Şimdi Ara

Bilincim yok olmayı anlayamıyor (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
204
Cevap
2
Favori
6.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: krstarica

seni alıntıladığımı göremiyorum.

Zekan yetiyorsa evrenin nasıl var olduğunu göster görelim zeki! zat.

Sus bak işine. Blok. Boş boş konuşuyorsun.

Alıntıları Göster
    Yaa önce senin mi alıntalaman lazımdı başçavuşum. Çok özür dilerim.
    Zekam yeter fazlada gelir. Yukarıda yazdıklarımı anlayabilirsen Evrenin nasıl olduğunu kavrarsın.
    Senin kapasitedeki bir adam daha fazlasını algılayamaz. Uğraşmaya değmesin.
    Boş konuşan sensin. Güle güle.

• İşte o korku yine ölüm korkusudur ama sen ilk çağ insanlarından diyorsan o durum farklı onlar bilinçli varlık dahi değiller. Gelişmiş insanların tek ama tek amacı ölümsüzlük ve sonrasıdır buda din ve inanç sistemini ortaya çıkarttı.

Ve kötü yani din değil ama inanç denilen kavram artık genlere işlenmiştir yani her canlı doğumda bazı özellikler ile doğar, insanda inanç denilen bir kavramı da genlerine işlenmiş şekilde doğuyor. Arada bu ikilemden kurtulan insanlar olmuyor değil onlarda ateist ve diğer birçok kavramı benimseyip ortaya çıkmasını sağladı. ABD ve amaçları ise çok farklı bir konu ama açık bir gerçekte var buda dünyada evrenseldir. Oda güçlüler kural koyucudur güçsüzlerde bunlara istemese de uymak zorundadır.
  • Ten fanidir can ölmez, çün gitti geri gelmez,
    Ölür ise ten ölür, canlar ölesi değil.

Marifet ette kemikte ola idi bu bedene can mı gerekir idi?
  • Ahiret inancına uzun süredir inanmıyorum. Arada kalan arkadaşlar için şunu söyleyebilirim. Ahiret tamamen insan zaafları üzerine kurgulanmıştır. Şöyleki;

Orası güvenilir bir makamdır.”
    Duhan 51
    Cennette acıkmak ve susamak yoktur.”
    Ta-Ha 118, 119
    Cennette elbiseler ipek ve atlastan olup yeşil renkli, altın ve incilerle bezenmiş haldedir.”
    Hac 23, Fatır 33, Duhan 53
    “Cennette altın ve gümüş bilezikler takılacaktır.”
    Kehf 31, Fatır 33, İnsan 21
    Cennette hurilerden eşler vardır. O huriler ki yeni bir yaratılışla yaratılmış, bakire, göğüsleri tomurcuklaşmış, yalnızca kocalarına bakan ve onlara âşık, saklı inciler gibi iri gözlü, gün yüzü görmemiş yumurta gibi bembeyaz, çadırlar içinde ve tertemiz, yaşıt sevgililer halinde olcaktır.”
    Vakıa 22, 23, 35, 37, Nebe 33, Saffat 48, 49, Rahman 72, Nisa 57

Yukarıda bazı cennet hakkında bazı sureler var. Biri çıksın desin ki bunlar insan zaafı değil.
    Günümüze kadar milyarlarca insan doğup öldü. Hangi biri diğer dünya hakkında bir bilgiye sahip. İnançlı arkadaşlara saygım var. Ama bana sorarsanız din saçmaklıktan öte birşey değil. Tamamen insanları kontrol edebilmek için çıkmış. Bunun tarihte en basit örneği Haçlı Seferleridir. Yüz binlerce insan haçlı seferlerinde din uğruna hayatını kaybetti.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-73A8A7D1E

Bu mesaj silindi.
    Bilgisayardan ornekler vermissin okey

O bilgisayari anakarti islemciyi bir muhendis uretip koyuyor,

Beynimizdeki noronlar kendiliginden geldi demeyeceksin heralde

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Calıgula

Ahiret inancına uzun süredir inanmıyorum. Arada kalan arkadaşlar için şunu söyleyebilirim. Ahiret tamamen insan zaafları üzerine kurgulanmıştır. Şöyleki;

