Şimdi Ara

Bilincim yok olmayı anlayamıyor (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
204
Cevap
2
Favori
6.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • baştan belirteyim evrim tartışmasına girmek istemiyorum ne kendimden emin olabilirim ne de gelecek olanlardan kalp kırmama adına hiç girmemeyi tercih ederim o bakımdan daha önceki konuya bir daha dönüş yapmadım

din kelimesini anlamını kullanmak istemem ama yapılan tavır onu tecelli ediyor malesef
    din gibi savunmak şudur ne kadar doğru olsa da karşı görüşün doğru olduğu noktaları dahi kabul etmemek genel yapılandan bahsediyorum ve doğru olduğunu da savunmuyorum

evrime değişim olarak bakıyorsan rab kelimesinin anlamına bir bak derim senin gibi düşünen evrimciler Allahın sebep-sonuç kanunu dediğim şeyi alıp Allahın irade ve yaratma vasfını kaldırarak yapılan bir teori derim

Bir canlının iki farklı çocuğu doğuyor. Bu çocuklardan birinin dişleri keskin, diğerininki değil. Bulundukları ortamdaki besinler çok sert olduğu için, keskin olmayan dişli çocuk yeterince beslenemeyip ölüyor. Dişleri keskin olan da hayatta kalıyor. Dişleri keskin olanın hayatta kalmasına doğal seçilim diyorlar.

demişsin
    aynı ormanda yaşayan dinazor yok oldu gitti veya evrim geçirdi peki solucan niye yaşıyor
    anlatımın devamında dediğin sözler benim sana cevap yazmama neden olan mesajdaki dede - baba - torun farkını sıfırlıyor

diğer canlılarla olan uzak akrabalıklarımız anlaşılabiliyor.

sanırım bu laf primat dediğiniz şeye atıf

insan ve hayvan hiçbir zaman ortak ataya sahip olmadı olmayacak bırak insan-hayvanı hayvan türleri arasında dahi bulamazsın mesela katırı oluşturan hayvanlar at ve eşek senin anlatımınla zamanla katırın katır olarak yavruları olmalı ama yok katırın yaratılabilmesi için at ve eşeğin çiftleştirilmesi gerekir bunun başka yolu yok

son olarak sana sorduğum sorunun cevabını alamadım

• Doğmadan önce neyse, ölümden sonrada o... Neden mantıksız olsun? diğer canlılardan ne farkımız varki, bedenimiz öldükten sonrada var olacağımızı düşünüyoruz? tamamen diğer canlılardan kendini üstün görmekten kaynaklanan, ilkel ve terkedilen bir düşünce sistemi. en azından gelişmiş ülkelerde...
  • sorduğm hiçbir soruya cevap yok ve ben evrimi 2000 de gömdüm DH deki konuyu daha önce deiğim gibi ilk olarak sen ve senin gibi inanıp terk edenler için açmıştım orada bir cevap alamadım tekrar dönmek istemiyorum

sonuçta yıkanmış bir kafam var ve kirletmek istemiyorum temizlik her zaman güzeldir konuşmanın geleceği noktayı görüp kalp kırmadan noktalamak en güzeli
    sabredip seviyesizleşmeden tartışabilenlere her zaman teşekkür ederim

bir arkadaşa sormuştum sana da sorayım islamı terk ettikten sonra hayatında ne değişti
  • İnançlı bir müslüman yaşamından hesaba çekileceğine inanıp ona göre yaşarken inançsız neyine güvenip de bu kadar emin konuşuyor ilginç.İnançlı birinin ölüm sonrası için düşünme sistemi basit düşünürsek gayet mantıklı.Mantıkla hareket ettiğini sanan inançsız ise sanki ölüp de geri dönen birinden tünelin ucunda mahmut hoca var gelmeyin tarzı bir haber almış gibi emin konuşuyor.O da ölecek sende o da insan sen de.Onun hayatın anlamını Kurandan öğrenerek o doğrultuda düşünerek kendini bir nevi garanti altına alması mı yoksa senin ölüm sonrası için 1-2 örnek ve bilimsel hava katılmış laflarla kendini avutman mı daha mantıklı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhmt042

