Şimdi Ara

Bilinmeyen aygıt problemi (Usb gamepad)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sorunsuz kullandıgım gamepadi usbden cıkarıp sonra tekrar taktıgımda artık bilinmeyen aygıt olarak algılanmaya basladı. Surucusu kaldırmayı yenıden yuklemeyı nette ve forumda bu konuda cevap olacak seylerı aramayı denedım ama sonuc alamadım. Gamepadın saglam oldugunu da biliyorum diger bilgasaya takarak denedım hemen xp tanıyor aletı. Benım bılgısayar bılınmeyen aygıt olarak gormeye devam ediyor kendı cdsını de ellı kere yukledım sıldım, usb gırıslerı de saglam kı 6 gırıs var altısını da denedım baska aletlerle de. Problemın bır tur yazılım hatta windows hatası oldugunu soyleyebılırım burdan yola cıkarak. muhtemelen sılmem gereken bır dosya var cakısmaya sbp olan diye dusundum ama bulamadım . Bana oldukca sacma bi sorun gibi geldı. yardımcı olabılcek olan varsa memnun olurum. Muhtemelen gamepad markası ve ısletım sıstemı soracaksınız solıyeyım.

XP service pack 2
    KT-1081C Typhoon USB Dual Vibration Joypad

• Aynı sorun bende çoklu kart okuyucuda olmuştu.Bidaha ne yaptımsa düseltemedim.artık kullanmıyorum.Ama hakkaten enteresan bi sorun çözüm olan varsa paylaşsın lütfen.saygılar
  • Arkadaslar usbden baglanan aygıtlarda boyle sorunlarla karsılasan arkadaslar var ve gamepad oldugu ıcın onemsiz gelmis olabilir ama sorunların kaynagı diğer aygıtlarla yasanan sorunların aynısı olması olasılıgı cok yüksek yardımcı olursaniz gercekten sevinirim.
  • Arkadasım Driver'ı yüklediğin yere takınca 100 de 100 çalışır YAni diğelim üstteki usb ye takıp yüklediysen hep üstteki USB ye takıcaksın
  • Arkadasım bu tur seyleri denemeden foruma boyle bır soruyla gelmem. yas 23 386lardan beri pc kullanıcısıyım. Başına gelmedıyse muhtemelen cozemeyecegın bır problen. Yine de tesekkur ederım. Ve ayrıca gamepad tak kullan oldugu ıcın baska bılgısayarlara takarken drıver yuklememe gerek kalmıyor direk tanıyor ve kullanabılıyorum. Benim bilgisayarda da tanıyordu bı anda bılınmeyen aygıt olarak gormeye basladı.
  • benim çoklu kartı okuyucuyu başka makinelerde de denedim hepsinde aynı sorunu verdi.Sanırsam alet bozuldu..sen senin gamepadi denedinmi başka makinelerde?
  • Evet denedim calısıyor. Problem gamepadde degil bundan eminim. Sorun %99 windows hatası yine sacma sapan bi cakısma soz konusu cıkardıgım sırada gamepadı cıkarmısım gıbı algılayamama ve takınca da onu tanımama gıbı bı sey ama aklıma cozum yolu gelmıyor.
  • Merhaba,
    Bende sorun notebookta tüm usb aygıtları için geçerli. Mouse ilk 2-3 dk dan sonra çalışmıyor. birbirinden farklı enerji harcayan mouselar da denedim ama cam de dahil tüm usb aygıtlar için xp sp2 gelen genel bir problem sözkonusu. bununla ilgili microsoftun birçok makalesi var ve tüm hotfixler için illa arayın diyorlar...

http://support.microsoft.com/kb/810090/
    http://support.microsoft.com/kb/892050/tr

Çoğunlukla makinayı kapatıyorum, pili ve adaptörü çıkartıyorum ve devrelerdeki elektrik tam olarak boşalıncaya kadar bekliyorum. Açınca bir süre sorun yok...

Detaylı bilgisi olan varsa önerilere açığım

• mehaba...
    bu usb aygıtların derdi baya bi çok ;)...

ben bu konu hakkında baya bi araştırma yaptım microsoft dahi bu konu hakkında gerekli ve kesin bir çözüm bulmuş deil :P zaten kendileride ne yaptıklarının farkında deillerki ;) microsoftun sitesinde service pack 1 den felan bahsedilir ordan birkaç işlem ile usb aygıtın tanınması söylenmişş hangi sebebden oluşur nasıl düzelir bunun üstünde durmamışlar hiç ;)....

bu tür sorunu olan arkadaşlara ben biraz yardımcı olayım...

öncelik ile bu sorun usb portuna taktığınız cihazın girişlerini usb prtuna takarken hafifde olsa kenarına çarptırmanızdan dolayı oluşan şase veya kısa devre!!! bu küçük elektrik olayı anakrtınıza bağlı olan bios pilini etkiler bazı bilgisayrlar restart atar bazıları atmaz ama sonuç olarak bios güç ayarlarına müdahelede bulunur...

bu müdahele sonucunda taktığınız cihaza benzer özzelikteki ve takmış olduğunuz cihaz bios pili tarafından engellenir nasıl olur bu demeyin oluyor bios takmış olduğunuz cihazın etiketini direk olarak kaydeder isterseniz bi deneyin bilinmeyen aygıt olarak gözüken cihazınızı usb portuna takın ve bios dan usb desteği ile başlat modunu ayarlayın bilgisyarınızı açarken o karşınıza çıkan siyah ekranda cihazının adı yazacaktır fakat engellenmiş olduğu için bilgisyarınız açılmayacaktır....

sadece bu değil sık aralıklar ile takılıp çıkarılan usb aygıtlarda da aynı sorunu yaşarsınız sakın ola cihaz bozuldu at çöpe demeyin veyaaa usb portu yandı yada bozuldu die düşünmeyin herşey çok normaldir aslında cihazınızı kabul etmeyen usb portuna herhangi bir başka cihaz takın gayet normal çalışacaktır ;)

NE YAPMAMIZ GEREKİR die sorarsanız onuda şöyle cevaplayayım evrensel seri yollar direk bios pili kontrolünde dir çünküü extra güç harcarlar ve pc kasasını çok yakından etkilerler (bilinmeyen aygıt sorununda zaten direk evrensel seri yol amblemi çıkar) biraz mantıklı düşünürsek çözüm aslında çok basit bilgisayarınıza doğrudan elektriği kısa bir süre kesin (kasanın fişini prizden çıkararak mesela) 1-2 saat kadar sonra kasanızı açın ve dikkatli bi şekilde aygıtınızı bağlayın göreceksiniz aygıtınız gayet normal bir şekilde çalışacak.....

eğer bu deneme başarılı olmaz ise bios pilini sıfırlayın kesin çözüm alacaksınız (bazı bios modelleri çok sağlıklı olur fişi saatlerce takma bi halta yaramaz)... ben bios pilimi sıfırladım düzeldi ama yine oldu derseniz o zaman hiç takmayın usb cihazını allah muhafaza anakartı yakarsınız ;) çünkü sorun biosda veya portda deildir direk sizin cihazınızdadır kısa devre yapıodur...

inşallah yardımcı olmuşumdur kolay gelsin.....

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.