler var yorumunuz nedir merak ettim ama tabi sizde zaten bitmez bir türlü yorumlar..

ilk sayfadaki arkadaşın dediği gibi doğmadan önce sen neysen öldükten sonrada o olacaksın kabul etseniz de etmeseniz de..
  • quote:

Orijinalden alıntı: cuguli19

Defol git deme anlamına gelebilir mesela. ne anlamda alırsan al.

Alıntıları Göster
    Hadi ya , aydinlandim bak.

Dalga geciyorum farkindasin demi .?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • crypto81 kullanıcısına yanıt
    doğmadan önce neydin neredn biliyorsun ispatıyla açıklasana bi zahmet
  • mhmt042 M kullanıcısına yanıt
    cahille ve yobazla tartışmamak gibi bir huyum vardır üzgünüm..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhmt042

doğmadan önce neydin neredn biliyorsun ispatıyla açıklasana bi zahmet
    Ağıza bak ağıza.
    Tüm zamanların en büyük trolü. laf etti bal kabağı.

Sen önce tanrının varlığını ispatla. sonra sorunu sorarsın.
    Ağzı olan konuşuyor.
  • crypto81 kullanıcısına yanıt
    fikir ve cevap yazmakatan aciz olunca hakaret anca gidersin
  • Dostum senin ne dediğini çok çok iyi anlıyorum çünkü bir kaç haftadır tek düşündüğüm şey bu. Ben de ciddi derecede ölüm korkusu da var. Etrafımdaki kimseye çaktırmamaya çalışıyorum ama kalbimde ciddi sorun var. Dini inancım pek olmadığından dolayı öldükten sonra ne olacağımı bilmek istiyorum. Bilincimin yok olduktan sonra sonsuza dek yok olmayı algılayamıyorum bu kadar erken olmamalı ölümüm. Daha hasta anneme bakıkyorum..ooooooooof offff bıktım bu hayattan. bana ruhu ispatlayın beraber gideceğiz bu dünyadan
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baxa

Gene kendi kendine bir eylemi gerceklestirmissin.

Konusmalar yazismalar, insanlari manipule etmeye yarayan eylemlerdir.

Bir onceki mesajim da ,senin sinir uclarina dokunmasi muhtemel iki yazi var di.

Tekine takilmani analiz edeyim simdi.

Zihnindeki olaylari bir sacmalik olarak soylemen zaten kabul etmedigin anlamina gelir, hasta zaten tedaviye baslamak icin once hasta oldugunu kabul etmelidir.

Bu kural olmadan tedavi olmaz, yapilsada basarili olmaz.

Emmiye neden takildin, normal de Velet ergen cocuk gibi bir sey yazardim ama , canim sinir uclarina fazla baski yapmak istedi.
    Hem akraba, hem de senin genevelet oldugunu soyleyen emmi kelimesini sectim ayrica sana bana saygi gostereceksin telkinindede bulundum.

Konustugum her seyin bir planli projeli oldugunu anlamani istiyorum.Sana alanen deli olacaksin derken , yaziyi sacmalik olarak belirtiyorsun evet sacmalik olabilir , Sonra sacmalik kabul ettigin yazi da cimbizlama yapip emmi kelimesinde kendini ortaya atiyorsun.

Kamufle etmeye calisma stilinde basarisiz.
    Yas kac 15 .?

Sordugun soruya gelirsek .

Bloklamak = Kacmaktir.

Kimseyi bloklamam , bloklayip kisilerin istedigini yazmasina izin vermek gibi bir niyetim yok.

Alıntıları Göster
    bence bloklamadığın sürece onu memnun ediyorsun
    bu vatandaşı anlaşılan sen hiç tanımıyorsun
    bunun bir sürü üyeliği vardır ,dünyadaki tek işi felsefe bölümüdür
    aslında ateist olduğu bile şüphelidir ,asıl amacı insanlara sataşmak ,laf dalaşı yapmak (bunlar hobileri adamın)

zaten yazdıklarında hiçbir ilim ,bilim vs. görebiliyor musun ?
    biraz sıkıştırırsan hemen hakarete başlar ,bu üyeliğini kapatsalar onun için fark etmez ,çünkü kendinin bile unuttuğu bir sürü üyeliği var
    bazen şaşırıp başka üyeliğinden cevap verdiği dahi oluyor :)

işin ilginç yanı artık bu bölümle ilgilenen yönetici de kalmadı galiba ,onun için çok rahat hakaretler yağdırıyor
    aslında kuşkulandığım bir durum var ama buradan yazarsam şimdi yöneticilerle ters düşerim :)

ha neden bu bölümde yazıyor dersen ,bu bölümde telefon onayı gerekmiyor ,o nedenle istediğin kadar üyelik alıp gelebilirsin

ya bu arada blokladığımız kişilerden bildirim gelmesi de çok saçma ,adamı ciddiye alsam zaten bloklamam değil mi :)