baştan belirteyim evrim tartışmasına girmek istemiyorum ne kendimden emin olabilirim ne de gelecek olanlardan kalp kırmama adına hiç girmemeyi tercih ederim o bakımdan daha önceki konuya bir daha dönüş yapmadım

din kelimesini anlamını kullanmak istemem ama yapılan tavır onu tecelli ediyor malesef
    din gibi savunmak şudur ne kadar doğru olsa da karşı görüşün doğru olduğu noktaları dahi kabul etmemek genel yapılandan bahsediyorum ve doğru olduğunu da savunmuyorum

evrime değişim olarak bakıyorsan rab kelimesinin anlamına bir bak derim senin gibi düşünen evrimciler Allahın sebep-sonuç kanunu dediğim şeyi alıp Allahın irade ve yaratma vasfını kaldırarak yapılan bir teori derim

Bir canlının iki farklı çocuğu doğuyor. Bu çocuklardan birinin dişleri keskin, diğerininki değil. Bulundukları ortamdaki besinler çok sert olduğu için, keskin olmayan dişli çocuk yeterince beslenemeyip ölüyor. Dişleri keskin olan da hayatta kalıyor. Dişleri keskin olanın hayatta kalmasına doğal seçilim diyorlar.

demişsin
    aynı ormanda yaşayan dinazor yok oldu gitti veya evrim geçirdi peki solucan niye yaşıyor
    anlatımın devamında dediğin sözler benim sana cevap yazmama neden olan mesajdaki dede - baba - torun farkını sıfırlıyor

diğer canlılarla olan uzak akrabalıklarımız anlaşılabiliyor.

sanırım bu laf primat dediğiniz şeye atıf

insan ve hayvan hiçbir zaman ortak ataya sahip olmadı olmayacak bırak insan-hayvanı hayvan türleri arasında dahi bulamazsın mesela katırı oluşturan hayvanlar at ve eşek senin anlatımınla zamanla katırın katır olarak yavruları olmalı ama yok katırın yaratılabilmesi için at ve eşeğin çiftleştirilmesi gerekir bunun başka yolu yok

son olarak sana sorduğum sorunun cevabını alamadım
    sen öyle diyorsun da adamlar evrim ve ortak ata konusunda o kadar eminler yani :)

sorsan dedesinin dedesini hiç bilmezler ama 5 (beş) milyar yıl öncesini dün gibi anlatıyorlar
    tesadüfen dünya patlama neticesi zamanla soğuyor ,sonra tesadüfen su oluşuyor ,sonra tesadüfen atmosfer oluşuyor ,sonra tesadüfen sularda organizmalar oluşuyor ,sonra bu organizmalar tesadüfen birleşiyor ,sonra bir kısmı ben balık olayım diyor ,bir kısmı kuş olayım diyor ,bir kısmı sürüngen olayım diyor ,bir kısmı ise maymun olayım diyor ama bu maymunlar nasıl oluyorsa bir kısmı tesadüfen insana dönüşüyor ,bir kısmı ise halinden memnun olduğundan maymun olarak yaşantısına devam ediyor vs.vs.

tabi daha anlatmadığımız veya anlatamayacağımız kadar çok tesadüfler olmalı ki ,dünya şu an ki yaşantıya ulaşsın

ya kardeşim insana sormazlar mı , bu evrim teorisi ortaya atıldığından beri bir sürü sene geçti ,insanlar bu zamanda çok ilerledi ama neden hala bu maymunlarda bir dirhem ilerleme yok ? yada 5 milyar yıl daha geçince onlarda insan mı olacak ?

sonra ortak ata olduğuna nasıl bu kadar emin olabiliyorlar ?

peki diğer yaratıklarda niye hiç fikir yok ,hiç birisine insana gelenlerden bir şeyler ,onlara geçmemiş ?
    bu kadar tesadüften hiç mi nasiplenememişler ?

inançlıları cahillikle suçlarken ,kendileri varsayımlar üzerinden kesinmiş gibi anlattıklarının farkında bile değiller galiba
    ki evrim denilen olaya dahi "evrim teorisi" deniyor ,yani varsayım
    peki bir varsayıma kesin böyle denirse o zaman ,varsayım sözüyle dalga mı geçiliyor ?