Orası güvenilir bir makamdır.”
    Duhan 51
    Cennette acıkmak ve susamak yoktur.”
    Ta-Ha 118, 119
    Cennette elbiseler ipek ve atlastan olup yeşil renkli, altın ve incilerle bezenmiş haldedir.”
    Hac 23, Fatır 33, Duhan 53
    “Cennette altın ve gümüş bilezikler takılacaktır.”
    Kehf 31, Fatır 33, İnsan 21
    Cennette hurilerden eşler vardır. O huriler ki yeni bir yaratılışla yaratılmış, bakire, göğüsleri tomurcuklaşmış, yalnızca kocalarına bakan ve onlara âşık, saklı inciler gibi iri gözlü, gün yüzü görmemiş yumurta gibi bembeyaz, çadırlar içinde ve tertemiz, yaşıt sevgililer halinde olcaktır.”
    Vakıa 22, 23, 35, 37, Nebe 33, Saffat 48, 49, Rahman 72, Nisa 57

Yukarıda bazı cennet hakkında bazı sureler var. Biri çıksın desin ki bunlar insan zaafı değil.
    Günümüze kadar milyarlarca insan doğup öldü. Hangi biri diğer dünya hakkında bir bilgiye sahip. İnançlı arkadaşlara saygım var. Ama bana sorarsanız din saçmaklıktan öte birşey değil. Tamamen insanları kontrol edebilmek için çıkmış. Bunun tarihte en basit örneği Haçlı Seferleridir. Yüz binlerce insan haçlı seferlerinde din uğruna hayatını kaybetti.
    Bir kiza asiksin sevgilisin evlisin yada anneni cok seviyorsun yada cok deger verdigin birisi var diyelim

Yabanci birisi gelip senin bu sevgini goruyor ve sevdigin kisiye karsi samimiyetini art niyetli olarak kullanmaya basliyor

Bu durumda sen, sevmek sacmaliktir diyebilirmisin, sirf birileri bunu kotuye kullandi diye boyle diyebilirmisin?

Genel yaklasim yaptim belirteyim.

• Doğmadan öncesini düşün.

Teşekkür ederim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bu mesaj silindi.
    tatmin etmedi
  • quote:

Orijinalden alıntı: hypercubematrix

celal tombik suratını ve küre beynini tokmaklayayım müsadenle ..

• quote:

Orijinalden alıntı: mhmt042

son cümleye cevap adalet terazinin ikinci kefesi orada dengeyi sağlayacak
    dünya terazisinde kötüler zalimler yaptıklarıyla gidiyor azıcık dünya zevkiyle zevkleniyor
    mazlumlar çektikleriyle göçüp gidiyor kefe hep zalimin yanında gibi işte öteki taraf dengeliyor kefeleri

bunlar size geçmişin masalları gibi gelebilir uyrmadılar anlatmadılar demeyin bakın anlattırılıyor
    son pişmanlık fayda etmez

akıllı insan her ihtimali düşünüp hazırlık yapan insandır
    Ulan seni görsem ellerimle demli bir çay koyardım. Dh'de gördüğüm mantığın zirvesi yorumlardan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ölümün yok olmak olduğunu kim söylüyor ? Her yerde her ortamda ölüm demek sadece o zamana kadar olan yaşam formunun ömrünü doldurması demektir. Vücudumuz bir pil gibi, pilimiz takılıyor ve dünya denen bu yerde gözlerimizi açıyoruz başlıyoruz çalışmaya, her pil gibi bu da elbet bir gün bitecek. Bittikten sonra bedenin yeni canlar için dönüşürken sana kuvvet veren o enerji ise yepyeni sonsuz bir özgürlüğe kavuşacak. Pilin içindeki hapsolmuş elektrik enerjisinin pilden kurtulduğu an doğada sonsuz serbestliğe kavuşması gibi.

Dine girmeyim dedim ama çok kısa söyleyim, şu an uykudayız, ölünce uyanacağız diye bir ifade vardır. Bunun manasını derince düşünmenizi tavsiye ediyorum.

• ImRoyal I kullanıcısına yanıt
    sen istesen de benim kardeşim falan olamazsın
    zaten cehennem boşuna yaratılmamış ,oradan bana mesaj atarsın

Katılım zamanı: 2 Şubat 2018

ne kadar yeni üye varsa burada ,ne tesadüf değil mi ?

inşallah bütün hayatın boyunca karşına (her yerde) senin gibi birileri çıkar ve aynen senin davrandığın gibi ya da daha kötü şekilde hitap eder
    bu cesaretini ahirette göstermeni de bekliyorum ,orada ekran arkasından hakaret edemeyeceksin ,şimdiden söyleyeyim

birde ateistler sürekli övünür ,biz inançlılar gibi kötü değiliz falan filan
    aha bak ne kadar iyileriniz var ,melek gibi değil mi ?
    defalarca söyledim ,bu işin inançlı ya da inançsız olmayla ilgisi yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.CEMİL -- 15 Nisan 2018; 4:50:58 >
  • Bu yüzden biraz daha yaşamak önemli . Hayattan zevk almak önemli , bir hiç olup gideceğiz korkunç ama gerçek.