• 13. 699.999.900 yıldır olmadığını hissetmedin isen gelecek 14.000.000.000 yılda yok olduğunu hissetmeyeceksin. Neden yok olmak bu kadar zor olsun. Hiçmi uyumadın. Hiç mi Hafıza kaybı yaşayan yada Beyinde hasar ile çoğu bilinçli aktiviteden mahrum kalan insan görmedin.

• bazen diyorum inançsızların dediği gibi olsa iyi olurdu ,çünkü sürekli aklıma kendi yaptığım büyük günahlar geliyor :)
    sonra tekrar düşünüyorum ve bu defa da büyük zulümler ,haksızlıklar yapmış kişilerde cezasız kalacak
    o nedenle ben cezama razıyım ,onlardan da hesabı sorulsun diyorum :)
  • üyeliği bile sahte olan adam birde hesap soracakmış ?
    sen geç dalganı bakalım , karşında ölüm meleğini görünce kimden hesap sorulacak göreceksin

bu üyeliğin patlamış ,sen geç diğer fake üyeliğine
    adam kıyameti de böyle zannediyor galiba ,fake olarak orada da işlerini halledeceğini zannediyor garibim :)
  • quote:

Red Wheelbarrow @ 13 Nisan 2018 21:08:57

Şuanda varız veya var olduğumuzu düşünüyoruz. Peki yokluk nedir. Şuanki varlığımız nasıl birden yok olabilir?

Düşünme, karar verme, algılama vb. yüzlerce yeti nasıl bir anda ortadan kalkar?

Var olduğunu düşündüğümüz, düşünen varlık ölünce bütün herşeyin yok olması ortadan kalkması...

Kusura bakmayın arkadaşlar belki benim zekam bunu algılamak için yeterli değildir, ama ölünce herşeyin yok olacağı fikri bana imkansız geliyor.

Yani mutlaka ölümden ötesi olmalı, ölünce herşeyin sona ermesi, bilincin ve düşünme yetisinin ortadan kalkması imkansız geliyor.

Yukarıdaki cümleyi yazmamın İslamdaki ahiret, cennet-cehennem inancı ile alakası yok. Tek düşündüğüm ölümden sonra mutlaka birşeylerin olması gerektiği.

Asıl ölümden sonra var olmak imkansız.
    Ölmüşsün musalla taşına yatmışsın. Mezarda yok olup gidiyorsun.
    Doğanın kanunu bu.
    Her şey doğar büyür ölür. Bu karar basit.
    Doğada hiç bir şey yerinde durmaz.

Değişim halindedir.

Örneğin eski bir binadaki camlara bakın. onlarca yıl içinde katı gördüğünüz camların alt kısımları kalınlaşırlar.

Doğada Erozyana uğramayan tek bir katı madde yoktur.
    Sizde öldükten sonra yok olup gideceksiniz.
    Asıl imkansız olan Tekrar dirilmedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hositany -- 21 Nisan 2018; 5:52:58 >

• Hositany kullanıcısına yanıt
    Değişim halindedir;

Cam amorf yapıdadır kristalleşip sertleşmediği için katı görünmesine rağmen belli ölçüde şekil değiştirebilir. Bu bir şeyin ispatı değildir.

Eneji korunumu yasası baki kaldığı müddetçe içindeki hayat enerjisi yok olmayacak ve başka bir forma dönüşecektir. Nitekim enerji vardan yok olmaz

Sana tek soru soracağım tekrardan dirilmeyeceğini neye dayanarak ve nereden biliyorsun ?
  • NoNickMan kullanıcısına yanıt
    Sen mantıklı bir arkadaşa benziyorsun birkaç sorum olacak ruha neden inanmıyorsun göremediğin için mi? peki ruhun var olmaması için sebebin nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-A21AA1D72