• benim için bilgi hayata dokunmalı dokunmayan bilgi boş bilgidir insana sadece yüktür bu bakış açısından dolayı dini sohbet eden biri için dahi çekilmez biri olabilirim zira anlatılan yaşanmalıdır

şimdi hayatında fazla bir şey değişmediyse hemen hemen aynı hayatı yaşarken olma ihtimaline karşı insan ahiret için hazırlıklı yaşayan hayatı yaşasa daha iyi değil mi dünyada senin iki seçeneğin de aynı getirisi var ama öteki hayat için birisinde gelecek nimeti istememe var istemezsen verilmez bu kadar basit
  • diğer dinlerin getirdiklerini araştırmak inandığı değerlerden şüphe içinde olan içindir benim öyle bir derdim yok çok şükür

yok olan da ispatlanmalı diye bir konu açmıştım yorumun da vardır belki var diyen ispatlayamazsa yok olmaz sadece ispatlayamamış olursun yok diyen de yokluğunu ispatlamalıdır var diyen ispatlasın diyen biri için en azından sonuçta yok kanıtı karşındakini ikna etmiyorsa kanıtlamaya çalışan için yoktur diğeri için değil

bu kadar felsefi yaklaşmayacaktım aslında olaya sadece bir ihtimal olarak göz önünde bulundur aynı hayatı yaşa yok diyerek git sonuçta iki ihtimal şu an senin için var ne kadar mümkünse yok da o kadar mümkün tekrar ediyorum bilgi hayata dokunsun kardeş hayatında bir şeyler değiştirsin

imanın bir tanımı da imanını kaybetme düşüncesi ateşten kurtulan bir insanın tekrar ateşe girmesi gibi görülmesidir yani ilk iman edenlerin yaşadıkları hayat bir ateşmiş öyle bir hayatttan çık tekrar dön olmaz değil mi

• C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    "evrim denilen olaya dahi "evrim teorisi" deniyor ,yani varsayım"

öncelikle kavramları doğru bilelim;

1- Bilimsel teori denen kavram, bilimde olayları açıklamak için kullanılan en gelişmiş araçtır.
    "bir olgunun, sürekli olarak doğrulanmış gözlem ve deneyler baz alınarak yapılan bir açıklamasıdır." İçinde çeşitli kanunlar, deneyler, gözlemler, vb. şeyler barındırır. Çok komplektir. Ve bilimsel açıklamanın en üst noktasıdır.

2- Evrim denilen doğa kanununa evrim teorisi denmez. Evrim teorisi doğadaki evrimi açıklayan teorinin adıdır. Aynı isimle isimlendirilmiştir sadece. Başka bir örnekle; Nesnelerin yere atınca düşmesi bir kanundur, bunu açıklayan bilimsel kuram ise, yer çekimi teorisidir. Yer çekimi teorisinin tamamen hatalı olması, yanlış çıkması, senin köprüden atladığında düşmeyeceğin anlamına gelmez. Benzer şekilde evrim teoriside öyle. Tüm deneyler, gözlemler, hepsi hatalı olsa ve teori tamamen çökse bile, doğada evrim devam eder, çünkü bir kanundur, doğa kanunudur.

• Hardware Beyin Sistemi yok olsa bile software yazılım mutlaka evrenin bir yerlerinde saklandığına inanıyorum
  • yavv çokta şey yapmayın illaki tamamen inanmıyorum demek şart değil seçenekler mevcut.

bazı insanlar sadece egodan varolmuşken nasıl yokluğu kabul edebilecekler şaşırmamak elde değil. yokolacaksin laa ne bu ego hiçsin hiç olup gideceksin