• Eyvahh kaçın arkadaş sorguya çekmiş bizi sonlara gideyim bari de bana sıra gelene kadar soracak sorusu kalmaz bana da kolay soru sorar.. Eskiden denediğim ve işe yarayan taktik..
  • Anlayamamak mı kendine yedirememek mi önce ona karar vermelisin bence.
    Bir anda yaşamın son bulması çok da şaşılacak bir durum değil ki örnek vereyim yaşım 47 bundan 20 yıl önce çok daha hızlı koşuyordum, basketbol oynuyordum vs. Ama kaslar işlevlerini kaybettikçe 20 yaşındaki çocuklarla maç yaptığım zaman perişan ediyorlar. Aynısı hayatın devamı için olmazsa olmaz bir organda olduğunda hayat devam etmiyor işte. beyin çalışmadığında bahsettiğin organa ait işlevler de son buluyor
  • Bunu demek istiyorlar ancak ellerinde kalacak bir dayanak oldugundan diyemiyorlar. Kendileri mukkemel dusunenler ancak inancli olanlar ilk cag kafasinda dayatmasi var cogu mesajda.bilgili gecinende bilgisiz gecinende ayni durumda.ortak Bilgili olduklarini iddia ederler evrenin muazzam sistemlerini hücreyi galaksiyi gormezden gelirler.bilincalti "nasil olsa kedinliginden oldu ya" yargisina mahkumdur. Konu bu degil ya

İnanmamak icin kirk dereden yada filozoftan fikir getirilmesine gerek yok. Kendinizi biraz ozgurlestirin

İnanan insanin ise hiç birşeye hic bir kimsenin fikrine,dayatmasina ihtiyacı da yok mahkumda degil.

Ölümden once nasil bir sistem var ise oldukten sonrada vardir.

İlla inkar edecem diyorsanız ölümden öncesini bu hayatinizi anne babalarinizi evreni inkar etmeniz gerekmez mi?

• insan doğduğunu pek hatırlamaz. hatırlayabilenler var yalnız.
    ancak ölümü iliğine kadar hatırlatan bir tertip var. o son an insanı bir şekilde hatırlamak istemediği kesinlik olarak hep rahatsız etmekte.

bilginin yok oluşu şairin ölümü filozofun intiharı ve sen...

insanın bir şekilde bir şeye çaba harcamış olduğu gerçeği ile dalga geçen bir oluş hali. dünyaya sahip olabilirsin ancak yanında götüremezsin. bu hala bana göre yok olmamayı isteyen şeyi de anlatıyor.

.................

sahip olduğun şeylerin sana sahip olduğu bir anı düşünmek lazım. aktif üretken kreatif sen bir anda en ufak bir eşyanın, hareketin cansızlığa dair iz ve işaret taşıyan binlerce noktasal bütünlüğün içresinde sıradanlaşıyorsun.

ölüm en çok üretken insan için bir darlık sıkıntı oluşturur diye düşünmek lazım. ortaya koyduğu onca değerin bir şekilde kendine yabancılaşması denen süreçte kişi bu değerleri ortaya koyarken gözle görülmeyen ancak yapıcısının hissettiği binlerce ince işçiliğinde başka anlayışlarca anlaşılamayacağına hayıflanarak yolculuğa çıkmakta.

2. bir mona lisa olmayacak diyen ressamın geride bıraktığı eser bir gün yok olunca anlıyoruz ki ressamın ölümü de yok oluşun acılarından biri olmalı.

• quote:

Bu mesaj silindi.
    O konuda merak etme genetik resortman intermolekuler rekombinasyon kombinasyon paravaryason idiyovaryason filan ilimini bilimini cok iyi biliyorum.

Bildigim birseyi sormadim sorumu anlamadiniz

• yav bu evrim dinine (bak din deyince hemen abanacaklar ama bir müslümandan daha sıkı savunuluyorsa din gibi algılanıyor demektir yani savunanlar din gibi savunmasın ben de demeyeyim ) bulaşmayayım diyorum ama senin gibi mantıklı birini yamultunca dayanamıyorum

şu evrim dediğin değişimin belli aralıkları var mı yoksa doğal seleksiyon mu şe ettiriyor mesela senin kaçıncı torun insan formundan çıkacak bir bilgi kırıntısı vaaaa mı
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.