Sen mantıklı bir arkadaşa benziyorsun birkaç sorum olacak ruha neden inanmıyorsun göremediğin için mi? peki ruhun var olmaması için sebebin nedir?
    Ruha inanmak icin once varolmasina bir sebep olmasi gerekiyor. Mesela ben dunyanin bir inegin boynuzunda dondugune inanmam cunku hicbir kaniti yok ama gunes etrafinda uzayda dondugune inanirim cunku inanmazsan alirsin teleskopunu incelersin anlarsin. Ama ruhta boyle bir tespit yok. Olmasi icin herhangi bir sebep yok yani. Bir de ruh kavramindan daha cok dinler bahsettiginden olmadigini dusunuyorum. Zaten dinlerin yalan oldugu cok acik demek ki soyledikleri de yalandir gibi bir mantik kurabiliriz. O zaman bilinç ne diyebilirsin. Cevap, bilmiyoruz. Ama unutma bundan 1000 sene once de bakterinin var oldugunu bilmyorduk ama bakteri vardi. Zaten bir sekilde yurtdisina gidebilirsem bu bilinç konusunda calismak istiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: NoNickMan

Ruha inanmak icin once varolmasina bir sebep olmasi gerekiyor. Mesela ben dunyanin bir inegin boynuzunda dondugune inanmam cunku hicbir kaniti yok ama gunes etrafinda uzayda dondugune inanirim cunku inanmazsan alirsin teleskopunu incelersin anlarsin. Ama ruhta boyle bir tespit yok. Olmasi icin herhangi bir sebep yok yani. Bir de ruh kavramindan daha cok dinler bahsettiginden olmadigini dusunuyorum. Zaten dinlerin yalan oldugu cok acik demek ki soyledikleri de yalandir gibi bir mantik kurabiliriz. O zaman bilinç ne diyebilirsin. Cevap, bilmiyoruz. Ama unutma bundan 1000 sene once de bakterinin var oldugunu bilmyorduk ama bakteri vardi. Zaten bir sekilde yurtdisina gidebilirsem bu bilinç konusunda calismak istiyorum.

Alıntıları Göster
    Güneş ve teleskop örneği verdiğine göre kısaca verdiğin cevap şu doğru mu? Ruhu görmediğim için inanmıyorum. Karanlık maddedeyide gözle göremiyoruz sadece ışığın çok az miktarda kırılmasına sebep olduğu için var olduğunu biliyoruz ama bizzat onu görüp ölçümleyemiyoruz!

Aynı mantıkla karanlık maddeninde varolması için bir sebep olmayabilir çünkü ne elle tutuluyor nede gözle görülüyor! AMA VAR

Eğer dinde bahsediliyorsa o zaman kesin yoktur gibi bir mantığıda "mantık" dahilinde kabul etmek mümkün değil.

• Peki arkadaşlar Tekrar dirilmek için Eksi 300 mü bilmem ne sıvı hidrojenle ölüp kanı çekilen Abd de bir üstte yatan insanlar.İlerde tıp çok geliştiğinde tekrar canlanabilecekmi..düşünsenize 4000 yılında uyanmak

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-A21AA1D72

Güneş ve teleskop örneği verdiğine göre kısaca verdiğin cevap şu doğru mu? Ruhu görmediğim için inanmıyorum. Karanlık maddedeyide gözle göremiyoruz sadece ışığın çok az miktarda kırılmasına sebep olduğu için var olduğunu biliyoruz ama bizzat onu görüp ölçümleyemiyoruz!

Aynı mantıkla karanlık maddeninde varolması için bir sebep olmayabilir çünkü ne elle tutuluyor nede gözle görülüyor! AMA VAR

Eğer dinde bahsediliyorsa o zaman kesin yoktur gibi bir mantığıda "mantık" dahilinde kabul etmek mümkün değil.

Alıntıları Göster
    Insan beyni sadece gordugu seyleri algilamaz. Hatta sadece duyumladigi seyleri de algilamaz. Bazi seyler icin akil yurutmesi gerekir. Cunku evren icin milyarda bir bile zamana sahip olmayan bizler evrenin kendisini algilamaya calisiyoruz. Once karanlik madde neden olmalidira cevap verip sonra da hicbir kaniti yok demissin. Yazarken ne iciyorsan soyle biz de icelim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zooe

Peki arkadaşlar Tekrar dirilmek için Eksi 300 mü bilmem ne sıvı hidrojenle ölüp kanı çekilen Abd de bir üstte yatan insanlar.İlerde tıp çok geliştiğinde tekrar canlanabilecekmi..düşünsenize 4000 yılında uyanmak
    Bence canlanamayacaklar. Zaten butun bedeni saklamak en aptalca soylerden biri. 4000 yilinda insalik hala dunyada yasiyir olursa herkes mekanik bir vucuda sahip beyin olarak dolasacak tahminimce o vakitten sonra biyolojik beden sadece yük olur.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.