• DnzIrmk kullanıcısına yanıt
    kainatta hiçbir şey tabiki olduğu yerde durmuyor ,sürekli değişim ve gelişim gözlemleniyor
    lakin 5 milyar yıl önce diye başlayan bir teori hiçbir şekilde bilimsel falan olamaz ,çünkü o tarihleri kesin bilmek yada tahmin etmek imkansızdır
    sadece şöyle olmuş olabilir ,şeklinde varsayımlar getirilebilir

sizin evrim dediğiniz olaya çok çok öncesinden beri insanlar değişim ,gelişim adını vermiş ama böylesine uçuk teoriler anlatılmamış (5 milyar önce şöyle oldu gibilerinden)

misal tekerleğin icadı denir ve devamı anlatılır ama 5 (beş) milyar yıl ne demek yahu ?

yer çekimi kanunu bir olayın ilme dökülmesidir ve zaten herkes bu olayı görüyor ama bir başkası çıkıp ,yer çekimi değil ,havanın itimi derse veya başka bir tez ortaya koyarsa tartışılabilir bir konu olur ama böyle olsa dahi görülen bir şeyin tartışması olur

5 milyar yıl önce deyip herkes bir şeyler uydurup ,sonra ilmi diyebilir (bilimsel bir şeyler ekleyerek)

özetle : evrim teorisi (tesadüflere dayalı bir sürü şeyin olup ,geliştiğini savunan) ilimden uzak ,dini yalanlamak için getirilmiş ,siyasi bir söylemdir (çünkü ispatı mümkün olmayan bir konuyu getirip ,kesinmiş gibi sunuluyor)

diğer ilginç konu ise teorilerin ilim ile ilişkilendirilmesidir ,ilim bir şeyleri ispatlar ,diğer türlü hurafelerden ne farkı kalacak ?
    birkaç fosil bularak ,ilgisiz bir şeyleri zorlamalarla ilgili hale getirerek yapılan işler hurafeden öteye geçemez

ha hurafelere inananlar olur mu derseniz ? evet hemde çok kişi inanır ,bu yıllarca görülmüş bir olaydır
    adam bir üfürükçüye gidiyor ,başım ağrıyor diyor ve bir üfürükle baş ağrısı geçiyor (evet inanmışsan baş ağrın geçer)

• quote:

Orijinalden alıntı: C.CEMİL

kainatta hiçbir şey tabiki olduğu yerde durmuyor ,sürekli değişim ve gelişim gözlemleniyor
    lakin 5 milyar yıl önce diye başlayan bir teori hiçbir şekilde bilimsel falan olamaz ,çünkü o tarihleri kesin bilmek yada tahmin etmek imkansızdır
    sadece şöyle olmuş olabilir ,şeklinde varsayımlar getirilebilir

sizin evrim dediğiniz olaya çok çok öncesinden beri insanlar değişim ,gelişim adını vermiş ama böylesine uçuk teoriler anlatılmamış (5 milyar önce şöyle oldu gibilerinden)

misal tekerleğin icadı denir ve devamı anlatılır ama 5 (beş) milyar yıl ne demek yahu ?

yer çekimi kanunu bir olayın ilme dökülmesidir ve zaten herkes bu olayı görüyor ama bir başkası çıkıp ,yer çekimi değil ,havanın itimi derse veya başka bir tez ortaya koyarsa tartışılabilir bir konu olur ama böyle olsa dahi görülen bir şeyin tartışması olur

5 milyar yıl önce deyip herkes bir şeyler uydurup ,sonra ilmi diyebilir (bilimsel bir şeyler ekleyerek)

özetle : evrim teorisi (tesadüflere dayalı bir sürü şeyin olup ,geliştiğini savunan) ilimden uzak ,dini yalanlamak için getirilmiş ,siyasi bir söylemdir (çünkü ispatı mümkün olmayan bir konuyu getirip ,kesinmiş gibi sunuluyor)

diğer ilginç konu ise teorilerin ilim ile ilişkilendirilmesidir ,ilim bir şeyleri ispatlar ,diğer türlü hurafelerden ne farkı kalacak ?
    birkaç fosil bularak ,ilgisiz bir şeyleri zorlamalarla ilgili hale getirerek yapılan işler hurafeden öteye geçemez

ha hurafelere inananlar olur mu derseniz ? evet hemde çok kişi inanır ,bu yıllarca görülmüş bir olaydır
    adam bir üfürükçüye gidiyor ,başım ağrıyor diyor ve bir üfürükle baş ağrısı geçiyor (evet inanmışsan baş ağrın geçer)
    Neden olamazmış çok bilmiş gelişimci :-)
    Bir fosilin yaşı 10 binlerce yıl ne zaman yaşadığı c14 izotopu ile tespit edilebiliyor.

"Karbon 14 izotopu ile nasıl yaş tayini yapılır?"
    Tüm dünya üniversitelerinde ders konusudur. Tabii senin aklın bunu almaz.
    Kitabın sana 1500 yıl önce dünya düz demiş. hala inanmayanlar çıkar.

Meteorların milyonlarca yıllık geçmişide hesaplanır. Bilimselmedir. Bilimseldir. Konuyu senin aklın almasını beklemiyoruz.

Sen küfür edersin binlerce üniversitesinde ders olarak okutulan Evrime.
    Tıp ve Genetik biliminin anasıdır evrim.
    DNA evrimle tümleşiktir.

Boş atıp. Boş tutuyorsun.
    Sen höpürsende köpürsende Dünyanın tüm üniversitelerinin baştacı Evrimdir.
    Son nokta.....

• hocam neyi tartışıyorsunuz pek bir bilgim yokta

bu karbon 14 en fazla 60 bin yıl geriyi doğru göstermiyormuydu?

• 60000 bin yıl kısa tarihte yetmiyormu.?
    İnsanlar yok iken dinazorlar falan.
    Bilim adamı değilim.
    Okuduğum daha gerisi için uranyum izotop falan konuşuluyor. Yüzbinlerce yıl için.

Çok fazlası değil.
    Ademle Havvanın çocuklarının kendi aralarında çiftleşmesi benim midemi bulandırıyor.

Metafiziktir tutturdukları. Hayal aleminde haşıyorlar.
    O arada Emperyalistler popolarından kan tahlili yapıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arkedon

Neden olamazmış çok bilmiş gelişimci :-)
    Bir fosilin yaşı 10 binlerce yıl ne zaman yaşadığı c14 izotopu ile tespit edilebiliyor.

"Karbon 14 izotopu ile nasıl yaş tayini yapılır?"
    Tüm dünya üniversitelerinde ders konusudur. Tabii senin aklın bunu almaz.
    Kitabın sana 1500 yıl önce dünya düz demiş. hala inanmayanlar çıkar.

Meteorların milyonlarca yıllık geçmişide hesaplanır. Bilimselmedir. Bilimseldir. Konuyu senin aklın almasını beklemiyoruz.

Sen küfür edersin binlerce üniversitesinde ders olarak okutulan Evrime.
    Tıp ve Genetik biliminin anasıdır evrim.
    DNA evrimle tümleşiktir.

Boş atıp. Boş tutuyorsun.
    Sen höpürsende köpürsende Dünyanın tüm üniversitelerinin baştacı Evrimdir.
    Son nokta.....

Alıntıları Göster
    ben sana o üniversitelerin anlattığı masalların çok daha iyilerini anlatırım
    10 binlerce yıl önce insanlar nasıl yaşadı ,kabuskayı nasıl pişirdi bir bir anlatırım
    tabi bana değil onlara inanırsın (üfürükçülere inananlar gibi) :)

bir gün üşenmeyip 10 bine kadar say , 1-2-2-3 diyerek ,bak bakalım sayarken dahi neler oluyor
    hele ki 5 milyara kadar say ve ondan sonra gel görüşelim :)

adamın dediği gibi ,bunlar ya hiç dayak yememiş ya da sayı saymasını bilmiyorlar
    5 milyar yııılll

diğer konu ise Kuran'da hiçbir yerde düz dünya geçmez ama 5 milyar yıl öncesini dahi görebilenler , düz dünya geçtiğini de görüyorum derse şaşmam

ben ne höpürüp köpüreceğim ,benim ilk atam da insandı ,sonrakilerde
    ama illa maymunlarla ortak ata olmak isteyenler için yolu açık olsun der geçerim :)
    ya maymundan başka ata olacak hayvan bulamadınız mı ,hiç değilse aslanı falan seçseydiniz biraz havanız olurdu :)

bir üniversite evrimi kabul ediyorsa oradan ancak hurafe çıkar (at kafadan bilgi yarışması gibi üniversiteden kime ne fayda gelecek)
    üstelik bir üniversite de çalışan tüm görevliler evrimci mi yani ,hangi üniversiteymiş bu ?

• onların çocuklarının çiftleşmesi mideni bulandırıyor da ,maymun ataların neler yaptığından haberin var mı ?
    yahu aklı bile yerinde olmayan yaratıklar ,evrim sürecinde , aa bak bu benim akrabam o nedenle çiftleşmeyeyim mi demiş ?

bir konuyu süper düşünüyorsunuz ama diğer tarafı hiç düşünmüyorsunuz :)

işte uydurmaların sonu hep böyledir :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Michael Giacchino

hocam neyi tartışıyorsunuz pek bir bilgim yokta

bu karbon 14 en fazla 60 bin yıl geriyi doğru göstermiyormuydu?
    olur mu öyle 60 bin yıl falan , o testle kainatın başlangıcını bile hesaplarlar
    nasılsa atmak bedava :)
    birisi çıkıp da olmaz öyle bir şey dese ,o zaman sen olmayacağını ispatla derler (yapılması mümkün olmayan işlerde ilk atan kazanır)
  • C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    Siz aya gidildiğinede inanmayanların torunları değilmisiniz. Olacak o kadar.

Madem üniversitelere inanmıyorsun Her hangi bir Adli Tıp İhtisas kurumuna git sana c14 yöntemini anlatsınlar.

Biz olamayan değil, olan gercekler üzerinde çalışırız.

Ağzı olan konuşuyor. Evet sen hala dünya düz zihniyetinden bir adım öte gidememiş kara cahilsin.
  • cuguli19 kullanıcısına yanıt
    Katılım zamanı: 23 Ocak 2018

olunca her şey ortaya çıkıyor
    asıl senin iddia ettiğin şekilde bir evrim olmuşsa , kim kile ne yapmış bir düşün istersen
    edep ,adap diyeceğim de ,fake üyelikle gelen birisinin amacı belli zaten
    aklınca tahrik edip ,karşılık verdirecek ve ceza aldıracaksın

blok

arkadaş sizin kaç tane üyeliğiniz var böyle
    sözde hep başka birileri gelip cevap veriyor ama bakınca üyelikler hep yeni tarih
    şu bölümde 10 kişi mesaj yazıyorsa ,bunun % 80 i aynı kişi (değişik üyeliklerle gelen)
    yarın başka birisi gelip bu mesajıma cevap verir (yine yeni üyeliği olan birisi)

ha bu arada kötü söz her zaman sahibini gösterir
    insanoğlu çok şerefli bir yaratıktır
  • quote:

Orijinalden alıntı: C.CEMİL

onların çocuklarının çiftleşmesi mideni bulandırıyor da ,maymun ataların neler yaptığından haberin var mı ?
    yahu aklı bile yerinde olmayan yaratıklar ,evrim sürecinde , aa bak bu benim akrabam o nedenle çiftleşmeyeyim mi demiş ?

bir konuyu süper düşünüyorsunuz ama diğer tarafı hiç düşünmüyorsunuz :)

işte uydurmaların sonu hep böyledir :)
    Maymunların ne yaptığı bizi ilgilendirmez.
    Onlar en fazla 4-5 yaş çocuk zekasına sahipler.

Ama sen belki on yaş çocuk zekasına sahipsin.
    Artık ergenliğe adım atmak üzeresin.
    Teyze kızı ile ilişki kurmanın zararlarını bilmen gerekir.
    Utanmalısın kardeşinle dinin cevaz veriyor diyerek ilişkiye girmeye.

Senin peygamberinde gelinini nikahına alırken aynı kafa yapısında idi.
    Alayınızın aklı uçkurunda.

Öbür taraf yok koçum. İnsanları boş hayallerle uyutamazsınız artık.
    Hayvan terli.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.